כמה קשה לי היום הזה

BooBee

New member
כמה קשה לי היום הזה

כשנגמרו החיים איתם, התחילו החיים בלעדיהם, וכבר מאתמול לא מפסיקה לבכות, הגרון שלי שורף, אני מותשת אבל לא מסוגלת לישון. ויש את הפצע הזה שמדמם לי ונפתח על כל ידיעה של מוות. ואחותי לא שייכת ליום הזכרון הממלכתי של הבחורות והבחורים שמתו במלחמות ובפעולות איבה, אבל כל מילה ומשפט שאני שומעת או קוראת, כאן ובפורומים אחרים, בטלויזיה או ברדיו, ישר מחזירים אותי לרגעים הנוראיים של הבשורה, של נפילות המתח שבאו אחרי שכולם התפזרו, לימי השיקום הנפשי שהתחילו אצלי אחרי החודש הראשון. וחושבת גם על עידן, שלמד איתי באותה כיתה ביסודי והייתי מאוהבת בו, והוא נהרג באסון המסוקים. וחושבת על אורי, שנהרג במוצב בלבנון מפגיעת טיל בסמוך לראש השנה לפני ארבע וחצי שנים ועל קובי שנהרג בתאונת אימונים לפני שלוש שנים. וחושבת גם על החברה שלי ענת שנפטרה לפני חמש שנים, וכל הפרצופים והשמות מתרוצצים לי בראש כמו במחול פסיכודאלי. וחמש השמות האלה הם חלקיק מרשימה ארוכה וכואבת, כזו כמות של עצב קולקטיבי זה משהו שאי אפשר להכיל, כל הזמן הדמעות האלה, בלי להרגיש, נוחתות לי על הלחיים. פרצי בכי שוב ושוב... יהי זכרם וזכרן ברוך
רויטל.

בוביק

זה.. ככה זה יקרה שלי. אובדן זה אובדן. ולשמוע "אל מלא רחמים" לוקח את כולנו לאותו מקום. אפילו שאין לי מושג מה אומרים שם. (איזו בושה) כי רגש זה רגש. עצב זה עצב.. דוקא טוב יום דמעות כזה. אחר כך קל יותר לנשום ולפני שעה אמרו שהתחילו חגיגות יום העצמאות.

נ.תהילה

New member
איך הוצאת לי את המילים מהפה....

עדיין מדהים אותי לקרוא עד כמה לפעמים יש לנו- השכולים, הרגשות ותחושות כמעט זהות. כמה קשה היה לי היום. נראה לי שהכי קשה מכל השנים של יום הזכרון. מי יודע למה... קראתי כתבות על הורים, אחים, יתומים ואלמנות. וראיתי סרטים. המון סרטים. הייתי מאוד אובססית בקשר לסרטים. רציתי לראות ולהקליט את כולם. ואם יצא (ויצא די הרבה) שיש שני סרטים שאני רוצה לראות בדיוק באותו זמן בערוצים שונים- הייתי מבקשת מחברה שתקליט לי. וכשהתפקששו לי הקלטות וההקלטה לא הצליחה- חטפתי כזאת קריזה על כולם- בעיקר על ההורים. מסכנים, מה הם אשמים... אבל היה בי כ"כ הרבה כעס. לא ייכלתי להכיל אותו בתוכי- הוא פשוט התפרץ החוצה. מי האמין שאני אבכה כ"כ הרבה ביומיים בלבד. פעם השיא של הבכי שלי היה פעם או פעמיים בשנה. וביומיים האחרונים, אני מתביישת להגיד כמה בכיתי. איך נהייתי כזאת בכיינית? מה קורה פה? הלו??? אני חזקה, גיבורה, לא בוכה, לא מראה כלום לאף אחד. אז למה הדמעות נלחמות בי, ומנצחות. אסור לי לבכות. אני לא רוצה להקשות על ההורים. יש להם מספיק כאב. ואני לא רוצה שהאחים הקטנים יראו אותי- האחות הגדולה והבוגרת, שאת שנותנת דוגמה אישית, בוכה. ובקשר ללשתף חברות- אני פשוט מסרבת, אם הן לא שכולות בצורה זו או אחרת. אני מסרבת שהן יחשפו לכאב העצום שאני- שאנחנו, חשים. חבריי וחברותיי, ברוך ה´, לא צריכים להיות מודעים לכך שייתכן כ"כ הרבה כאב בבת אחת. קשה לי להודות בכך, אבל אני קצת מקנאה במשפחות שבניהם מתו במסגרת הצב"א. כי יש להם פעם בשנה שהמדינה עוצרת, וחושבת עליהם ועל יקיריהם שמתו. גם אם זה לרגע אחד. ועלי, ואותי, ואת אחות שלי, מי כבר זוכר? כן, אני מודה. אני זקוקה לאמפתיה. אני זקוקה שמישהו יאמר לי מדי פעם, אנחנו איתך ועם כאבך. וזה לא קורה. ואני מתנצלת בפני מי שמת לו מישהו דרך הצבא, ושאולי פגעתי בו בדברי. אאני יודעת שקנאה זה דבר שלילי, ושאני צריכה להוקיע אתת הקנאה מתוכי. אל דאגה, היא תתפוגג. אבל כ"כ כואב לי בפנים. אני לא מצליחה לתאר את הכאב, אבל אתם הרי יודעים למה אני מתכוונת. והיום- כבר לא יום הזכרון. היום יום העצמאות. וחייבים חייבים לשמוח. ונכון, כואב לי כ"כ, אבל סוף סוף אני מתחילה להרגיש שהכאב שלי מפנה את מקומו לתחושה אחרת. לגאווה. על היותי בת למדינת ישראל. פשוט ככה. וזה כ"כ לא מובם מאליו. ואני כ"כ גאה, שמחה ומאושרת, להיות חלק מעם ישראל. טוב, אני חושבת שסייימתי להפעם. נראה לי שהוקל לי, עכשיו שכתבתי כאן. ועל כך, אני מודה לכם, שיש את הפורום ואתכם... מאחלת לכולנו חג עצמאות שמח

nypx

New member
קראתי ......הפנמתי......

יש מישהו שחושב בערך כמוך

למעלה