כמה קשה ...

כמה קשה ...

הצירוף של אמהות חד הורית ועוני....בני בן ה 15 שאביו נטש אותנו מיום לידתו ילד אינטיליגנטי רגיש ומיוחד לא מממש את הפוטנציאל שלו (לאחר אבחון)בגלל בעיות רגשיות מובנות לנוכח המצב...ואין בכוחי להושיע בגלל שאני עניה מרודה שנאלצת לתמרן כל חודש מחדש ולקצץ בבשר החי בשביל לעמוד בתשלומי שכר הדירה ושאר ההוצאות ההכרחיות תחושת מצוקה איומה ואני תוהה מה נותר לנו לקצץ בשביל לנסות להושיע? אולי למחזר את המים לאחר המקלחות...או להשתש במים של המקלחות לשטיפת הכלים....ויתרנו על הכל (אני גולשת מהשכנים) ולא נותר לנו דבר לוותר עליו רק על החיים

וואוו!!!

הסיפור שלך נגע לי ללב!! אני גם גרה עם אמא שלי לבד ואני בת 15. אולי תנסי למצוא עבודה יותר טובה במקום אחר? רק עצה קטנה יש לי בשבילך...אל תגרמי לבן שלך להרגיש עד כמה אתם מסכנים! אז הוא יתחיל לרחם על עצמו וזה משהו שאסור שיקרה, הביטחון העצמי שלו ירד בצורה משמעותית ולהפך!! את צריכה לחזק אותו ולתת לא את הביטחון הזה כדי שזה לא יפגע לו בלימודים! וגם...אסור להזניח את הנושא של החברים של הבן שלך! החברים הם בטוח נושא מאוד חשוב אצלו במיוחד בגיל 15! הוא רוצה להרגיש מגניב ושיאהבו אותו ושלא ילכו ויספרו שאצלו בבית ממחזרים את המים של המקלחת! טוב אני ממש מקווה שעזרתי לך ושהמצב אצלך ישתפר!!! ואת אישה חזקה!!!!! אל תשכחי את זה לעולם!!

faith2

New member
מחזקת את הדברים שלך...

ומוסיפה, אולי תעודדי אותו למצוא עבודה, תגידי לו שזה בשבילו- שככה הוא יוכל לקנות לו כל מיני דברים שבני 15 מעוניינים בהם....אל תגרמי לו לחשוב שזה בגלל שלך אין את הכסף להביא לו- תגידי לו שככה הוא לא ירגיש מוגבל. הבנת את הרעיון למרות הניסוח העילג
? ותהיה חזקה!!!! כל המדינה ירדה ברמת החיים- את לא לבד

joshh

New member
היי יסמין

אני מצטער על המצב שניקלת, אכן מצב לא קל. אני לא יודע עלייך כלום לכן קשה ליעץ מבלי לדבר פרטים. אבל אני יכול לתת לך חומר למחשבה שאולי יעזרו לך לחסוך. בגלל שקל להגיד והרבה יותר קשה לעשות, שלא נדבר אני לא נימצא המצב שלך, אני נותן לך את דעתי, ואני מקווה שאני יעזור בקצת. בשביל לחסוך בכסף צריך לעשות טבלה הבנויה מ: -מש"ק(שכר דירה, ארנונה, חשמל, אוכל)- הוצאות חודשיות -בלאי(כלי בית, מכונת בית,ביגוד שנתי וכו..)- שנתי חלקי 12 חודשים -מותרות(סלולרי, כבלים, מותגים, וכו...) חודשי -הכנסה כללית - חודשי ואז להשוות כמה ניכנס לך וכמה את מוציאה בחודש. ואז לבדוק דבר דבר כמה את יכולה להרשות לעצמך ומה לא. לדוגמה: שכר דירה - יוצא 450$ ? להתחיל לחפש דירה יותר זולה, אולי ב-300$סלולרי - אם יש, לוותר עליו, ביגוד, מכשירי חשמל - אפשר להשיג בחינם במקומות התנדבות (וזאת לא בושה) אפילו אוכל ניתן להשיג שמה. אולי להשיג עבודה עם הכנסה יותר גבוה במידה ואפשר. מבחינת הילד, את חייבת להיות חזקה בשבילו. הוא צריך לדעת שיש לו מעקה ליפול עליו כשהוא צריך, במיוחד אם מדובר בילד רגיש, אם הוא מאורה במצב, הוא צריך להבין ממך שלא משנה מה יקרה, אתם תעברו את זה ביחד ותגברו על זה. בגיל שלו הוא יכול להתחיל לעבוד בשביל עצמו (כך הוא יכול להקל עלייך) למותרות שלו. אבל בחיים לא להפיל עליו את האחריות הזאת שהוא עכשיו צריך לפרנס משפחה כי הוא חייב גם ללמוד. ילד רגיש בקלות באדמה שהוא עומד עלייה יכולה להתמותת, אני לא יודע אם יש לו את הכלים להתמודד עם המצב הזה. אני יודע שאני נותן פה עצות לא קלות אך אם כח רצון אפשר להתמודד עם זה. תפני לעזרה מכל מקום שאת יכולה לקבל ותהי חזקה. צר לי שאין לי עוד פרטים כך נתתי לך קצת חומר למחשבה אני מקווה שמישהו פה ישלים אותי. joshua

למעלה