כמה שאלות, אם אפשר

ofri2

New member
כמה שאלות ../images/Emo92.gif

סבי חולה אלצהיימר - אובחן לפני כחצי שנה. יש לציין שקודם לאבחון שמנו לב בעיקר לתופעות של בלבול ואיבוד זיכרון. מאז האבחון מצבו הדרדר דרמטית - וכעת הוא סובל גם מקשיים מוטוריים, הבלבול התעצם, הוא אלים לפעמים וכו'. הוא מטופל באביקסה מאז האבחון אך לאנראית כל הטבה, להפך... שמעתי על זריקות ויטמים B12, שמועילות מאוד לחולים, וכאן בפורום קראתי על מלטונין - האם למשהו הייתה התנסות עם מה מהם? כמו כן אני מבקשת המלצה על רופא שמתמחה באלצהיימר. אפשר גם פרטי. תודה לכל העונים.

ofri2

New member
כמה שאלות, אם אפשר ../images/Emo101.gif

שלום לחברי הפורום הנפלאים. מאוד התרגשתי לקרוא את הודעותיכם... סבי חולה אלצהיימר - אובחן לפני כחצי שנה ומטופל באביקסה. מאז האבחון הדרדר מצבו דרמטית - רק לפני שנה הוא עוד נהג בעצמו, תפקד תפקוד מלא אבל נטה לשכחה. היום הוא כבר סובל מבעיות מוטוריות, הבלבול התעצם, פרנויות רבות...עצוב. הוא מטופל באביקסה- אך כאמור זו לא משפרת ו/או בולמת את ההדרדרות הבנתי כי קיים טיפול בזריקות של ויטמין B12, וכן טיפול במלטונין. אשמח לשמוע אם מישהו מכם התנסה בטיפולים אלה (לא על בשרו, כמובן...) כמו כן אבקש המלצה על רופא באיזור ת"א רבתי המתמחה באלצהיימר. תודה

גיורא7

New member
יעוץ

אני יכול להציעה לך לפנות למרכז הפסיכוגריאטרי ברח' הנריאטה סולד בת"א זה יוצא בצמוד לחלק האחורי של ביה"ח איכילוב. שם תוכל לפי דעתי לקבל גם אינפורמציה כללית וגם יעוץ רפואי ספציפי. שם של רופא פרטי בעל ניסיון יכול להיות דר' גבריאל מור מרמת השרון או פרופ' קורצין מביה"ח איכילוב והוא גם ראש המועצה המדעית של עמותת האלצהיימר בישראל.

למה מלטונין?

מלטומין הוא לשינה, אפילו אנשים בריאים שיש להם נדודי שינה לוקחים תרופה זו, תפני לרופא דרך המרפאה שלך לרופא פסיכוגריאטרי, בעלי מקבל אקסלון עם איביקסה כבר שנה וחצי, והוא במצב יציב, אני חושבת שבזכות האיביקסה, יתכן שאין השפעה זהה על כל חולה, תתיעצי עם הרופא.

מני בר

New member
מששתף בכאבך/כם

לצערינו אין מרפא רק הקלת הסימפטומים. אם לא חסר B12 אין מה לתת. מלטונין גם לא עוזר.. דפדף כאן בפורום ואני ממליץ לך להכנס גם לפורום רופא ב YNET גריאטריה. מסתבר שכל התרופות נמצאו לא יעילות במחקרים חדשים נרחבים. הומלץ כאן לפני מס חודשים דר גנסין או גינדין אינני זוכר..יבואו שאר חברי הפורום וימליצו..

למעלה