כמה שאלות, אשמח אם תענו.

MikeTyson

New member
כמה שאלות, אשמח אם תענו.

אם אני רוצה לפתח סיבולת לב ריאה אבל בצורה ממש 'קיצונית' שתעזור לי למשל בקרב או בריצות ארוכות - איך אני עושה את זה, זאת אומרת איך אני מתאמן על סיבולת? האם בפעילות אירובית לאורך זמן? מה זה נותן? ומה ההבדל בין פעילות אירובית לפעילות אנאירובי? הרי בשני האימונים מתאמצים הרבה. מה זה תורם ומה זה תורם? בתודה מראש.

BROWN BOMBER

New member
בעניין הסיבולת לב ריאה...

תבצע ריצות ערוכות כל בוקר כולל תרגילים בדרך כמו זריקת אבנים גדולות (דחיפה מהחזה), ספרינטים כ - 15 שניות כל אחד במהלך הריצה. עוד טיפ. אני מציע להתחיל להיתאמן בשעה מוקדמת מהרגיל (4:30 או 5:00 בבוקר) מהמיטה ישר אל המסלול. פעמיים בשבוע עבודה אינטרבלית. תמדוד את אופן העבודה לכמות הסיבובים ומשך כל סיבוב. בקרבות מקצועיים הזמן הוא 3 דקות עבודה ודקה אחת מנוחה. 3 דקות השקעה מקסימלית (להואציא כל מה שיש לך) ודקה אחת תרגילי נשימה, הליכה רגועה בקיצור תרגילי מנוחה. המלצה אישית שלי היא לעשות תרגיל זה על שק עם בן זוג. אחד מחזיק, השני עובד בסטים של 30 שניות כל אחד ולאחר מכן דקה מנוחה. חשוב מאוד כמה זמן מוקצב לך להתאמן לפני הקרב. בדרך כלל מתאגרף רציני משקיע במהלך כל תקופת ההכנה לקראת הקרב כמות פי מאה של עבודה לפני קרב למשל: לקראת קרב של 4 סיבובים אתה צריך לעבוד 400 סיבובים במהלך תקופת ההכנה. עם יהיו עוד שאלות אל תתבייש... BROWN BOMBER...

טוב שאתה לא הורג תבנאדם!!!

דבר ראשון בחיים אל תתאמן על סביבולת לב ריאה בארבע חמש בבוקר, אבל בחיים!! לפחות שעתיים אחרי השינה... דבר שני, ריצה קלה יחסית נגיד מאתיים מטר ריצה אחר כך עשרים וחמש מטר לפחות ספרינט.. ככה במהלך ארבעים וחמש דקות זה בנזונה.. בנוסף עבודה מהירה על השק (אפילו לא על טכניקה) אלא על מהירות.. וכמובן ספארינגים באימון... ואל תעשן לפחות שעתיים אחרי האימון! אנחנו כשאנחנו עושים ספארינג אנחנו עושים ספארינג מעגלי, אתה עובד שני סיבובים של שלוש דקות אם איזה חמש ארבע אנשים... יש אצלנו הבדל ברמה יחסית גדול בקבוצה כך שיש כאלו שלא עושים את זה יענו הם יכולים לעזור לך בלעשות ת'חמש דה?

BROWN BOMBER

New member
דיברתי על ריצת בוקר...

מומלץ להתחיל את האימונים בשעה מוקדמת. זה השיטה בה אימן את תלמידיו קאס דמאטו הגדול, המורה של פלויד פאטרסון, חוזה טורס, באסטר מאתיס ומייק טייסון. ריצת בוקר ארוכה צריך להתחיל בשעות המוקדמות כולל ריצה במעמץ. יש לעשות זאת אחרי כחצי שעה של ריצה נטו ללא תרגילים ולהתחיל את התרגילים מאוחר יותר. להתאמן על שק בשעות האימון הקבועות אחר הצהריים. לפחות פעם בשבוע לערוך אימון שהוא ספארינגים בלבד. סיבובים רבים עם יריבים שונים. לשאוף לעבוד עם יריב כמה שיותר מנוסה. אני אישית בשתיים שלוש הסיבובים הראשונים של ספארינג אוהב להקביל את עצמי בעבודה ביד קידמית בלבד. זה יכריך לשמור מרחק ולקצר אותו בצורה הנכונה ולהשקיע הרבה יותר בעבודת רגליים ותנועות ראש לצדדים. אתה פשות גוזל מעצמך את האפשרות לסמוך על הכוח ונעלץ להשתמש בכלים אחרים שהם לא פחות חשובים אולי אפילו יותר. כמו כן מתאגרף טוב עם תשים לב עובד כ - 85 אחוז ביד הקדמית ורק 15 ביד החזקה.

Guy Schlesnar

New member
אירובי עובד על הסיבולת ועל לב-ריאה

אנאירובי עובד על כוח ועל שרירים. אני מציע לך לעבוד על אליפטיקל בשביל לשפר את הכושר האירובי,הדבר הזה פשוט מצויין.

Guy Schlesnar

New member
זה

החברה לא ממש משנה,כל עוד זה על מנגנון מגנטי ולא על רצועה שמסתובבת,ולא הצעצועים של 500-600 שקל. מ1000 ומשהו ומעלה זה טובים. אם ראית TUF,משתמשים בזה. במכוני כושר משתמשים בזה הרבה גם. זה אחלה מכשיר שבעולם.

shaqkim

New member
תודה אבל אתה לא חושב שסטפר עדיף

על סקי אני אישית יכול לעשות שעה על הסקי ולא להרגיש את זה כמו 15 דקות על הסטפר שקורע ת 4 ראשי. מה אתה חושב שעדיף כעבודה אירובית לאיגרוף? לגוון??? תודה מראש קים

Guy Schlesnar

New member
אתה מדבר על סטפר רגיל,או חשמלי

מה שנקרא stairmaster? אני לא יודע מה מביניהם עדיף היעילות של התוצאות,אבל אני חושב שהסטפר הוא פשוט מכשיר משעמם,ולכן יש יותר סיכוי להפסיק להתאמן,או להתאמן פחות איתו. אם קל לך על האליפטיקל,אפשר להעלות שם את דרגת הקושי.

Boxline

New member
ריצה ארוכה ../images/Emo26.gif

במשך חצי שעה בכל יום,בכל הכח, נקראת פעילות אירובית? זה מה שאני עושה כבר שנתיים.....

BROWN BOMBER

New member
תרשה לי להוסיף...

ריצה בשטח הררי... אימון מאוד אפקטיבי. BROWN BOMBER...

MikeTyson

New member
איפה אני אמצא הר ?

שאלה רצינית. איפה אפשר לרוץ בשטח הררי ?? יש מקומות מיוחדים לזה ?

BROWN BOMBER

New member
חסר שטח הררי בארץ?

אני לא הייתי מצליח למצוא שטח ישר עם הייתי צריך. אבל למען האמת ראיתי שטח לא רע בחולות ליד וינגייט. לא ניסיתי אותו בעצמי אבל שווה לנסות. הריצה שאתה עושה במדרגות זה גם אימון מצויין ועובד יפה מאוד. אבל אתה מאיזר המרכז, לא אני. עם תנסה אימון מהסוג הזה זה יהיה מצויין בשבילך. תנסה גם ריצה בחולות.

joker89

New member
emmm

אם עושים הר אז זה לא מומלץ ליפני תחרויות,זה עושה עומס על הרגליים.

joker89

New member
פשש שנתיים

יפה,לי לא הייתה תושיה כזו. אני רץ בבוקר חצי שעה ואז יש לי גם אימון. ד"א יש עוד דרך על שקים דיי טובה: קח בן זוג ושנייכם מיצידי השק עכשיו תעשו כמו סולם שוודי 5 שניות עובדים על השק וחמש שניות מנוחה ובזמן זה בן הזוג הראשון נח,העבודה על מכות מהירות ז"א על כמות גדולה של מכות ונגיד ככה 6 סיבובים של 5 שניות ואז אתה עושה אותו דבר רק 4 סיבובים של 10 שניות וככה עולה.בין כל סט מנוחה דקה,אתה מגיעה נגיד ל סיבוב של 25 שניות אז אתה עושה סט אחד ואז חוזר חזרה אבל כבר בסטים עם סיבובים קצרים יותר.זה קשה,מינסיון אישי.

BROWN BOMBER

New member
יותר טוב יהיה עם...

יותר טוב יהיה עם תתאמן בסטים של 15 או 30 שניות בשיטה הזאת. זמן נקי של עבודה צריך להגיע לפרק הזמן שמוקצב לסיבוב, במקרה שלכם זה 3 דקות. זאת אומרת הזמן הכולל של כל סיבוב הוא 6 דקות 3 דקות כל אחד. זה אכן אימון קשה ואני ממליץ לא לבצע אותו כל יום אלא פעמיים או 3 בשבוע. לקראת הכנה לקרב מומלץ להגביר את כמות הסיבובים.

שלום איתי,

אימון אירובי - אימון אשר מזיעים בו ושורפים קלוריות ובו בזמן מפעילים את מערכת הלב והנשימה בשילוב הפעלת מערכת השרירים של הגוף.לפעילות האירובית יש השפעה על מניעת שורה ארוכה של מחלות. אימון אנאירובי - אימון במאמץ גבוה במיוחד,אימון מסוג זה נערך בעיקר לפני תחרויות ספורט.אימון אנאירובי קצר יותר מאימון אירובי בשל המאמץ הפיזי הגדול הכרוך בו. ראשית,אלו ההבדלים בין שני סוגי האימון. לגבי פיתו1ח סיבולת לב,ריאה,ישנן מספר דרכים: 1. ריצות ארוכות - מומלץ לרוץ כ-10 ק"מ בערך 3 פעמים בשבוע,לסיים את הק"מ האחרון ב"ספרינט". 2. אימון שק - לעבוד על השק במתכונת של קרב,דהיינו,מספר סיבובים,משך זמן כל סיבוב,ומנוחה בין סיבוב למשנהו. 3. אימוני ספארינגים - המשלבים בתוכן,תזוזות,התחמקויות,כוח מתפרץ,ושילובי התקפות.גם תירגול זה יש לבצע ע"פ מספר סיבובים,משך זמן כל סיבוב וכו'. 4. אימון כריות - זהו למעשה האימון הקשה ביותר לדעתי,אשר מביא את המתאמן אל קצה גבול היכולת,על מנת לעבוד על כריות אימון,עליך למצוא,אדם אשר יחזיק לך את הכריות כראוי ואשר יוכל לעמוד בקצב שלך.גם אימון זה עובד על בסיס קודמיו (מספר סיבובים,משך זמני סיבובים,וכו').חשוב ביותר להכות בכריות בכל העוצמה,תוך כדי ביצוע הגנות,התחמקויות ותזוזות. כמובן כי קיימים תירגולים נוספים לשיפור הסיבולת לפני קרבות,אך פה בהחלט קיבלת את הכיוון. יש לעשות תרגילים אלה,תוך כדי שילוב של תזונה נכונה,ומנוחה מספקת,והחשוב מכל,תחת פיקוח אישי של המאמן. בברכת שבת שלום,שלך בפורום, אורי צבי,

MikeTyson

New member
רעיונות נחמדים...

אני עושה מדרגות. נשמע מטורף אבל נחמד לאללה. זה מחזק את כל שרירי הרגל. טוב יותר מאופניים וחזק יותר מריצה. כל פעם אני קורא לחבר אחר ומתי שבא לנו אנחנו הולכים לבניין של 20 קומות ליד הבית ועושים את הבניין פעמיים, זאת אומרת 40 קומות לעלות בריצה ו-40 קומות לרדת. כל 10 קומות מנוחה של דקה, אבל עולים בכל הכח. פעם בשלושה שבועות זה רעיון נחמד, אגב יש תחרות כזאת בעזריאלי. אולי יהיה מצב ללכת

der bomber

New member
אתה צריך מתאמן לפי קרב שלך

אם אתה מתאמן בשביל איגרוף בחובבני אתה צריך מתאמן לא יותר מ3-5 ק"מ ביום בריצה. לא צריך מתאמן למה שלא צריך בקרב. מה שחשוב בקרב זה צריך מחזק הכי טוב. מי עובד במקצועני לא עובד מהירות כמו בחובבני ולא זז בספיד של 4 סיבובים של 2 דקות. צריך קודם יודע מה אתה עובד בשבילו אחר כך מאמן מכין תוכנית. גם אימונים עם לאפה באיגרוף זה רק עם מאמן ולא עושים עם חבר, כי דופק לך טכניקה.

למעלה