כמה שאלות בבקשה למבינות

blueberries

New member
כמה שאלות בבקשה למבינות

איך משלבים מעקב אצל רופא פרטי עם בדיקות דם וזקיקים בקופ"ח? האם אני חייבת לעבור דרך רופא פריון של הקופה כדי לקבל
הפניות לבדיקות דם ומעקב זקיקים?איך אתן עושות את זה?האם מבקשות הפניות מרופא המשפחה או מרופא מומחה של פריון
של הקופה?
שאלה נוספת שאני חושבת שמתאימה מאוד לפורום זה היא מה בדיוק הפריית מבחנה יכולה לשנות לעומת הזרעות,אם כבר היה
בעבר הריון ספונטני.במה בדיוק יכולים לחדש לנו במעבדה של ivf,להכניס את הזרע לביצית? הבת שלי בת 5 כמעט היא עדות לכך שלא הייתה בעיה עם הביצית והזרע.צילום רחם לא הראה שום מימצא.אני אמנם בת 37 אבל אני באמת מתחבטת בשאלה הזו במה הפריית מבחנה יכולה לתרום במיקרה של אי פריון מישני כשספירת הזרע של הבעל מספיקה להזרעות.קיבלתי ציון "מעולה" החודש מהרופא
על תגובה למינון נמוך של הורמונים (6 זקיקים בשלים,ועוד 5 "על הגדר").אני תוהה עם המעבדה הטובה ביותר להפרייה בכל זאת היא בגוף שלי ולא בצלוחית על מעבדה ואולי אני גורמת לעצמי דווקא נזק עם כל ההורמונים האלה.אני כבר לא יודעת מה לחשוב בעצם.אשמח אם מישהי עם התלבטות דומה תתרום מנסיונה.

מאמא75

New member
בנוגע לשאלה של הפריה לעומת הזרעה

הפלוס בהפריה היא שאפשר "לראות" את הביצית ואת המפגש של עם הזרע. 5 שנים עברו מההריון האחרון שלך ולצערי גם הביציות שלנו לא נשארות "צעירות". וברור שהרחם שלך הוא המעבדה הטובה ביותר, אבל יש דברים שהרחם שלך לא יכול לפתור. אצלנו למרות זרע מצטיין עדיין היו צריכים לעשות איקסי (החדרה של הזרע לביצית) ואז ההפריות גדלו. וגם אשה עם ביוץ קבוע וזרע תקין לעיתים נדרשת לקחת הורמונים לפני הזרעות, שוב מהמקום של להשיג שליטה ולראות מה קורה שם. אז בהפריות בטח ובטח.
אני הייתי אצל רופא פרטי וקיבלתי ממנו הפניות שהימרתי אותן בהפניה של רופאת משפחה שלי. ושלחתי לו כל פעם את מעקב הזקיקים+אולט' - מה שכן זה היה לפני שנתיים והבנתי שמאז השתנה הנושא (שחייבים לעשות את זה במקום שבו את עוברת את ההפריה). אולי כדאי להתקשר ישירות למרכזי בריאות האשה של הקופה שלך ולשאול שם.
מקווה שהסבב הזה יניב הריון תקין ותינוק בריא

בדיוק על זה חושבת ....

גם אצלי הבת הגיעה אחרי הריון ספונטני ותקין והיום היא כמעט בת 5
וגם אני או כמה חודשים בת 36
בשנתיים אחרונים עברתי שתי הפלות
ומחר צריכה לעבור החזרה לאחר ivf 3 .. הזרע שלנו מעולה .. אבל כל הפריות רק באיקסי .. למה ? אין תשובה ..
אבל זה המצב ..
מקווה שאני לא עושה טעות עם כל הורמונים האלה , מצד שני הגיל ממש לא משחק לטובתנו ..
אכן דילמה קשה ..

בקשר להפניות

ניתן להמיר את כל ההפניות דרך רופא משפחה ( בדיקות דם, זקיקים ואף מרשמים)

בהצלחה!!

anguly

New member
כמו שכתבה לך מאמא

מה שהיה נכון ללפני 6 שנים לא בהכרח נכון היום.
יכול להיות שהזרע יותר חלש ולא מצליח להבקיע את הביצית.
יכול להיות שהביצית בגלל הגיל יש לה מעטפת יותר נוקשה
קשה לדעת בלי לנסות, אבל שווה לעשות לפחות פעם אחת אחרי מספר כשלונות של הזרעות, זה יתן תמונתמצב על יכולת ההפריה של זרע את הביצית בצלחת. אם הכל עובד מצוין, אז בהחלט יתכן שגם אם לא תצליחו, הפתרון יהיה להמשיך בהזרעות ולא בהפריות.

שיהיה בהצלחה

למעלה