כמה שאלות בבקשה

supervista

New member
כמה שאלות בבקשה

קודם כל אחרי קריאת מספר הודעות הרגשתי צורך עז להעביר את הטיפול הרגיל שאני עושה לשיניים שלי מדי יום , פעמיים ביום : 1. חוט דנטלי 2 . צחצוח 3 . סטימולטור 4 . מי פה ועכשיו לשאלות 1. רציתי לדעת כל כמה זמן יש להחליף את הראש של הסטימולטור ? 2. יש לי שן בינה ש"שוכבת" לא כואבת מעולם לא כאבה ולא נוגעת ולא תגע בשן התוכנת אף על פי כירוג פה והלסת המליץ לי על אפשרות לעקירתה ( אולי השאיר את העניין לשיקול דעתי לא כל כך זוכר ) , האם יש הכרח לעקור ? 3. אם שן (אחרת) שעברה טיפול שורש ועכשיו מועומדת לעקירה התהליך ילך יותר בקלות ?? ( אחרי ניקוי השורש פעם נוספת לאחרונה ) 4. כמה יעיל כל התהליך ניקוי שאני עושה? ( שהיה בהמלצתה של רופאת השיניים שלי שהבטחתי לה שפעם הבאה שהיא רואה אותי היא לא רואה חצי מיליגרם של פלאק :))

אביזרי צחצוח ועוד שאלות

1. מברשת שיניים (וכך גם הסטימולטור) מקובל להחליף אחת לשלושה חודשים אלא אם הם נוטים להתבלות מהר יותר. 2. רצוי לבצע מעקב אחת לשנה על עמדת השן והאם מתרחשים שינויים ברקמות שמסביב לשן. בהתאם לכך לקבל החלטה על צורך בעקירה. 3. שיניים לאחר טיפול שורש יכולות להיות קשות יותר לעקירה לעומת שן ללא טיפול שורש. טיפול השורש גורם לשן להיות פריכה ושבירה יותר ולכן סיכויי שבירתה במהלך העקירה גדולים יותר. אבל גם שיניים כאלו ניתן לעקור בהצלחה. 4. ניקוי אבן השן הוא הבסיס לשמירה על בריאות השיניים והחניכיים. האבנית היא מצבור של חידקים ורעלי החידקים הפוגעים בשן ובחניכיים ולכן חובה לסלקם.

למעלה