כמה שאלות בבקשה

Sofiika

New member
כמה שאלות בבקשה

שלום לכולם אנו בדיאטה ללא גלוטן וקזאין כ8 חודשים (הילד בן 3 ). בנוסף הוא מקבל טיפול הומאופטי. כרגע אנו לקראת סוף הטיפול נגד קנדידה. לא עשינו עדיין את בדיקת רמת קנדידה אחרי הטיפול (לפני הרמה הייתה בינונית), אבל השינויים הפיזיים הם: נעלם רח רע מהפה (בבוקר) וגם רח של צואה נהיה פחות חזק. האם זה באמת מעיד על שיפור? מה שלבים הבאים? האם אפשר להתחיל לתת לו מאכלים נוספים (למשל ענבים ודובדבנים מצנצנץ שהוא מאוד אוהב?) אני לא מתכוונת לדברי חלב שאינני מוכנה להחזיר לו בשום פנים ואופן לתפריט, אבל על מה כן אפשר לנסות להתפשר? תודה על התשובה

תשובות חלקיות

האם השינויים הפיסיים מעידים על שיפור? יש סיכוי טוב. האם אפשר לתת לו מאכלים נוספים? כן, מאוד בזהירות. מענבים עדיין הייתי נמנעת - זה סוכר טהור. הייתי מתחילה בפירות פחות מתוקים וסוכריים, כמו תפוחים חמוצים ואגסים. ומה המרכיבים ב"דובדבנים מצנצנת"? (רמז: אם יש שם עוד משהו חוץ מדובדבנים - רוב הסיכויים שעדיף להימנע). אנא פרטי מה הילד אוכל במסגרת הדייאטה, ומה המאכלים שהיית רוצה להוסיף, ונחשוב על זה ביחד.

Sofiika

New member
קודם כל תודה על התשובה../images/Emo51.gif

מה שהוא אוכל זה: פסטה מאורז או מקינואה, דוחן, כוסמת, בשר, מלפפון, פלפלים (פחות), קורנפלקס, פירכיות אורז, ממרח חרובים (לפעמים) חלב אורז, יכול לאכול קצת מתפוז או אבטיח. שותה רק מים. אם אני מכינה מרק, אז אני מוסיפה עוד ירקות. לפעמים אני עושה לו עוגה והוא לא מתלהב מזה כל כך היא (בטח יוצאת לי לא טעמה
).בתקופת הרימונים אהב מאוד את הפרי. בנוסף הוא מקבל מולטיויטמינים, אומגה 3 וגם ZINC. כמו שאת רואה, התפריט מאוד מצומצם ואני רוצה להוסיף עוד משהו. האם אפשר לתת לו "גבינה" מסויה? אין לי כל כך הרבה רעיונות מה עוד אפשר להוסיף. מה תוכלי להגיד על זה? תודה רבה והמשך יום נעים

razgalili

New member
התפריט שלו היום נראה מלא

כלומר הוא מקבל מהתפריט הזה את כל מה שהוא צריך. אין סיבה בריאותית להרחיב את התפריט. אם אתם רוצים להוסיף פריטים לתפריט כדי להקל עליכם או על הילד, הייתי מציע בחוזקה לחכות עוד עם השנוי. כל זמן שאתם רואים שיפור חבל לנסות להוסיף פריטים מה שבסופו של דבר יעכב ויפריע, עדיף להמשיך עם מה שעובד. חכו לפחות עוד שמונה חודשים שתהיה שנה וחצי. האם הילד אוכל אגוזים מאיזה סוג?

Sofiika

New member
לא, הוא לא אוכל אגוזים,אבל קניתי לו שמן

שמן אגוזים רק אינני יודעת איך להוסיף אותו. האם אפשר לחמם אותו (כלומר להוסיף בזמן הכנת אוכל)? או שאפשר פשוט להוסיף לפסטה קרה או למשל לדיסה? תודה רבה רבה

בגיל שלוש מומלץ לא לתת אגוזים אלא רק טחונים

היי סופי, אני גם לא חושבת שענבים ודובדבנים מצנצנת זה רעיון טוב, אם יש בהם חומרים משמרים אבל אם לא אז אפשר לגוון. ענבים, אם כבר, אז רק אורגניים, כי הם מרוססים בטירוף בארץ. דובדבנים זה גם פרי רגיש למזיקים ומרוסס מאד וקליפתו דקה כך שזהו חיסרון ומאידך יש בו פנולים ואנטי אוקסידנטים נהדרים שאפשר לתת אם הוא טרי ואורגני. אני הייתי מרחיבה לו את התפריט בכיוון של ירקות נוספים, חיים או מבושלים, כתוספת למנת הבוקר והצהריים, קטניות מותפחות, מונבטות בצורות שונות, בשרים במרקמים וטעמים שונים ממקורות רבים. פירות נוספים כמו קיווי, גם מומלצים ופירות מיובשים אורגניים גם אבל אגוזים הייתי מוסיפה רק טחונים לתוך עוגיות (עדיף לא לאפות אותם, אלא להאיר לא קלוי או אפוי, כי חומצות השומן בתוכם משתנות באפייה) או מעדן פירות או גראנולה טחונה ללא גלוטן, כמו זו של הקינואה המותפחת שיש בעדן, למשל. הוא בדרך הנכונה בניקוי מהקנדידה והשלב הבא הוא לעשות בדיקות של RBC בדם, חומצות אורגניות בשתן וחומצות אמינו בדם. וגם הבדיקות בקופה. את מוזמנת ליצור קשר

Sofiika

New member
ושוב תודה על התשובות. איפה קונים בשר אורגני?

פעם היה בעדן טבע עוף אורגני,אך משום מה נעלם. אני מאוד רוצה לתת לו בשר נקי. אגב, שחחתי לרשום שהוא אוהב גם אבטיח (מותר אורגני?) וגם תותים (אורגניים). וכמובן את החלבון של הביצה. לא מצאתי בעדן טבע קינואה מותפחת, אבל קניתי את הפסטה מאורז וקינואה (יש להם מבצע ענק - 4 קופסאות ב4 שקלים - כדאי
) תלמה, ניסיתי כמה מתכונים שלך, למשל פנקייקים (שיצאו מאוד טעימים),אבל הוא לא רצה לאכול אותם. אני מקווה שסוף סוף אני אצליח לדבר איתך בזמן הקרוב. סוף שבוע נעים לכולנו

בשר אורגני- אתן לך קישור ודברי איתם- איכותי

היי סופי, לצערי נעלם מהמדפים טבע עוף בעקבות הקריסה הכלכלית של טבע עוף וזו אכזבה קשה כי הוא היה היחיד ללא אנטיביוטיקה וארסן ובמחיר יחסית סביר. עוף אורגני יש עדיין אבל יש יצרן שעושה הזמנות ישירות - טעם זוהר - עוף וכבש אורגני. יקר אבל איכותי. הוא באמת בליגה אחרת..

למעלה