כמה שאלות בכשרות

red35

New member
כמה שאלות בכשרות

1. כדי לשמור על סט כלים כשרים בבית, כמה סטים בעצם צריך? כלומר, האם צריך 3 סטים (בשרי חלבי פרווה) של כל דבר (סירים, מחבתות, צלחות, סכו"ם וכו')?
2. אם בישלתי אוכל פרווה בסיר בשרי/חלבי, האם אכילת האוכל הופכת אותי לבשרי/חלבי כאילו אכלתי בשר/חלב?
3. האם יש דרך לשמור כשרות עם תנור אחד ומיקרו אחד בבית? (בהנחה שרוצים להשתמש בהם גם לבשר וגם לחלב...)
4. איך מכשירים תנור ומיקרו ?

מקווה שהשאלות מובנות,
תודה
 
תשובות

1. 2.
2.לא, ואפשר אפילו לאכול עם הפרווה הזה מאכל חלבי [למשל אם בישלת ספגטי בסיר בשרי].
3.בעיה, אפשר לקנות תנור קטן "אובן" למשל לחלבי והגדול לבשרי.
4.תנור מנקים טוב ומפעילים למשך שעה על עוצמה גבוהה אחרי יום שלא השתמשנו בו. [זה לא מועיל לתבניות ותבניות צריך חלבי לחלב ובשרי לבשר].
מיקרו ממלאים חצי כוס מים וסבון ומפעילים עד שיש אדים , לאחר מכן מנגבים , ואת הצלחת זכוכית רק שוטפים.
 

manew

New member
כמה הערות

1) לכתחילה כדאי לדאוג גם לסירים פרווה, ורצוי גם שהכלים שנכנסים לתוך הסיר (מצקת, תרווד) יהיה גם פרווה. וכן סכין, כדאי שתהיה אחת פרווה, שבה גם חותכים את הלחם..
2) מאכל פרווה שבושל בכלי חלבי/בשרי, לא צריך המתנה אחריו לעולם, אבל לאוכלו עם מאכל מהמין השני - רק אם לא בושל בסיר חלב/בשר ב24 שעות האחרונות
 
תגובה

עניתי לפי הרב עובדיה זצ"ל
1.אין צורך בכל זה על פי משנתו
2.גם בסיר בן יומו לדעתו לא צריך המתנה כלל ונ"ט בר נ"ט מותר לכתחילה גם לאכול את הפרווה עם חלב [במידה והסיר היה בשרי] ולהפך.
 

אופירA

New member
מנהל
ההלכה לאשכנזים אכן שונה מההלכה הספרדית

אני מכירה את ההלכה האשכנזית, שאכן לא אוכלים את מאכל הפרווה שבושל בסיר בשרי בן יומו, ביחד עם חלב. אפשר לאכול את החלב מיד לאחר מכן. אם הסיר הבשרי אינו בן יומו אז אפשר לאכול את הפרווה שבושל בו ביחד עם חלב.

עפ"י הספרדים, אכן כדבריך, אפשר לאכול ביחד עם חלב גם אם הפרווה בושל בסיר בשרי בן יומו.
לכן הרב עובדיה יוסף קובע שאין צורך בסיר פרווה. אבל לאשכנזים יהיה נכון להחזיק גם סיר פרווה.

(יתכן שגם פוסקים ספרדים אחרים קובעים בזה כפי ההלכה האשכנזית, אבל אינני יודעת ומכירה).
 

red35

New member
תודה לשניכם ועוד שאלה

רק לוודא,
מה התהליך להכשרת סירים, מחבתות, כלי חרסינה וסכו"ם?
 

red35

New member
קיבלתי את הצלחות ולכן אינני יודע איך השתמשו בהם

 

אופירA

New member
מנהל
צלחות וכוסות חרסינה - אין להן תקנה. אי אפשר להכשירן.

הסירים והמחבתות ושאר הכלים שמנירוסטה או אלומיניום או כל מתכת - הטוב ביותר להכשירם במקום המקיים הגעלה מרכזית עם דוד גדול.
זה יכול להיות בניין הרבנות באיזור מגוריך וצריך לברר מתי עושים זאת.
כמו כן, אפשר להזמין צוות של ארגון "ערכים" שיבצע בביתך את ההכשרה של כל הכלים.
 
למעלה