כמה שאלות בלשון
היי, אני חדש בפורום, שמי רונן, בן 26.5, פריק של השפה העברית, ולומד לשון באופן יסודי ואוטודידקטי. כל מה שאני יודע עד כה בלשון, זה רק בזכות הלימוד העצמי (המורים של היום משעממים, אני אומר לכם). בעתיד הקרוב אני מתכוון לעשות תואר בלשון ולעבוד כמגיה. בזמן שהותי כאן אני אעלה מדי פעם שאלות בלשון, ויש לי הרבה, כי אני דקדקן, ולפעמים, גם בלתי נסבל, לכן אעריך זאת מאוד אם תגלו סבלנות לשאלותיי הרבים. אני מצדי אשתדל להביא מספר שאלות מצומצם מדי פעם, כדי לא להעיק יתר על המדה. אז הבא נתחיל
שאלה למנהלת הפורום (ולכל מי שיכול לעזור): את אמרת לי שניתן לכתוב "מהו שמך?" ולא "מה הוא שמך?", ואני חשבתי כל הזמן ש"מהו" הוא שילוב של המלים "מה הוא". אז מאיין נובע "מהו"? מאיין צצה הוי"ו? אמרת לי שתוכלי להסביר לי יותר טוב כאן מדוע פה"פ כ"ף היא דגושה ב"לְכָּכֵב". אז אשמח לעזרה. גם אמרת לי ש"איתך" זו לא טעות, למרות שבאתר של האקדמיה הובהר בפירוש שאין להוסיף יו"ד כי במקור אין יו"ד (את). הציבור שוגה כאן כמו שהוא שוגה ב"מתתי" במקום "מתי", וכן הלאה. נכון שהציבור מבטא המון פעמים באופן שגוי ובניגוד להחלטות האקדמיה, אבל אין זה אומר שהוא הוגה נכון, כי אם הציבור הוא שופט, אז בשביל מה צריך את האקדמיה ללשון? אשמח להבהרה. ועוד כמה שאלות כלליות, אשמח לתשובה בהרחבה, עד כמה שצריך וניתן: מה ההבדל בין "הללו" לעומת "אלה"? מה ההבדל בין "כך" ל"ככה"? ("כך/ככה עושים זאת"). "היחידי" לעומת "היחיד". מהו ההבדל המהותי? "כזו" לעומת "כזאת", לעומת "כזאתי". באלו תנאים משתמשים בכל אחד מהם? "לא" או "לאו"? מה ההבדל? "הִתּוֹסֵף", "הִתּוֹקֵד": מדוע התי"ו מקבלת מכפל, מדוע יש חולם מלא (לא נראה צורך בכיווץ דיפתונג) ומדוע עה"פ אינה מקבלת מכפל תבניתי? ניתן גם התווסף/התווקד? "העיז" (כינס): מתייחס אך ורק לבהמות? תודה רבה על סבלנות כל העוזרים, עד הפעם הבאה
היי, אני חדש בפורום, שמי רונן, בן 26.5, פריק של השפה העברית, ולומד לשון באופן יסודי ואוטודידקטי. כל מה שאני יודע עד כה בלשון, זה רק בזכות הלימוד העצמי (המורים של היום משעממים, אני אומר לכם). בעתיד הקרוב אני מתכוון לעשות תואר בלשון ולעבוד כמגיה. בזמן שהותי כאן אני אעלה מדי פעם שאלות בלשון, ויש לי הרבה, כי אני דקדקן, ולפעמים, גם בלתי נסבל, לכן אעריך זאת מאוד אם תגלו סבלנות לשאלותיי הרבים. אני מצדי אשתדל להביא מספר שאלות מצומצם מדי פעם, כדי לא להעיק יתר על המדה. אז הבא נתחיל
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)