כמה שאלות בנוגע לויזת תייר..

l e e h e e

New member
כמה שאלות בנוגע לויזת תייר.. ../images/Emo13.gif

שלום, אני גרה בחו"ל (רילוקיישן של הבעל..) ומעוניינת להגיש בקשה לויזה דרך שגרירות ארה"ב באזור מגורי (אפשרי). התנאים לקבלת הויזה הם אותם תנאים כמו בארץ, יש ריאיון, צריך להראות טפסים וכו'.. שאלותי:
אני כרגע לא עובדת, אך לפני כחודש הקמתי חברת ייעוץ על שמי. עדיין אין פעילות רחבה, כי אני עדיין בתהליך של איתור לקוחות רלוונטיים. האם מומלץ לציין זאת בבקשה לויזה, או פשוט לציין שאיני עובדת? אם מומלץ לציין זאת, מה עלי להראות? כרגע מבחינת החברה יש לי את הטפסים של פתיחת החברה, אך לא חוזים, ולכן אני לא יודעת אם זה יפגע בי, או יעזור לי..
אנחנו מתכננים טיול של כחודש בארה"ב לקראת הקריסמס. יש לנו חבר שנוכל לשהות אצלו במשך שבועיים, ואחר כך נטייל לבד. האם לציין שאנו באים לבקר חבר או שזה יפגע בי? האם חובה להציג כרטיסי טיסה בעת הריאיון או רק את פרטי הסוכנות נסיעה? בעיקרון אני לא מעוניינת לרכוש כרטיס עד שלא יאשרו לי את הויזה.
בנוגע לבעלי: יש לו ויזה בתוקף, אך הדרכון שבו נמצאת הויזה - לא בתוקף, וחתוך בצדדים. האם עליו לעשות ויזה חדשה? האם הוא יכול להיכנס עם 2 הדררכונים? תודה רבה לכל העונים! ליהיא

תעברי על ההודעות של החודש האחרון

ותמצאי המון המלצות למגישים בקשה לויזת תייר. בעלך יכול לנסוע עם שני הדרכונים, לא צריך ויזה חדשה.

l e e h e e

New member
עברתי על כל ההודעות בתקופה

ועדיין לא מצאתי תשובה לשאלה הראשונה - האם מומלץ לכתוב שאני בעלת חברה (פתחתי אותה לפני חודש, עדיין אין לי שום חוזה ממשי להציג) או שעדיף לכתוב שאני לא עובדת? זה יכול להזיק או להועיל? אגב, גם לא ראיתי המלצה מפורשת לגבי כרטיסי טיסה - האם עלי להציג אותם או שניתן לקנות מאוחר יותר? (לגבי חבר - נראה לי שבאמת עדיף לא להזכיר אותו).. תודה לגבי התשובה של הויזה של בעלי. תודה, ליהיא

doronf65

New member
מנהל
תשובה מהמותן

את מציגה מצב די מיוחד, ואין לי נסיון בו, אבל אנסה להיות הגיוני. בהנחה שהתנאים כמו בארץ, (די הגיוני...), מה שהשגרירות רוצה לראות הוא שאת אינך פוטנציאל הגירה לא חוקי לארה"ב, ושלא תישארי שם. האמצעי שלהם הוא לראות זיקה למקום ממנו באת (הארץ או חו"ל אחר). לכן, חשוב שתתני כל נתון שיחזק זאת. כיון שאת במצב לא רגיל, תני כל דבר: חברה על שמך, חוזים, תחזיות, נסי להדגיש שאת בפעילות וצפי התפתחות. הראי גם שיש לך בעל עם עבודה קבועה. את יכולה אפילו להציג מסמכים כמו בעלות על בית בארץ, אם זה יילך רחוק עד כדי כך. במקביל, צמצמי קשרים בארה"ב. אל תגידי שיש לך איפה לשהות, אלא כתבי "Hotels". בהצלחה, ועדכני אותנו. דורון

l e e h e e

New member
תודה רבה דורון ../images/Emo13.gif

יש לי ראיון בעוד שבועיים, כנראה שבכל זאת זה קצת שונה כי כאן מגישים את הטפסים ביום הריאיון (בניגוד לארץ שמגישים את הטפסים ומחכים לזימון לראיון).. האמת שאמרו לי שאם אציג חוזה עבודה לעוד שנה של בעלי, בנוסף לחוזה שכירות לדירה (גם לעוד שנה), זה אמור להספיק. אני עדיין לא בטוחה שאני רוצה להכניס את העסק לעניין, כי ממש אין לי מה להציג עדיין, ומפחדת להסתבך עם שאלות. את החבר מארה"ב אני "יעלים" מהבקשה לצורך העניין..
תודה, ועדכונים בהמשך! ליהיא.

למעלה