כמה שאלות בנוגע לפייסבוק החדש

einat90

New member
כמה שאלות בנוגע לפייסבוק החדש../images/Emo4.gif../images/Emo4.gif../images/Emo4.gif

1. אם אני רוצה להעלות תמונות לפייס ושהם יתפרסמו ב-HOMEPAGE של החברים (איפה שכל ה-feeds) אני חייבת בשביל זה ליצור אלבום חדש? כי בפייסבוק הקודם כל תמונה שהייתי מעלה הייתה מתפרסמת, גם אם הייתי מעלה אותה לאלבום קיים. 2. אם אנשים מגיבים לתמונות זה גם כן לא מתפרסם בהום פייג'?? כי בישן תמיד היה רשום משהו בסגנון של "yossi made a comment to the photo of bla bla bla..." זה ממש מעצבן!

meital always

New member
../images/Emo126.gif תמונות בפייסבוק החדש

שלום עינת, בגרסת הפייסבוק החדשה מופיעים בעמוד הראשי (Home Page) רק פוסטים של החברים שלך, כלומר שינוי בשורת הסטטוס, אלבומים חדשים, לינקים שהם פרסמו וכו'. לגבי תמונות שנוספות לאלבום וכן תגובות ותיוגים לתמונות- הן עדין מופיעות, זה רק שינה מיקום. מעתה הדיווחים האלה מתפרסמים בעמודה הצדדית שהכותרת שלה Highlights , יחד עם אירועים וקבוצות של החברים. הבעיה שהדיווחים על התמונות עברו דיטאה רצינית בפייסבוק החדש ויפורסמו שם רק חלק מהאירועים שקשורים לתמונות ולא כולם (למרות שלמען ההגינות צריך להזכיר שגם בפייסבוק הישן לא היו מתפרמים כל הדיווחים על תמונות). כך שמכו שכתבת, אם את רוצה "מקום של כבוד" בדף הראשי של החברים ולא בעמודה הצדדית, תהיי צריכה לפתוח אלבום חדש. הסיבה לכל השינויים ההאלה היא שפייסבוק מנסים למצב את האתר יותר ויותר בכיוון של אתר שמאפשר דיווח מיידי על המצב מכל מקום (כדוגמת טוויטר) ולכן נותנים משקל לדיווחים מהסוג הזה. יש לדברים האלה משמעויות מאד גדולות גם בהיבט השיווקי והכלכלי, לא סתם הדף הזה השתנה. עבור מי שהתרגל לזרימת הנתונים של הפייסבוק הישן זה בהחלט מעצבן וצריך לקוות שאולי בקרוב יוחזרו חלק מהתכונות הישנות לגרסה הזו. בהצלחה...

einat90

New member
תודה על התשובות

ממש חבל.. מה שמעניין לדעתי בפייסבוק זה התמונות שאנשים מעלים וזה די מטומטם שאפשר לראות את התמונות שהעלת רק אם נכנסים לפרופיל שלך (בהנחה שלא עשית אלבום חדש).. מקווה שישכילו ובאמת יחזירו את התכונה הזו לגרסה החדשה..

meital always

New member
עינת-

אני אגיד לך משהו קצת לא נעים. אמנם בפייסבוק רוצים להתחשב ברצונות של הגולשים, יש להם אפילו מחלקה שרק עוסקת בקריאת המשובים של הגולשים. אבל בראש ובראשונה המחשבה היא עסקית-כלכלית. ויש שיקולים מאד עסקיים בשינוי הדף הזה, כפי שגם כתבתי בהודעה הקודמת, כמו לדוגמה התחרות עם טוויטר שהיא גם תחרות על עלות של פרסומות ועוד המון שיקולים. ענין מיקום התמונות של הגולשים, עם כל הצער, הוא לא שיקול כלכלי. מצד שני בכל פעם שהיתה ביקורת חזקה וגורפת הם הקשיבו לגולשים ושינו דברים (כמו לדוגמה התקנון החדש שהם ניסו להעביר עם הזכויות שיש להם על החומר שאת מפרסמת, ושהם חזרו בהם בעקבות הביקורת). אז אפשר לקוות שגם כאן יוחזרו חלק מהתכונות הקודמות.

למעלה