כמה שאלות בנוגע לרעיונות

גולשת1

New member
כמה שאלות בנוגע לרעיונות

כמה שאלות על מימוש רעיונות: האם ניתן ואיך ניתן להציע רעיון של מוצר לחברה קיימת העוסקת במוצרים דומים, בעבור תמורה? אין לי יכולת להעריך אם מדובר בפטנט או לא. איך כדאי לקדם דבר כזה? ושאלה דומה באשר לרעיון שהוא פיתוח של שירות שניתן באינטרנט (על-ידי חברות שונות) - אם רוצים להציע אותו לחברה מסוימת. איך כדאי לקדם את העיניין? ובכלל מה עושים עם רעיונות בשלב הכי ראשוני? עם מי כדאי להתייעץ התייעצות ראשונית ולא מחייבת, כאשר יש שמירת סודיות - עם עו"ד בתחום העיסקי? או אולי עורך פטנטים? או? וגם - אם ישנו רעיון למוצר שכן רוצים לעבוד על הפיתוח שלו, האם יש חברות שנותנות עזרה בעיניין - כלומר יעוץ של מומחים בתחום לעזור בפיתוח המוצר? ראיתי פעם בסרט דוקומנטרי שנערך בארה"ב איך בעל רעיון למוצר יושב עם קבוצת דיון מאיזו חברה (חברת יזמות, אני מניחה) וביחד הם מנסים להעלות רעיונות לפיתוח ועיצוב המוצר. אשמח לעיצות ורעיונות ומידע....... גולשת1 שמעוניינת לעבור את שלב הרעיונות במחשבה, ולהגיע לשלב של הוצאה לפועל. s.b.i.
 
תשובה

שאלתך כללית מדי- כמובן שניתן להציע רעיון של מוצר לחברה קיימת. בדיקת פטנט אפשרית באמצעות ייעוץ מקצועי של רשם הפטנטים. המלצתי- אם מדובר במוצר טכנולוגי, פני למט"י רעננה, אשר מתמחים בייעוץ חברות סטארט אפ וליזמים טכנולוגיים.
 

גולשת1

New member
המשך..

תודה על התשובה. ובהמשך לתשובתכם אתמקד יותר. 1- מה עושים עם רעיונות (גם בתחום טכנולוגי וגם לא טכנולוגי) בשלב הכי ראשוני? אני מעוניינת במעין התייעצות ראשונית ולא מחייבת עם מבין בעיניין, תוך שקיימת שמירת סודיות. מי יכול להיות הכתובת להתייעצות כזו? - עו"ד בתחום העיסקי? או אולי עורך פטנטים? או? 2- כתבתם שניתן להציע מוצר לחברה קיימת. איך כדאי לקדם מהלך כזה? לפנות לעו"ד בתחילה? נראה לי שתמיד קיימת שאלת שמירת הזכויות. החברה לא יכולה להתייחס לעיניין בלי שהיא יודעת מה המוצר, ואילו אם מספרים להם על המוצר, איך נשמרים הזכויות על הרעיון? תודה
 
שוב....

אציע, בשלב הכי ראשוני, להרים טלפון למט"י רעננה- שם יושבים המומחים הכי גדולים בתחום שיוכלו לסייע לך. הטלפון הנו - 09-7602716 בהצלחה !
 

גולשת1

New member
ובכל זאת......

מט"י מתעסקים רק בתחום הטכנולוגי - הייטק. ובכל מקרה, תודה
 

דן של-בר

New member
כל רעיון צריך להבשיל.../images/Emo94.gif

למכור רעיון זה טיפה יותר קשה מאשר למכור קרח לאסקימוסים. בכלל, בארץ יש בעיה גדולה בנושא, כי רעיונות מפתחים רק בתוך חברות, ומי שבא מבחוץ יש לו בעיה גדולה. (עקרונית, זה נכון בכל מקום בעולם). לרשום פטנט, זאת טעות גדולה. פטנט טוב רק ל-12 חודש, לאחר מכן יש לרשום אותו בכל העולם, וזה המון כסף (ניתן לקנות דירה קטנה בכסף הזה). חוץ מזה לפטנט המון מגבלות שאין כאן מקום לפרטם. אז מה בכל זאת עושים? צריך להתייעץ עם אנשים שמבינים בנושא. את לב העניין צריך להסתיר, לא לגלות בשום פנים ואופן, פרט לעורך פטנטים, או משהוא ממשלתי (מט"י, תנופה וכ´). הם מספיק מקצועיים, ואין להם שום אינטרס לעקוף. מה שטוב זה לקחת איש/אנשים מקצועיים כשותפים, אז אפשר לגלות להם, ולקבל היזון חוזר. רק כאשר הרעיון בשל ובדוק מעשר כיוונים, חדש, ישים, יעיל, ריווחי. אז ורק אז כדאי לפנות לחברת/ות היעד, ולהגיד להם: תראו יש לי רעיון, הרעיון עושה XYZ. תשקיעו M (למשל רישום פטנט+אב טיפוס) והרעיון יהיה לשימושכם, ואני אקבל K. כמו שאמרתי, אין לרשום פטנט לפני שיש חברה שיכולה לייצר + משקיעה בפרויקט.
 

tiriabc

New member
התקשרי

אני דירקטור בחב´ הי טק, בעל נסיון ארגוני וניהולי; עכשיו אני מחפש רעון להשקעה נוספת. אשמח אם תתקשרי אלי ונדון ברעיונך; אינך צריכה לגלות לי מהו - אבל כדאי לשוחח. אילן 632259-052
 
למעלה