כמה שאלות בנושא ההתנדבות..

Ytst

New member
כמה שאלות בנושא ההתנדבות..

ראשית כל, יבורכו כל העוסקים בעזרה של הפורום הזה.
אז ככה, אני בחור חרדי נשוי+ אשר לא יכול להתגייס כרגיל עקב מכשירי שמיעה שברשותי, וכבר הודיעו לי בצבא שאוכל רק להתנדב.
להלן כמה שאלות:
א. האם המשכורת בצבא משולמת גם למתנדב?
ב. התקבלתי לתוכניתן בצבא אחרי שעברתי מחשבון קרב בהצלחה, אם אני מתנדב אני אוכל להיות תוכניתן...זה מסלול ארוך של כמעט 5 שנים?
ג. עדין לא כ״כ הבנתי מה ההבדלים בין חייל רגיל למתנדב?
&nbsp

noboya

New member
סוף סוף עוד כבד שמיעה!

גם אני כבד שמיעה, ברוך הבא לפורום!!
אז לתשובות:
א. חיילים מתנדבים מקבלים את אותה המשכורת כמו חיילים רגילים, בתוספת אישי כל אחד בהתאם לסיבת הפטור שלו (אני קיבלתי בערך 20 ש"ח יותר...).
ב. בזמני לא היה אפשרי להתקבל לתפקיד הזה כמתנדב אבל הבנתי שכיום זה אפשרי.
ג. חייל מתנדב מקבל תנאים שמאפשרים לו להיות חייל למרות סיבת הפטור שלו. התנאים האלו כוללים: תוספת במשכורת (בעיקר לתרופות מיוחדות), שירות חובה מקוצר, טירונות מתנדבים, פטורים בהתאם לסיבה הרפואית (יש פטורים קבועים לכל המתנדבים והם- פטור מטירונות רגילה, פטור מנשק חם, פטור משמירות) ויותר חופש בבחירת התפקיד. בנוסף לנ"ל, חייל מתנדב לא תופס תקן - ככה שבכל יחידה שבה הוא יהיה הוא חייל "בונוס", בנוסף למכסת החיילים שהיחידה קיבלה מהצבא.
&nbsp
מקווה שהסברתי כראוי, אם יש עוד שאלות אשמח לענות..
המון בהצלחה!!

Ytst

New member
וואוו

תודה רבה על התשובה המהירה.
כיוון שמדבר פה במשכורת של נשוי+ שזה מעל 5000..השאלה האם גם על נשואים זה חל?

אתה עשית צבא?

eran544

New member
בגדול כן זה חל על נשואים

אתה תקבל את כל ההטבות שמגיעות לך מבחינת ת"ש+ההקלות שמגיעות לך מבחינה רפואית.

noboya

New member
בשמחה

אין לי מושג מה המשכורת הצבאית של נשואים...אבל מתנדב נשוי מקבל בדיוק כמו חייל נשוי אחר + התוספת מתנדבים שלו.
אני עשיתי צבא, הפטורים שקיבלתי ככבד שמיעה (בנוסף לרגילים) הם פטור מבסיס רועש, פטור מעבודה בסביבה רועשת וחובת מעקב שנתי על השמיעה (ע"י גורם חיצוני, הצבא לא מאפשר לעבור את הבדיקה אצלו ולא מחזיר את עלות הבדיקה).

נ ו ע ה 12

New member
למתנדבות אין שירות מקוצר

Ytst

New member
תודה רבה רבה

עזרתם לי מאוד..

עוד דבר קטן..שמעתי שתהליך ההתנדבות הוא ארוך..אך אם אני עשיתי כבר מבחנים פסיכומטרים, בדיקות רפואיות, וכל מה שנדרש, זה עדיין יקח לי הרבה זמן או שזה יקצר תהליכים?

noboya

New member
עדיין תהליך ארוך

התהליך ארוך בעיקר בגלל שמעורבים בו הרבה אנשים וכל פעם צריך לחכות שמישהו אחר יאשר ויעביר את התיק שלך.
אם עשית את כל הבדיקות כבר והן עדכניות (כלומר לא מלפני שנה+) אז לא זה מה שייקח אצלך זמן, אתה רק תצטרך ללחוץ מדי שבועיים-שלושה על מדור מתנדבים עד שתקבל אישור התנדבות.
לגבי תהליך המיון לתפקיד שאתה רוצה, אני לא מכיר אותו ולא יודע אם פסיכומטרי יעזור לך להתקדם יותר מהר שם. ההשערה שלי היא שאם תגיד להם שכבר התחלת אותו אז הם יוכלו לקצר ולדלג על כמה שלבים שכבר עשית.
המון בהצלחה!!

Ytst

New member
תודה על התשובה...

מדור מתנדבים הוא קשור גם לשח״ר ( שרות לחרדים)?

ובמצב שלי, כל הבדיקות עדכניות...משו כמו חדש.

וגם התשובות שקיבלתי מהמבחנים של בתוכניתו לא מזמן....

noboya

New member
לא נראה לי שיש בינהם קשר...

מדור מתנדבים אחראי על כל מי שקיבל פטור רפואי או נפשי ומעוניין להתנדב. שח"ר אחראים על כל החרדים. ככה שאתה תחת האחריות של שניהם אבל לדעתי שח"ר לא יעזרו לך לפני שתסיים תהליך אישור התנדבות מול מדור מתנדבים.

למעלה