כמה שאלות בנושא התנדבות לצה"ל

sharonironi

New member
כמה שאלות בנושא התנדבות לצה"ל

היי,
אני מעוניינת להתנדב בצה"ל.
בעוד כמה ימים יש לי וועדה רפואית שתחליט אם לתת לי פתור על בסיס נפשי (הפסיכאטר הצבאי אמר שבטוח יתנו לי פתור משירות צבאי).
מה אני אמורה לעשות אחרי הוועדה? אני אמורה להביא לוועדה מכתב מפסיכולוג שאני כשירה להתנדב? האם בכלל שווה להתנדב או שעדיף להתעקש להתגייס באופן רגיל?
איזה תפקידים שווים יש למתנדבים? האם יש דרך לזרז את התהליך? כי אני כבר בת 18.5 ...
תודה רבה :)

berckovic

New member
תשובה

היי
לא הבנתי, האם מדובר על פטור רפואי או פטור על בסיס נפשי?
אם את מבקשת לדעת מה עדיף , להתנדב או להתגייס, אז ברור שלהתנדב - התנאים יותר טובים למתנדבים.
תפקידים - ניתן למצוא באתרים השונים באינטרנט מגוון רחב.
לזרז תהליך - לא, מרגע הגשת ההתנדבות למדור פרט בלשכת הגיוס הקרובה שבו את מטופלת, זה לוקח גג עד 8 חודשים לשנה.

mitnadev4

New member
תשובה :)

אם נורא לחוץ לך כבר להתנדב ואת מוכנה לקחת את הסיכון אני הייתי ממליץ להתגייס.
אבל אם את מוכנה לחכות וסביר להניח שתחכי הרבה זמן בבית אבל בסוף יהיה לך תנאים ממש טובים וגם תפקידים מעולים הייתי ממליץ להתנדב
בהצלחה :)

sharonironi

New member
תודה רבה!!!!

על בסיס נפשי אבל לא חמור :) אני רק קצת משוגעת :)))
לא מצאתי באינטרנט איזה תפקידים פתוחים למתנדבים...
אםםםםםםם ועם פרוטקציות יש דרך לזרז?
נראה לכם שבאמת שווה לחכות 8 חודשים????
אמרו לי לבוא לוועדה.. התכוונו לוועדה נפשית? אחרי זה תהיה לי עוד וועדה?
ואיזה תפקיד (או סוג תפקידים) את/ה הכי ממליצ/ה? D:

berckovic

New member
תשובה

שרון, אם זה השם שלך..
כל התפקידים שיש באינטרנט - את יכולה לחפש באתרים של שבוז או עולים על מדים
יש גם באתרים השונים של חיל האויר, חיל הים, פשוט צריך לחפש.. (עצלנים לא ימצאו ,זה בטוח).
פרוטקציות תמיד מבורך, אבל התהליך של מדור מתנדבים אומר שזה אמור לקחת 8 חודשים לפחות עם כל הועדות והתהליכים והכל.
אני ממליץ בחום במקביל לתהליך שלהם, לחפש לבד את התפקיד ולהיעזר דרך חברים מהצבא ואז לראות מה מתאים לך.
אין לי מושג איזה ועדה אמרו לך לבוא, לשכת הגיוס שלך אמורה להגיד לך את כל הפרטים כדי לבוא מוכנה לועדה.
בהתאם לועדה שתתקיים , יידעו להעריך את השלב הבא בתהליך.
סוג התפקידים, אני לא יכול להמליץ, את צריכה להחליט לבד מהרשימה באינטרנט.
בהצלחה

sharonironi

New member
תשובה ועוד שאלה.. תודה על העזרה D:

כן, זה השם שלי :)
חיפשתי בהמוןןן מקומות איזה תפקידים אפשריים למתנדבים ולא מצאתי. הבנתי שמתנדבים יכולים את כל התפקידים שאפשריים עם פרופיל עורפי.
באינטרנט כתוב שפרופיל עורפי זה 64, זה נכון? אבל כאן דיברתם שיש עוד תפקידים מסוימים שמתנדבים לא יכולים. ומכאן באה השאלה שלי איזה תפקידים כן אפשר.
לשכת הגיוס לא הסכימה להגיד לי שוםםם דבר לגבי הוועדה ובאיזה שלב אני :)
יש לך מושג בני כמה רוב המתנדבים? אחרי זה מתנדבים יחד עם חיילים רגילים או במחלקות של מתנדבים?
בסוף הצבא העובדה שלא עשיתי צבא רגיל מונעת ממני עבודות / זכויות מסוימות?
תודה רבה : )

berckovic

New member
תשובה

היי
את יכולה גם לנסות לחפש תפקידים שקשורים לג'ובניקים עם פרופיל 97 וזה גם בדר"כ מתאים למתנדבים, הכל אפשרי פשוט צריך רק לבדוק
אם את מוצאת תפקידים שמעניינים אותם, תציעי אותם למדור מתנדבים והם יבדקו לך את זה.
לגבי לשכת הגיוס, זה מוזר שהם לא הסכימו, כי התפקיד שלהם הוא לדווח לך מה הסטטוס שלך ומה הצעד הבא. באיזה לשכה את מטופלת? את יכולה להעביר לי פרטים שלך במסר האישי.
לגבי המתנדבים - בעיקרון בני 18-21 כמו כל חייל רגיל שמתגייס, אין שום דבר שונה ביניהם למעט הפרופיל ולגבי אופן קבלת הטיפול הרפואי ורשימת הפטורים.
מתנדבים בכל מקום אפשרי בהתאם לפטורים הרפואיים שמאושרים ע"י קמ"ט רפואה של מתנדבים.
העובדה שלא עשית צבא, אני לא יודע אם זה מונע ממך זכויות, כנראה שזה משהו פרטני לגבי כל מקום עבודה שרוצה להעסיק אותך.
קשה לי להאמין שלא יקבלו אותך למרות שהיה לך פרופיל רפואי לפטור משירות
אבל בגדול, ממליץ להתנדב, תוכלי להרוויח ניסיון וידע מהצבא שיעזור לך אח"כ באזרחות.

sharonironi

New member
תודה :)

אני שבוע הבא הולכת לתל השומר אז אני אבדוק יותר איתם...
תודה רבהה על כל העזרה!!!!!!!!
וכל הכבוד לך שאתה עדיין מתעניין ועוזר :)

למעלה