כמה שאלות בנושא קרנית

• פותח הנושא ben06
  • פורסם בתאריך

ben06

New member
כמה שאלות בנושא קרנית

שלום, אני מרכיב עדשות מגע קשות קרוב ל 12 שנה בגלל קרטוקונוס. לפני כארבעה חודשים עברתי השתלת קרנית באחת מהעניים. רציתי לדעת מתי מורידים תפרים? האם הקוצר ראיה שיש לי כרגע בעין עם השתל (שכרגע הרבה יותר טוב מלפני ההשתלה) יחמיר? האם כדאי לי להרכיב משקפיים או לחכות עד שיורידו את התפרים ולתת זמן לקרנית להשתפר? תודה!!

קרנית...

שלום, 1. לגבי התפרים - יש להתייעץ עם הרופא המנתח. 2. לגבי קוצר הראיה, אי-אפשר לדעת מראש, בסיר להניח שהמספר לא ישתנה בהרבה. 3. האם להרכיב משקפיים ? תלוי בקוצר הראיה כרגע ופגיעה בראיה שהיא גורמת. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

ניתוח השתלת קרנית

תודה על שאלתך. תתחדש על השתל בקרנית. ההחלמה מניתוח השתלת קרנית היא תהליך של כשנה! במהלך ההחלמה נוצר חיבור וקליטה בין העין שלך לשתל החדש. כמו כן יש תהליך של ריפוי. השתלת קרנית לחולים עם קרטוקונוס נחשבת לניתוח עם סיכוי הצלחה גבוה אך דרוש זמן עד שהראייה משתפרת. התפרים בעין מחזיקים את השתל במקום אך גורמים למתיחה לא טבעים של הקרנית. לרוב לא נהוג להוציא תפרים לפני שחלפו לפחות 6 חודשים - זה נותן זמן לשתל להתחבר לעין. בזמן זה ניתן להתאים משקפיים אך מכיוון שהמספר עלול להשתנות בתדירות גבוהה, מרבית החולים ממתינים עד תום תהליך ההחלמה. בכל מקרה, אני ממליץ שתתיעץ עם הרופא המנתח שלך. בברכה ד'ר אורן מן

למעלה