כמה שאלות בנושא רובוסטה

Lechoke Lames

New member
כמה שאלות בנושא רובוסטה

בזמן האחרון אני משחק קצת עם קלייה של רובוסטה ושילוב של בין 10% ל-30% בתערובות. התוצאה נחמדה מאוד, ונראה שעוזרת להקטין חמיצות ולהגדיל את כמות הקרמה. הייתי שמח לשמוע דיעות נוספות.

- באילו סוגים של פולי רובוסטה אתם משתמשים?
- מה האחוז שלהם בתערובת?
- האם אתם קולים אותם ביחד עם פולי הערביקה, ואם לא, האם רמת הקלייה שונה?
- האם יש לדעתכם קשר כלשהו בין המראה של הפולים לאיכות שלהם?
 

Yehuda Badihi

New member
שמח לשמוע. הגיע הזמן :) בסוף עוד תאהב את הקפה באיטליה :)

15-25%
אין קשר בין המראה לטעם/איכות
 

knappertsbusch

New member
כפי שיהודה ציין, אין קשר למראה

ניסיוני ברובוסטה דל ומועט,
אבל היה לי ניסיון חיובי מאוד עם רובוסטה מונסון (הודו) -
טעם אדמתי עמוק נטול חמיצות לחלוטין.

פרופיל הקלייה שונה והקלייה מהירה בהרבה, במיוחד בחוף השנהב (קח את זה בעירבון מוגבל, זכרוני מעורפל) -
הייתי חייב לקלות בנפרד משאר הערביקות.
 
למעלה