כמה שאלות בנושא תזונה

שירה28

New member
כמה שאלות בנושא תזונה

הי לכולן, כמה שאלות לי אליכן.... יובל בת חודשיים וניזונה מסימילאק איזומיל (צמחי). הגענו לסוג האוכל הזה משום שהיה לה קשה לעכל פורמולות אחרות. השאלה היא מתי כדאי להתחיל לתת לה תוספת של קורנפלור לארוחת לילה, אם בכלל. ועוד שאלה בקשר ליציאות שלה. ליובל יש 2 יציאות ביום אבל היא מאוד מאוד מתאמצת ובוכה לפני. כמו כן היציאה שלה מאוד קשה. האם זה נחשב עצירות? האם כדאי לתת לה משהו שיקל עליה? אשמח לשמוע עצות, שיהיה לכולנו שבוע טוב ושקט אמא שירה

תזונה

הי שירה ניתן לתת תוספת של קורנפלור לארוחת לילה מגיל 3 חודשים למרות שטיפת חלב ממליצים רק מגיל 6 חודשים. לגבי יציאות, שתי יציאות ביום בגילה זה טוב, לא ידוע לי למה היא מתאמצת כ"כ וסובלת. בתחום תרופות הסבתא, ידוע לי שניתן לתת מעט מיץ עגבניות, וזה מקל על היציאה - אבל עשוי לשרוף בטוסיק. מעבר לזה לא ידוע לי. אולי תתיעצי עם רופא?

אין צורך לתת "סתם" קורנפלור

אם אין סיבה מיוחדת כן לתת. הסיבה העיקרית לתת קורנפלור זה לתינוקות שלא עולים במשקל וככה "דוחפים" להם קלוריות. מותר מגיל שלושה חודשים - בגיל 6 חודשים עדיף לעבור לדייסת אורז שיותר מזינה מקורנפלור, בגיל 10-12 חודש אפשר לעבור לדיסת דגנים. סיבה נוספת לתת קורנפלור זה על מנת להסמיך את הפורמולה לתינוקות עם ריפלוקס שפולטים המון. אם הסיבה היחידה שאת שוקלת להוסיף קורנפלור זה כי את מקווה לישון יותר טוב בלילה - לדעתי זה מיותר מה כל שכן שלא הוכח שזה באמת עוזר. אני אישית נגד, אבל זו דעתי. לגבי עצירות הייתי מתיעצת ברופא אם זה משהו כרוני שמופיע תמיד.

odeia

New member
שירה, לגבי הקורנפלור מיותר לחלוטין

ומוקדם מידי בכל מקרה. לגבי היציאות: לבדוק שאת הפורמולה את מכינה בדיוק לפי ההוראות. שנית - לתת לשתות: תה קמומיל/שומר, ואפילו רק מים מורתחים, שתיה נכונה מרככת את היציאות.

למעלה