כמה שאלות בענייני תזונה

_גלית_

New member
כמה שאלות בענייני תזונה ../images/Emo71.gif

ממתי מותר לתת קטניות
וטחינה
ואבוקדו
וכבד עוף
ובשר בקר
נכון שאני מלאה שאלות כרימון
המון תודה מראש

odeia

New member
גלית, הכי טוב לשאול רופא ילדים

או תזונאית. אבל מה שבטוח שכל דבר צריך להתחיל במינון מאוד קטן, לראות את תגובת הילד. לפי דעתי: בגיל חצי שנה אפשר להתחיל עם טחינה, ולקראת גיל שנה אפשר גם את שאר הדברים שציינת. כאשר כבד למשל ובשר בקר באים אחרונים.

_גלית_

New member
ועוד שאלה קטנה ../images/Emo4.gif

אני רוצה לתת לתומר מידי פעם מים בבקבוק, אבל הוא מסרב... אולי למישהי יש הצעה מה אפשר לעשות
חלב שאוב הוא מסכים לאכול רק מבקבוק של "פלייטקס" (זה עם השקיות החד פעמיות), אני מוכנה להתפשר על מיץ כלשהו, או תה, העיקר שיהיו נוזלים
... אבל האם יש מיץ ללא סוכר שכדאי לתת

odeia

New member
גלית, לא מומלץ מתוק בשתיה, אבל אם

כבר, אז תמיסי לו סוכר נבט במים, או שתתני את התה קמומיל/שומר לתינוקות.

מצטרפת להמלצה

על תה קמומיל ,ובגלל שהכי בריא וטוב להרגיל אותם למים תנסי לאט , לאט למהול את התה יותר ויותר עד למעבר למים. אני היום משתמשת בתה רק כשחשוב לי שישתה הרבה ואני רואה שהוא לא בעניין- במצב זה תה הקמומיל עושה את העבודה.

הגעת לגיל שאפשר להתחיל../images/Emo8.gif

בחוג לאימהות "חדשות" במ.מ.ש. בו לקחתי חלק ,נאמר לנו (ע"י המנחה שהינה אחות וגם אחראית על מספר טיפות חלב) כי בגיל חצי שנה כאשר מתחילים לתת אוכל מוצק אפשר להתחיל גם עם טחינה ואבוקדו , כבד עוף ובשר בקר אפשר גם באותו גיל אבל רק לאחר מספר שבועות שהתינוק כבר מקבל בשר עוף
. קיטניות רק מגיל שנה אולי טיפה לפני. בתאבון

zimes

New member
מ - עכ - שיו!

רק עם הפרות
הייתי מחכה קצת. לגבי שתיה - מים מכוס. ברגע שהם אוכלים יותר אוכל מוצק, הם צמאים, ומשלוק-שניים, זה הופך לחצי כוס. בכל מקרה, אסתר גרוניס לא ממליצה לתת בכלל לשתות ליונקים, בשלב הזה. היא אומרת שדי בקלות מוחלפות הנקות במים, ויש פתאום האטה בגדילה בגלל זה.

_גלית_

New member
המון תודה על התשובות ../images/Emo39.gif

צימס, לגבי שתיה בזמן הנקה... תומר הוא כבר בן 7 וחצי חודשים, האם עדיין יש סיכוי להפחתה בכמות החלב בשלב הזה בגלל קצת מים? חשבתי שזה בעיקר בהתחלה... בכל מקרה מדובר רק במקרים שאני למשל לא נמצאת הרבה שעות, ואז הוא די בשביתת רעב, אז חשבתי שכדאי שלפחות יקבל קצת נוזלים...

zimes

New member
ככה אסתר אומרת

היא לא דיברה על הפחתה בכמות החלב שלך, אלא שהוא ינק פחות, בגלל שהוא שתה. לדעתי - לכו על פירות בשעות שאת לא נמצאת. בהתחלה בתור משחק, ולאט לאט הוא יאכל יותר ויותר. הבעיה היא הפירות החורפיים שכמעט לא קיימים. אגס מאוד בשל יכול להתאים. גם אבוקדו (אני חותכת להם), אם הוא מאוד בשל, זה לא נורא שאין טוחנות. וכמובן - בננה (אני חותכת לעיגולים). ו-אל תדאגי: הוא משלים בטח ביניקה גדולה כשאת באה, לא?

למעלה