כמה שאלות בעקבות השרשורים האחרונים

כמה שאלות בעקבות השרשורים האחרונים

קודם כל שבת שלום לכולם לכל המוכרים ולכל החדשים שגם מכירה מפורומים אחרים. ------ אם הגרוש שלי מתחתן שוב האם הוא יכול להפסיק לשלם מזונות? אם הגרוש שלי מחליט יום בהיר אחד לא לקחת את הילדים ולא לשלם, האם הוא יכול? אם כתוב בחוזה גרושים שהוא צריך להשתתף בהוצאות חריגות, זה כולל גם שיניים? ואם כן ולא שילם למרות שביקשתי כבר בעבר שישתתף, האם אפשר לתבוע אותו על טיפולים שבוצעו כבר למעלה משנה? אשמח לקבל תשובות, לא נוהגת בדרך כלל להתוכח איתו ולא דורשת ממנו יותר מידי כדי שלא תהיה בעיה עם הילדים, למדתי שכסף זה חלק בעיתי אצלו וגם אם אבקש לא יעזור, יש מקרים יותר גרועים ולכן לא תובעת אותו ולא נכנסת בו כדי לא להתכנס ולהכניס את הילדים גם לויכוחים מיותרים (כסף בא כסף הולך לדעתי הבריאות חשובה יותר), אבל בקשר לשיניים הייתי רוצה לדעת כדי שאם פעם תהיה בעיה שמרתי על כל החשבונות. תודה- מוצאת

העקשנית

New member
הכל תלוי בנסיבות.:-

הגרוש שלך יכול תמיד להפסיק לשלם אבל זה בניגוד להסכם. אם התחתן-אין סיבה, אבל אם נולד ילד ואולי הכנסותיו ירדו-יכול לנסות לטעון להפחתת מזונות. כל ההליך המשפטי לוקח המון זמן ושופטים לא אוהבים להפחית אלא אם יש הוכחות ושינויי משמעותי בנסיבות. אם הוא מחליט לא לקחת את הילדים-בעייה שלו-הוא עדיין חייב לשלם. טיפול שיניים זאת הוצאה חריגה ועליו להשתתף. מה שלא יבוא בטוב-תצטרכי לתבוע.הוצאות חריגות נדמה לי אפשר לתבוע בהוצאה לפועל, ומזונות אפשר לתבוע גם בביטוח לאומי ואז הם תובעים אותו. הוא השתתף בהוצאות טיפולי השיניים? כסף בא וכסף הולך...וגם אנחנו.....

אז ככה

בהסכם הגירושים שלנו כתוב שכל אחד מהצדדים לא יתבע להורדה או עליה של סכום המזונות וכן לא יתבע שום דבר אחר לגביי האחר וזאת ביקש הגרוש שלי מפחד שאתבע אותו על פיצויים רבים שהיה צריך לקבל ממקום עבודתו ולגבי הסכום פחד כנראה שאבקש עוד כל הזמן, אני מבחינתי הסכמתי כי עדיף לי לדעת שיש לי את מה שיש ולא חשוב שזה מעט לעומת שלא יהיה ואז לא תהיה לי הכנסה קבוע לילדים כי אי אפשר לדעת מה ילד יום. לגבי טיפול השיניים התבכיין ואמר שאין לו ועד היום לא שילם, הטיפולים הראשונים התחילו לפניי שנתיים לפחות והמשך היה לפניי שנה, הסכום הכללי משהו בערך בסביבות ה-5000 שקלים, לי זכור שהחבר שהיה לי נתבע על תשלום שיניים לבת שלו דרך ההוצאה לפועל אבל אנני יודעת כמה הדבר נכון.

העקשנית

New member
מציעה לך לפנות לתקוה רגר../images/Emo127.gif

בדיוק על הנושא הזה שמעתי אותה מדברת. היא הקימה עמותה למען נשים בהליכי גירושין, כולל קבוצות תמיכה. ההסכם שחתמתם עליו פוגע בך ובזכויות שלך.וגם בילדים. רוב הנשים מוותרות או וויתרו על סכומי כסף גדולים רק כדי לגמור כבר עם הגירושין. אבל רוב הנשים יצאו מופסדות וכך גם הילדים. הבעייה-לכי ותתחילי עכשיו שוב הליך משפטי. יש לך זמן, כוח וכסף-אז לכי על זה. לפעמים ההליך עצמו עולה כמו הכסף שאפשר אולי להשיג, אז צריך לחשוב גם על זה. ומהסיוע המשפטי-לא רואים הרבה הצלחות.או שיש אבל הן לא מרשימות.אז??? הרי ידוע שבארץ הכל לוקח שנים, השאלה אם יש לך סבלנות ועצבים.

ומה שלא יהיה

שני דברים להוסיף. ממה שידוע לי - א. כל הסכם בינך לבינו אינו תופס בעצם , כי התובעים ובעלי הזכות למזונות הם בעצם הילדים. אז אי אפשר לוותר בשמם מראש על מזונות או חלק מהם , לצורך גירושין מהירים , לדוגמא , הסכם כזה לא יתפוס , אם תוגש על ידם או בשמם , תביעה חדשה . ב. כנ"ל - אי אפשר להתחייב בשמם שלא יידרשו שינויים בהסכם , אם יווצר מצב שלאב יש יותר מקורות הכנסה , או שינוי דרסטי במצבו הכלכלי (לטובה) . החלק בפיצויים , למשל , אם הוא מקבל , זה מגיע להם , כנראה ואת לא יכולה לוותר עליו בשמם. כל זה בהנחה שאת בשמך חתומה על ההסכם ולא את כ"אפוטרופסית" שלהם ובשמם. שווה בדיקה , לפחות במחלקות משפטיות של ארגונים שנותנים ייעוץ משפטי כלי , אפילו מעל גבי הרשת (ראי בקישורי הפורום ). מקווה שתצליחי בהתמודדות. זה לא קל.
אני עוד לא התחלתי עם זה בכלל (ותוהה מתי ואם בכלל).

ראשית כל תודה

אני כבר מזמן סיימתי את המלחמות (מקווה) וזה העניין לא רוצה מלחמות רק רוצה שיהיו לי "בטחונות", אני גם חושבת שחתמתי שלא אתבע בשמם, לי אישית אין בעיה עם זה לא מחפשת את הכסף שלו וכו, הענין שאנו לא ביחסים גרועים וגם לא מצוינים, מנסים להיות נחמדים (אני במיוחד) ולא לריב וכו, אבל בכל זאת לפעמים אני כואבת את כיסי שהוא לא משתתף וזה מעצבן, אני יודעת שהיום הם קטנים ורוצה להתכונן לגביי העתיד (כרגע מחשבתית בלבד). אני כבר 5 שנים אחריי לא בא לי להכנס שוב לקטע, לא אעמוד בעומס של הסבלנות והעצבים ולדעתי הבריאות חשובה פי אלף.

למעלה