כמה שאלות בקשר להתנדבות לצבא?

SniX

New member
כמה שאלות בקשר להתנדבות לצבא?

אני בן 20, בפסח 2013 אני אסיים לימודים כהנדסאי מכונות ויש לי פטור מצבאי בגלל פרופיל נמוך 35 בגלל לקוי שמיעה ואני רוצה להתחיל את תהליך התנדבות ואני לא יודע מאיפה להתחיל,
כמה זמן לוקח תהליך עד גיוס כי אני מסיים לימודים במרץ ואני רוצה להתגייס כמתנדב אחרי פסח 2013?
אני רוצה להתנדב משהו שקשור למכונות בשביל ניסיון אחרי צבא יהיה לי קל להתקבל לעבודות ממשלתיות,
ואני לא יודע איפה יש בסיס קרוב לבית אני גר בצפון אני רוצה בסיס פתוח כדי שאני אחזור לבית כל היום?
אם אני מתחייב להתנדב בצבא שנתיים כאמור לפי חוק מי שנולד בשנת 1991 ואילך או שאני יכול להשתחרר שנה פחות משנתיים כחובה מטעמים נפשיים
אם יקרה לי שאשתחרר מוקדם ובכל זאת אני אהיה זכאי לתנאים של חיילים משוחררים?
איזה מועדים שבו מתגייסים מתנדבים לצבא?

noboya

New member
כמה תשובות

א. ברוך הבא!
ב. אני לא יודע אם כדאי לך ללכת על התנדבות ולא על אזרח עובד צה"ל, אני יסביר כמה שאני יכול בנושא ההתנדבות.
ג. תהליך גיוס הוא בין שלושה חודשים (מי שכבר תיאם עם יחידה שתקבל אותו) ועד... היו מקרים של שנה וחצי.
ד. "משהו שקשור למכונות" - לתפעל? להנדס? לבנות? לתחזק? אם תוכל להיות ספציפי יותר בבקשה..
ה. יש כמה בסיסים בצפון - תחפש דרך חברים/תא מתנדבים.
ו. מתחייב לשנתיים - כשמו כן הוא, שנתיים ולא יום אחד פחות. עד כמה שידוע לי אין מסלול של שנה.
ז. לאיזה תנאים של חיילים משוחררים אתה מתכוון? כי קצבה מקבלים בהתאם למשך השירות, בקורות חיים אתה רושם גם ככה כמה שירתת, מילואים אתה לא יכול לעשות אלא אם כן תשרת שלוש שנים ועד כמה שידוע לי בכל דבר אחר זה כמו כולם.
ח. גיוס מתנדבים קורה פעם בשלושה-ארבעה חודשים.

מקווה שעזרתי והמון בהצלחה!

SniX

New member
בקשר לצבא

זה מה חשבתי שעדיף כבר ללכת ישר לחפש לעבודה במפעל במקום לטחון בצבא בשנתיים, הנדסאי מכונות יש מלא תחומים שונים, כמו שרטוטים חלקי ההרכבה ממוחשב, בניית חלקים בעזרת מכונות, תפעול מכונות, ועוד.. ואני לא יודע אם יתנו לי בצבא את התפקיד שאני רוצה או שיכול להיות שייתנו לי תפקיד שלא מתאים לי, זה בעיה שאני חושש כדי להתגייס ולהיות חייל מן המניין צריך לעשות סידורים איזה חצי שנה עד יום גיוס ואני לא יודע אם מעבידים במפעלים מקבלים אותי בהיותי לקוי שמיעה ללא צבא אבל יהיה לי דיפלומה הנדסאי זה כבר לא משהו בשבילו, הוא מעדיף כבר מישהו שומע עם ניסיון מצבא ועוד הנדסאי זה כבר וואו בשבילו והוא יתקבל בקלי קלות.
בקשר לקבע אני יודע שאני לא יכול כי חייב לשרת לפחות3 שנים למעלה ואז אפשר לעשות קבע או קורס קצינים אם זה נכון או שאני טועה.

למעלה