כמה שאלות בקשר להתנדבות

shashoua

New member
כמה שאלות בקשר להתנדבות

שלום

יש לי צליאק והנני מתלבט בקשר להתנדבות . האם להתנדב לצבא או לשרות לאומי.

רציתי לברר כמה שאלות שיעזרו לי לדעת יותר.
1.
חשוב לי לעשות תפקיד מעניין שאוכל לתרום בו ולכן אני מעדיף לדעת מראש איזה תפקיד אקבל.
לכן חשוב לי לברר האם אני יכול לברר ולהבחן לתפקיד בצבא שמעניין אותי עוד לפני שהתחלתי את תהליך ההתנדבות.
2. במידה ואני מגיע לתפקיד לא מעניין ואני מרגיש שאיני תורם, האם אני יכול להשתחרר מהצבא לפני שעברו
שנתיים.
3. לאחר שאני מתחיל את תהליך ההתנדבות האם אוכל להשפיע על בחירת התפקיד שאקבל.

תודה רבה.

hillator

New member
תשובה

1. תוכל לברר על תפקידים אבל המיון לתפקיד יחל רק לאחר קבלת האישור להתנדבות. עד 3 ימים לפני הגיוס תוכל לבטל את ההתנדבות.
2. לא. זה בא לא שכונה. תוכל אבל להגיש בקשה לעבור תפקיד.
3. בהחלט כן. תעבור ראיון בתא מתנדבים בו יציאו לך מספר תפקידים בהתאם למצבך הרפואי ונתוניך האישים ותוכל לבחור ותשלח לראיונות מתימים.

בברכה

nitz94

New member
דעתי האישית

ישנם תפקידים רבים ומעניינים בצבא. נוסף על כך, הצבא מאוד מעריך מתנדבים ונותן משקל רב להעדפתם האישית. לכן, כחלק מתהליך השיבוץ כמתנדב, אתה עובר ריאיון בתא מתנדבים שנועד לברר מה אתה אוהב, מהם הצדדים החזקים שלך ובמה תרצה לעסוק בשירותך הצבאי. לפי הריאיון הזה מורכבת לך רשימה עם מספר תפקידים אותם אתה נדרש לדרג לפי רצונך. סביר להניח שישלחו אותך לריאיון אצל אחת האופציות הראשונות שדירגת, ואתה תשובץ לאחת מהן, ותדע לפני הגיוס לאיזה תפקיד אתה הולך.
עוד לא התגייסתי אבל שובצתי לתפקיד שמאוד מתאים לי ושאני מאוד מרוצה ממנו, ואני חייבת להגיד שלאורך כל התהליך תא מתנדבים עזרו לי ופעלו על מנת שאקבל תפקיד שמתאים לכישוריי.
זאת אופציה של שירות צבאי. אני חוששת שהגולשים פה בפורום (כולל אני) לא יודעים כל כך על אופציה שירות לאומי, לכן כדאי לך להתייעץ גם בפורום שירות לאומי.
הרבה הצלחה באיזו דרך שתבחר :)

למעלה