כמה שאלות בקשר לשדה תעופה עובדה

Matan103

New member
כמה שאלות בקשר לשדה תעופה עובדה

ראיתי באתר של רשות שדות התעופה שמתבצעות טיסות אזרחיול לחו"ל מעובדה. (אלעל לפריז וכדומה). עכשיו אני לא מבין, מי טס משם? כאילתי לשעבר וכאחד שיש לו משפחה באילת, תמיד כשטסים לחו"ל טסים לבן גוריון ומשם טיסה ליעד המבוקש... עוד ראיתי שיש חברות "MONARCH AIRLINES" ו "FIRST CHOICE AIRWAYS" שהיום טסות מעובדה ללונדון, מה הסיבה לכך? תדלוק באיירליינרס לא ראיתי תמונות שלהן בישראל.. תודה מראש לעונים! :)

Matan103

New member
שכחתי סימן שאלה אחרי התדלוק..

אז רק שיהיה ברור שזאת שאלה.. תודה :)

Aviation Addict

New member
לפי מיטב הבנתי מדובר בטיסות שכר

ולא בטיסות סדירות. והיעד של הנוסעים האלה אכן אילת בלבד. פעם טסתי עם חברת Sobel Air(ז"ל) בטיסת צ'רטר כזה לבלגיה הלוך חזור מעובדה.

Matan103

New member
זה קו כלכלי בכלל?

לא יודע.. נשמע לי נורא מוזר.. כמה כבר טסים משם.. הנושא הזה באמת מסקרן ומצריך בדיקה

ארזS

New member
בטוח, שאחרת הוא לא היה מופעל

ולפי "מידי פנימי" יש הרבה יהודים ישראלים מצרפת שבאים לאילת. כמו כן היו בשבוע האחרון גם לא מעט נוצרים שבאו לחגוג דווקא פה את החג שלהם.

טיסות מ/אל עובדה

בראשית שנות השמונים,עם החזרת שדה "עציון"(כנף 10)למצרים,הודות להסכמי השלום עם מצרים,חיפשה ומצאה ישראל שדה חלופי לטיסות השכר לאילת=עובדה. השדה נתן תשובה לכל סוגי המטוסים שטסים שכר לאילת כולל 744 של אלעל שנחת בעובדה לא פעם אחת.כיום עקב מיליון סיבות, טיסות השכר לאילת צומצמו,מ 3 עד 4 טיסות ביום ,לכ 4 טיסות שבועיות,כשהמובילים הגדולים הם אלעל וארקיע. היעדים העיקריים מהם באות הטיסות,אנגליה,צרפת שוויץ וכן,רוסיה.בשנים עברו,רוב התיירות באה מסקנדינביה.השדה נמצא כ 40 דקות נסיעה לאילת,ומשמש כשדה המשנה העיקרי לנתב"ג,אם הוא נסגר עקב מז"א.

ronenec

New member
תודה אלעד...

(או כל מי שלא תהיה באמת...) דרך אגב, זו התמונה הראשונה שלי שהתפרסמה באיירליינרס. ומאז התקבלו 124 תמונות נוספות.

Matan103

New member
עוד משהו..

ראיתי שיש טיסה של ישראייר שממריאה מאילת, עוברת בעובדה וממשיכה לבן גוריון. מה הרעיון להמריא ל 5 דקות טיסה? יהיה יותר כלכלי לשלוח את מי שנמצא בבן גוריון לאילת באוטובוסים. מוזר

ronenec

New member
הסבר

הטיסה יוצאת ריקה מאילת לעובדה. בעובדה לוקחים חיילים לבן גוריון. ישראייר זכתה במכרז להטסת חיילים מעובדה למרכז.

ny22

New member
מנהל
ועוד דבר

כל חייל יכול לטוס כל יום הלוך ושוב עם ישראייר מעובדה לנתב"ג ולהפך? (או כל סוף שבוע).

ny22

New member
מנהל
כלומר, חיילים לא טסים באלעל?

אם נניח יש מקום פנוי על טיסה של אלעל מעובדה לנתב"ג, החיילים לא יעלו עליה?

ny22

New member
מנהל
אם אתה מתכוון אלי...

אז אם אני אשרת שם בצה"ל - זה יהיה נחמד לטוס כל יום! לא?

טיסת שכר

זאת טיסה שהתנאים כלכך גרועים בה שלנוסעים מגיע שכר עבודה על זה שהסכימו לטוס
שכר = מטוס מושכר לטיסה "חד פעמית" (החודש טיסות לסקי, מטוס צכי). רגילה = המטוס עובד על "קו" קבוע (כל יום ב 6 המראה לפריז וחזרה).

ny22

New member
מנהל
גם טיסת שכר יכולה להשתנות

אפשר לדחות אותה או להקדים. אבל טיסה ישירה לא!

למעלה