כמה שאלות בקשר לשובר תשלום

• פותח הנושא milaP
  • פורסם בתאריך

milaP

New member
כמה שאלות בקשר לשובר תשלום

1. קיבלתי שובר תשלום שלישי. רשום בו חישוב מחדש של שכר לימוד ואח"כ רשומה יתרה שנשארה לי + הצמדה = יתרה חדשה. מישהו יכול להסביר לי מה זה "הצמדה"???? היתרה לפי החישוב שלי היא היתרה לפני הצמדה. למה צריך לשלם גם הצמדה זו??? 2. מי שלא שילם תשלום שני - האם קיבלתם לשלם שני תשלומים ביחד, או שחילקו לכם את זה? מילה.

stkachov

New member
בתור מנהלת חשבונות

את אמורה לדעת מה זה הצמדה
בכל אופן, הצמדה הכוונה היא הסכום שיש לך לשלם בתוספת עליית מדד המחירים לצרכן בתקופה זו. לדוגמא לפני שנה יכולת לקנות מכונית ב 10,000 שקל. תוך שנה המחירים עלו, והיום אותה המכונית עולה כבר10,100 שקל. כלומר ערך ה 10,000 שקלים שהיו לך לפני שנה ירד, כיוון שלפני שנה יכולת לקנות מכונית, ואילו היום את לא יכולה לקנות מכונית באותו הסכום. לכן על מנת לא לאבד מערך הכסף שמישהו חייב לך, את מחייבת אותו בהצמדה, על מנת שהכסף שהוא ישלם לך היום, יהיה שווה ערך לכסף שהיה משלם לך לפני כמה חודשים לדוגמא. הסבר קצת מסובך יצא לי, אבל מקווה שהבנת.

milaP

New member
:)הסבר מצויין

אבל היה לי מספיק כאשר אמרת "עליית מדד המחירים לצרכן" זה אני יודעת. פשוט לא חשבתי שלזה הכוונה. חוץ מזה מזמן לא עבדתי כמנהלת חשבונות: היום אני חשבת שכר וזה שונה. בכל מקרה תודה על ההסבר.

למעלה