כמה שאלות בקשר ל SACD

Itai8

New member
כמה שאלות בקשר ל SACD

האם יצאה כבר גרסאת הSACD של האלבום Wish You Were Here בארץ? אם כן, איך אני יודע שאני קונה את הגרסא הזאת ולא הגרסא הקודמת?... האם החליפו שם משהו בעיצוב או שרשום על זה? אם לא, מתי היא אמורה לצאת? [בארץ] ואני יודע שיצאה גם גרסא כזאת לאלבום Dark Side of the Moon שוב... איך אני יודע שאני קונה את הגרסא של ה SACD? יש שינוי בעטיפה/כתוב משהו שונה?... תודה רבה מראש!!!

הגרסה של WYWH טרם יצאה

בכלל. היא אמורה לצאת לקראת סוף השנה. עקוב אחר ה"חשדות". לגבי גרסת ה-SACD של DSOTM - העטיפה של הדיסק היא בצבע כחול, ויש גם מדבקה בולטת עליה, שמצהירה באותיות גדולות שמדובר בגרסת ה-SACD. כך שאי אפשר לטעות.

ֲ¿ג€מערכות SACD?

אפשר יותר פרטים על המודל הזה של מערכות סטריאו? מחירים ודברים מיוחדים? אשמח לקבל יותר פרטים

weird dust

New member
כמעט ואין מי שתומך

מערכות סטריאו לא תומכות בגלל שאינן תומכות ב5 רמקולים (ממערכת סטריאו = 2 רמקולים). DVD של קולנוע ביתי היקרים שבהם כן תומכים, יש לפיוניר כמה וגם לשאר חברות יש כמה - זה לא משהו נפוץ במיוחד. חשוב לציין שאם מנגנים אותו במערכת רגילה או משהו דומה אחר זה נישמע רגיל לחלוטין. יש הבדל בין האלבום הה למקורי בחיבור בין השיר הראשון לשני (Speak To Me - Breathe)

איזה הבדל?

"יש הבדל בין האלבום הה למקורי בחיבור בין השיר הראשון לשני (Speak To Me - Breathe)"

toao

New member
רוב מערכות הקולנוע הביתיות תומכות

וכיום ניתן להשיג מערכת קולנוע ביתית של 5.1 ב-200$. (5.1 = חמישה רמקולים + סאב)

weird dust

New member
5 רמקולים כן לא SACD

הסופר אודיו סי די הוא פורמט מיוחד, אשר לא נתמך. הכוונה שלי שמרכת סטריאו לא תומכת מערכת DVD ומערכת סראוונד ביתית חייבת מקודד שיקרא ואין את זה כמעט. אני מצרף קישור לDVD של פיוניר (שניראה לי מיושן משום מה) והוא תומך. ובקשר לעיניין השינוי, השיר תמיד ממשיך ברצף, כאן הוא חתוך ב2 שניות שמפרידות אותו כמו שיר נפרד. השיר הרי מחולק ל-2 שירים בעצם, Speak to Me מההתחלה עד בערך דקה 1:08 ו-Breathe משם והלאה. גם כאן אני מצרף קישור מתוך AMG שמראה את החלוקה בשירים.

Shakty

New member
נכון כתבתי על זה פעם

נקודת המפתח פה היא שמכיר הDVD יתמוך בSACD ו DVD AUDIO - מכאן כל מערכת SURROUND DTS תנגן את האות מהDVD כראוי. (כמובן שמחוברת ל חמישה רמקולים וסאב) אני מאוד מאד ממליץ על המכשיר 575 של פיוניר (מה שיש אצלי בבית) הוא גם DVD מעולה שמנגל גם סרטי DIVX עם כתוביות בעברית וגם נגן דיסקים ואודיו מעולה. שווה כל גרוש (בסביבות ה 1300 שקל)

Itai8

New member
רגע אז אתם אומרים

שאם אין לי מערכת של 5.1 אני לא ירגיש בהבדל שאני יקנה את הSACD?

Shakty

New member
אכן אכן-החלק העיקרי זה הקידוד לDTS

משמע חמישה ערוצים. עוד צ'ופרים בפורמט הזה זה מידע נוסף כמו ב MP3 - יענו שם השיר האלבום וכדומה. וכמובן איכות צליל טובה יותר

Shakty

New member
צחוק צחוק הסלון שלי נראה כמו פירסומ

פרסומת לפיוניר.

Shakty

New member
יש מכשלה טכנית במה שאתה אומר

עם הDVD תומך כלומר הוא מחובר נניח אופטית לרסיבר - הרסיבר יקבל סיגנל של 5.1 (DTS) וכך הוא יתנהג כלפיו כלומר הוא יוציא אות אנלוגי בכל אחת משש היציאות שלו (5 רמקולים ואחד סאב) הרסיבר לא יודע אם מחובר רמקול ליציאה או לא ולכן אם יהיו מחוברים שני רמקולים בלבד - אתה תשמע רק את מה שקודד בשביל 2 הרמקולים האלו - כלומר חלק גדול מהמידע יאבד. אני מקווה שלא סיבכתי אותך טכנית...

NIR Y

New member
נכון

אבל כל מה שהוא מריך זה לבחור במצב סטריאו

Itai8

New member
אוקיי תודה רבה!!

אני יחפש את הגרסא של ה DSOTM עם המדבקה... תודה

למעלה