כמה שאלות, ברשותכם

כמה שאלות, ברשותכם

1. באלו מקרים מותר לי להחרים תעודת זהות? 2. האם ההחרמה דינה כדין עיכוב? 3. באלו מקרים מותר לי לעכב אדם? 4. האם מותר לי להגיש תלונה במשטרה נגד אזרח שהתחכם איתי במלים במקום לענות לעניין על הפרעה לשוטר במילוי תפקידו? תודה.

קראתי את חוק סמכויות לשמירה

על ביטחון הציבור ולפיו עיכוב מותר רק בהתקיים חשד סביר לשימוש בנשק או לסיכון ביטחון אדם, הציבור או המדינה, ולא בשל עבירות פליליות רגילות, אני צודק? ומה לגבי החרמת תעודת זהות, האם היא בגדר עיכוב? האם צריך למלא טופס עיכוב\מעצר בתחנת המשטרה?

joshh

New member
כשתהיה שוטר תעצור אנשים.

אתה צריך להמציא תעודה של "חיפוש, מעקב ומעצר" כדי לעשות את הדברים שאתה רוצה לעשות לעשות. אין לך הרבה סמכויות בתור מאבטח. אתה מקסימום יכול למנוע מעבר עם הגוף שלך למקום פרטי. במקרים חריגים אתה יכול להגן על עצמך או על האחרים. joshua

ובוא לא נשכח משהו:

במקרה שזיהית מחבל בוודאות, ואין כל דרך אחרת למנוע ממנו לפגוע בך או באנשים הנתונים להגנתךמותר לך לשקול שימוש בנשק. כלומר חרבנת במכנסיים במקום לירות כשהיית צריך- לא תעמוד לדין. ירית כשלא היית צריך- תעמוד לדין. ירית כשהיית צריך אבל פגעת בטעות במישהו אחר- תעמוד לדין. ודרך אגב, גם אם איזה ערס תוקף אותך, כדאי לך להזהר לא לפגוע בו. כמעט הגעתי פעם למשטרה בגלל מקרה כזה.

joshh

New member
מכיר את החוק כבוד האדם וחרותו ?

אזי, כל עוד אין לך תעודה "חיפוש עיקוב ומעצר" אסור לך לעשות כלום. שלא ינפחו לך את המוח עם שטויות. בשביל לעקב אתה צריך לראות מעשה פלילי בפעולה רק אז במידת האפשר. עו"ד היה תובע אותך ורוב הסיכויים גם מנצח. אני לא הייתי מתעסק עם זה. joshua

שאלה נוספת: אם אדם מסרב להזדהות

בפני האם אפשר להגיש נגדו תלונה על "הפרת הוראה חוקית" (שנתיים מאסר) או "הפרעה לעובד ציבור" (שנה) בגין החוק החדש? מה אם אדם מזדהה אבל רק לאחר ויכוח, האם אז אין טעם להגיש תלונה, או שיש מקום להגישה אם ההזדהות לא נעשתה בו במקום?

joshh

New member
אז כך

במסגרת תפקידך כמאבטח/שומר/בודק בטחוני. הינך יכול למנוע מאדם להיכנס למקום בו אתה מאבטח במידה וסרב להיזדהות. מעבר לכך עלייך להמתין לשוטר שיכול לעשות את מה שאתה לא יכול לעשות. אם הינך עובד ציבור, כלומר, באבטח בשירות בית המשפט לדגמא, אזי כן "הפרעה לעובד ציבור" תופסת. כל עוד אתה מאבטח המעוסק אצל עושק אזרחי אזי אתה אזרח עם סמכות להחזיק נשק. joshua

ל-מאבטח יש סמכות של שוטר ../images/Emo196.gif

המדריך של הקורס מאבטחים שאני הייתי בו אמר לי שלכל מאבטח יש לו סמכות מלאה של שוטר . אם הוא רוצה הוא יכול לעצור אדם בנוהל מעצר חשוד ! .

joshh

New member
ממש לא !

אם תעצור מישהו, יתבעו אותך. יש לך את אותם סמכויות כמו לאזרח.

dobhy46

New member
ממש לא

ועדיף לא לעשות זאת מיידע אישי נא להימנע

avi1976

New member
אתם חושבים ששוטר הוא כל יכול?

גם לשוטר יש את המגבלות שלו! שוטר גם צריך להפעיל שיקול דעת ואסור לו לעשות דברים מסויימים! מבחינת ירי שוטר צריך להיות זהיר כמעט כמו מאבטח או שומר. מבחינת הפעלת כח שוטר גם צריך לדעת מתי מותר לו ומתי אסור לו. שוטרים אמורים לדעת מה מותר להם ומה אסור להם ולכן עוברים הכשרות יותר מקיפות... הבעיה שרובם לא חכמים במיוחד... ישנם דברים מסויימים שמתקבלים רק על ידי מפקד התחנה כגון מעצר או ערבון ועוד... ישנם דברים אחרים שאמורים להתקבל בדרגים יותר גבוהים... וישנם דברים שחייבים אישור של בית משפט!

וגם המשטרה המפגרת מעצימה עיניים !

....ולא איכפת לה ממש לעשות ביקורות או תרגילים למאבטחים ! . ואם סתם ישימו אתיופי עם גבס ברגל שהוא ישמור על 2 גני ילדים ביחד אז בטח יהיה אפשר בקלות להפיל אותו בתרגיל ! , כי החברה שלו לא יכולה להיתחשב בו קצת שהוא לא בסדר ! .

למעלה