כמה שאלות, ברשותכם.

כמה שאלות, ברשותכם.

שבוע טוב לכולם. אני מרכיב מכשיר שמיעה ומדבר ללא שפת סימנים. הדיבור שאני מדבר על פנים וברצוני לשפר את דיבורי, מה עלי לעשות? ללכת לקלינאית תקשורת? מה עם תשלום עבור שיעורים? ביטוח לאומי\שמע\בקול\משרד הרווחה לא משתתפים להוצאות שיעורים? כמה שיעורים לדעתכם אצטרך עד שיפור 100 אחוז בדיבור? שמעתי שכל שיעור אחד עולה 200 שקל! זה נכון? אני לא מצליח להבין בטלפון כי אני שומע רק קולות ומתקשה להבין, האם יש דבר שיועיל לי להבין לשוחח בטלפון (ללא באמצעות סמס, שיחת וידיאו אלא לדבר בטלפון כמו בנאדם שומע) או שנולדתי כך ואין סיכוי להבין בטלפון בחיים? תודה לכל העונים!

M r s S m i t h

New member
היי אוהד פורום

בתוך מי שהלכה לקלינאית תקשורת בקביעות בעבר , עליי לציין שזה לא כ"כ עזר אפקטיבית...הקלינאית הייתה עסוקה בעיקר בטלפונים, ולכן התייאשתי ועזבתי טיפולי הדיבור..וגם כי לא אהבתי את זה שאימי הייתה משלמת מכיסה על שיעורי הדיבור הללו, זה היה יקר..אותו תעריף שפסיכולוג דורש לשעה. אז ככה, זה עולה כסף ולא נראה לי שאח"א או בקול ממנים טיפולי דיבור...אלא אתה מוציא מכספך ומשקיע. לדעתי, הכי חשוב שתבקש מהורייך או מחברייך שיתקנו אותך על בסיס קבוע ושלא תיעלב מזה. כי אני בעצמי מקבלת תיקונים כאלו מידי יום וזה מאד עוזר ברמות, במיוחד סלנג- איך הוגים אותו נכון... ובקשר לטלפון- זה קשה להיות בעלי סבלנות ולנסות להבין כל מילה.. אז אם אתה סובלני ולא אכפת לך לנסות להבין איזה עשר פעמים עד שתקלוט מה אומרים לך, אז לך על זה ותשתפר בטוח- כי הכול זה עניין של אימונים חוזרים ונשנים שרק מבטיחים שיפור, אך לא ניכר לדעתי.

moran f

New member
אלו שאלות מאוד כלליות

קלינאית תקשורת זה רעיון מצויין. עולה כסף, אבל שווה לפחות לנסות להתייעץ. העלות מאוד תלויה במקום - אפשר למשל לברר באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה ומכללת הדסה בירושלים כמה עולה מפגש עם סטודנט/ית - אני מניחה שזה יהיה זול יותר מקלינאית פרטית. אפשר לברר גם בקופת החולים שלך האם טיפולים אצל קלינאית תקשורת מכוסים על ידי ביטוח משלים כלשהו. האם 100% שיפור אפשרי וכמה זמן זה יקח - אלו שאלות שצריך להפנות לקלינאית במקום. זה מאוד משתנה לפי המצב, המוטיבציה ועוד כל מיני גורמים שאני לא בטוחה שאנשים בפורום (כולל אותי כמובן) מודעים להם ויכולים לשפוט. גם בקשר לטלפון - איך מישהו בפורום שלא מכיר אותך ואת השמיעה שלך יכול לענות על שאלה כזו? יש דברים שאפשר לעשות כדי לשפר את המצב. נסה להתייעץ עם הרופא שלך, המכון שבו אתה רוכש את מכשירי השמיעה ו/או ארגונים כמו בקול או מהל"ב.

אני אספר לך על עצמי...

נולדתי שומעת ואיבדתי את השמיעה עם הזמן ולכן אני מדברת לא רע בכלל. הייתי הולכת לקלינאית בבית הספר (אם אתה תלמיד תברר אם יש לך אפשרות כזאת) לי זה כמובן לא ממש עזר כי אני מדברת טוב יש לי בעיות להגות צ' ור' כמו לרוב לקויי השמיעה... אני יכולה להציע לך לנסות לשפר את הדיבור בבית, לשבת עם חבר או אמא\אבא ולבקש מהם לעזור לך לשפר את הדיבור, ולתקן אותך בזמן שיחות. בקשר לטלפון, מפני שהשמיעה שלי ירדה הפסקתי לדבר בטלפון. לפני כשלוש שנים קניתי מכשיר שמיעה דיגיטלי עם מצב T וחבר שלי שיכנע אותי לנסות לדבר איתו בטלפון, היינו מדברים שעות והוא היה חוזר על כל מילה עשר פעמים ועם הזמן התרגלתי לקול שלו והתחלתי להבין אותו, והיום אני מדברת איתו כמעט בלי בעיות. אז מה שאני מציעה לך זה לחפש בנאדם עם המון סבלנות ולבקש ממנו שיעזור לך להבין בטלפון... בדיוק מה שהיה לי. זה קשה ומייאש וזה גם קשה למצוא אנשים עם סבלנות כזאת אבל אסור להתייאש. לך יהיה כנראה מאד קשה כי נולדת עם הבית שמיעה, לי היה זיכרון שמיעתי שעזר לי להתגבר על זה... אבל תנסה! אגב, לעולם לא יהיה לך שיפור של 100 אחוז בדיבור, כי בגלל הבעית שמיעה אתה לא שומע הברות מסויימות וזה מקשה עלייך להגות אותם... אבל הדיבור יכול להשתפר בהמון אבל לא ב100 אחוז!

Kanish

New member
תוספת

בנוסף לכל העצות הטובות באמת שנתנו לך, הרשה לי להוסיף שחשוב לבחור קלינאית תקשורת עימה באמת תהיה לך תקשורת! הכרתי כאלה שסתם דחפו לי מה שהיה להן בראש, דברים שנבעו מדעות קדומות ולא בהתבוננות ישירה במצב האישי שלי מבחינת דיבור והסברים איך לבטא נכון וכו', אבל היו גם כאלה שכן ידעו לשים לב למשוב שנתתי להן ולפי התגובות שלי שינו את השיטה שלהן כך שתתאים לי אישית - ועם הקלינאיות האלה היה לי את השיפור הגדול ביותר בכל הרמות. באשר לטלפון, לדעתי כדאי לך לנסות כמה דברים שונים: א. לראות אם אביזרי עזר יעזרו לך (מצב טי במכשיר השמיעה זה צעד ראשון, אבל יש עוד אביזרי עזר כמו דיבוריות ומגברים שונים ואפשר לראות ולנסות אותם במקומות כמו חברת מהל"ב והמרכז של ארגון בקול). בבקשה שים לב שאלא אם כן השמיעה שלך בעצם די טובה זה לא יתקן מיד את המצב, תצטרך לחבר את זה עם הדבר הבא: ב. אימוני שמיעה. אם כל החיים הסתמכת על קריאת שפתיים ברור שלא תוכל סתם כך פתאום לשמוע קול בלי פנים. כאן קלינאית תקשורת או, יותר טוב, חבר טוב וסבלני יכול לעזור. מתחילים עם רשימה כתובה של משפטים פשוטים כמו 'מה נשמע?' 'שלום שמי... ' וכאלה דברים, ואחרי כמה פעמים שעוברים על הרשימה מתחילים להחליף את סדר המשפטים ולראות אם אתה מצליח לשמוע איזה משפט זה (אחרי שבצעד הראשון ידעת כי עקבת אחרי הרשימה) ואחרי הצעד הזה מוסיפים עוד משפטים לרשימה, ובסוף, בשלב האחרון ואחרי הרבה אימונים, אפשר להוסיף משפטים שלא רשומים לך, דברים פחות צפויים. כמו שכבר כתבו לך צריך מישהו עם סבלנות וקול דיבור ברור כי זה נורא משעמם וצריך לחזור ולחזור ולשנן ולחזור עוד פעם עד זה עובד. האנשים שזה עבד עבורים בדרך כלל אומרים שלקח להם כמה חודשים כל התהליך. בהצלחה!!!

תדבר כבר תזיז ידיים ותשמע טוב!

טלפון זה לא סוף עולם זה הדרך סוף עולם של שומעים..במקום לבזבז דיבורים שומעות בטלפונים עדיף להתנזר משמיעה חסוך כסף..לא יאמינו יש המון שומעים רוצים להיות כמוך לא לשמוע ולא לדבר..תגאה בעצמך שאתה כך בנוי בנכון לא לשמוע ולא לדבר זה משהו פסיכי שיש מיוחד שיש לך

לגבי מכשיר הטלפון-רכשנו מ"הלב"

מכשיר עם הגברה העוזר מאוד לאיש שלי לשמוע, ללא מכשיר השמיעה שלו. אפשר להזמין אותם ללא התחייבות לנסיון, במידה ומתרשמים לטובה ניתן לקנות ולקבל השתתפות עבור המכשיר. בהזדמנות זו אני ממליצה גם על אוזניות לטלויזיה אלחוטיות עם משדר, שעושות פלאים למי ששמיעתו לקויה(האיש שלי אומר שהוא מצליח לשמוע בזכותם את החדשות-גם ללא תרגום)

למעלה