כמה שאלות בשביל הלידה שהולכת וקרבה

batzush

New member
כמה שאלות בשביל הלידה שהולכת וקרבה

למה אין קורס הכנה ללידה לאבאים? מחר אנחנו מתחילים קורס כזה. למה אין ספרי הריון לאבאים? מה אני אעשה בלידה כאשר אני רק חושב על זה עכשיו אני מקבל סחרחורת ודמעות ושאר סימני היסטריה? זה אמנם עוד חודש וקצת בערך אבל אני מתרגש כאילו זה הולך לקרות כל רגע. בינתיים ברוך השם התברגתי בעבודה טובה עם שעות נורמליות כך שאוכל לראות את יששכר מתעורר בבוקר וגם לתת לו נשיקה ולא לחזור עייף מת הביתה אלא ערני ומחויך. ובנימת סיום זו אאחל לכולם סוף שבוע מגניב ושקט ולאלו מבינינו שעושים מילואים אאחל טלפון שקט ולא מצלצל עם בשורה מקפיצה

shno

New member
הו, שאלות מצוינות שאלת...

לגבי סדרת השאלות הראשונות שלך - אלה הן חלק גדול לסיבת הקמת הפורום הזה. העובדה שמירב תשומת הלב במהלך ההריון (וגם אחריו, אבל קצת פחות) נתונה לאישה ויש כמעט התעלמות מוחלטת מהעובדה שגם על האבא עוברים תהליכים בהריון, בהכנות ללידה ובלידה עצמה. אז אין קורס הכנה לאבאים בלבד, ודווקא בנקודה הזו אני לא רואה בעיה, אבל בהחלט יש מקום לחשוב על מפגש, במסגרת קורס ההכנה, שיוקדש לאבאים, ואולי יתקיים בלי הנשים, כדי שאפשר יהיה לעסוק בדברים שמטרידים את האבות בלבד. ספרי הריון לאבות? אין חיה כזו, לפחות לא בארץ ולא שאני מכיר. כשזה מגיע לאבות, יש רק ספרים סאטיריים ("הספר הצהוב" הישן והמצוין, "מזל טוב, אתה בהריון" שהוא חדש יחסית) שהם בעיקר על תקן ספרי מתנה לאבא הטרי. לגבי הלידה - אתה לא לבד. אני חושב שרובנו עברנו את שלב ההיסטריה אי שם לקראת הלידה. זה נובע מתערובת גדולה של המון רגשות - התרגשות, חשש, פחד, לחץ, שמחה. חוסר הידיעה מתי זה יקרה ואיך זה יהיה ואיך אישתך תרגיש ואיך אתה תרגיש וכמה תוכל לעזור לה, ואחרי הכל - ההתרגשות העצומה שבסוף התהליך אתה משנה סטאטוס והופך לאבא עם המון אחריות, ועם הפחדים שמלווים את הסטאטוס החדש - איזה אבא אני אהיה? איך אצליח לטפל בגוזל הקטן? איך אדע מה לעשות? אז אל תדאג - מה שאתה מתאר נורמלי לחלוטין. היינו שם, עברנו את זה, ותראה שגם אתה תעבור את זה בהצלחה רבה. ועצם זה שיש לך עבודה שתאפשר לך (באופן יחסי כמובן) לקחת חלק פעיל בגידול של יששכר (השם הזה מצחיק אותי, כי זה "שם החיבה" של אבא שלי בשבילי, גם בגילי המופלג) זו הקלה גדולה - גם לך ואני בטוח שגם לאישתך. עלה והצלח, וזה אוטוטו כאן! תכף גם אתה אבא! (אני מקווה שאני לא מלחיץ.....). וכמובן - אנחנו כאן. תרגיש חופשי להשתפך, ולשאול, ולהתייעץ - אנחנו מקווים שנצליח למלא את החוסרים שיהיו לך (אם יהיו) מקורס ההכנה ללידה וגם אחריו.

hirshfe

New member
כי אתה אבא

ואתה "לא נחשב" בהריון של אישתי בעבודה הקודמת הקודמת שלי הרימו גבה, שלא ויתרתי ללכת איתה לכל בדיקה ובדיקה. וכמו ששאנו אמר - חסר היה לי בקורס הריון מפגש רק אבות, כי היו לנו שאלות מטומטמות שאנשים התביישיו לשאול (לא יכול לתת דוגמאות כי אני א זוכר כבר) וסיפור שסיפרתי כבר. יום לאחר הליד - נדב ואני הלכנו לבדיקה בבית החולים. אישתי אסור היה לצאת עדיין מהמיטה אז יושב אני והילד בחדר נידח בבית החולים לבד. מחכ לבדיקה והוא בוכה והייתי אז אובד עצות לא ידעתי מה לעשות, איך לחתל? למה? מה? דברים שהיום נראים לי דבילים ואלמנטרים - אבל אז היו גדולים

ferdinand

New member
מאמי!, סליחה שאני מלחיץ ../images/Emo192.gif

אבל זה לא "כאילו", זה אכן "כל-רגע"!
ע"פ ה-"נורמה", הלידה אמורה להתרחש +/- שבועיים מהתאריך המשוער. אז נכון מצד שני הלידה יכולה להיות גם בעוד חודשיים . . . אז קודם כל תירגע!!! ושנית, קבל
גדול! אתה בטח יודע מה הדרך הכי טובה להתרגל למים בבריכה?! כן! כן! - לקפוץ ראש, ולהרביץ שתי בריכות. אז אני יודע שקל להגיד, אבל תתרכז ב-כאן ובעכשיו, במה שנשאר מההריון, וכל השאר יבוא כבר לבד - תאמין לי! וגם - אני בטוח, שאתה תהיה בסדר גמור!
דיברו פה קודם על החיתולי ג'ינס המפגרים האלו - ולא זוכר מי אמר את זה - אם מוכרים את זה, כנראה שיש קונים. כל הקורסים האלו של "ההכנה ל-" כיתה א', צבא, לידה, אוניברסיטה וכו' כו', הם עסק שמגלגל לא מעט כסף! ואם לא מוכרים קורס הכנה לאבאים, כנראה שאין קונים! לדעתי (וזו רק דעתי האישית) כל הקורסים הכנה האלו, הם בולשיט אחד גדול. אבל מי שמרגיש שזה טוב לו - שיהיה לו בכיף. ול-sno ו-hirshfe אני מרגיש שחייב להגיד את זה: זה לא שאנחנו לא נחשבים, או לא סופרים אותנו, אבל זה לא סתם ש- הן במרכז. הגברים האלו (מבקש סליחה מראש אם יש פה כאלו
) שאומרים: "אנחנו בהריון" מחרפנים אותי! מה זה פה?! מפעל הפיס?! שמנו פה חצי טון פנסים?!, השקענו במסלול רקורדן משובחחח?! מה?! אנחנו שותפים?!
טוב כן - נו! אנחנו שותפים, נכון. אבל לא יותר מזה. זה הן אלו שסוחבות ת'הריון תשעה חודשים, עם כל הבחילות, הוורידים, הטחורים, הבדיקות, הדקירות . . . זה הן אלו שסובלות ת'צירים, ת'כאבים, את החתכים והקריעות . . . ואנחנו - כן, מ'לעשות - עומדים בצד, מקסימום מחזיקים ת'יד! האישה, האמא, היולדת, היא במרכז וככה צריך להיות!!! הדבר הכי נפלא ומרגש שקרה לי בלידות (חוץ מהלידה עצמה כמובן) זה שהיא רצתה רק אותי שם! לא את אמא שלה, לא ת'אחיות שלה, לא אפ'חד! רק אותי! עד כדי כך, שבלידה השלישית, האחרונה, היא אסרה אליי להתקשר להודיע לאמא שלה(!) אלא רק לאחר מעשה!!! בלידה הזו גם, כשנכסנו למיון שלפני הכניסה לח. לידה (וזה היה כבר די עמוק בתוך ה-"תהליך", אבל זה נושא לשירשור אחר) והאחות שלחה אותי ל-reception לעבודת הניירת, היא הבהירה גם לי וגם לאחות הניכבדה, חד-משמעית, שאני נשאר איתה שם, ולא זז לשום מקום! וזה גרם לי להרגיש בעננים!
להרגיש נחוץ! כמובן -שאין לך שום סיבה לדאוג או לחשוש (מה שכמובן גם לא יפיג ת'דאגות והחששות שלך) הרי יש שמה צוות מקצועי ומיומן של אחיות, מילדות ורופאים, שיסתדרו טוב מאוד (אולי אפילו יותר טוב
) בלעדיך. אבל מי שזקוק לך שם היא אישתך! היא תהיה זקוקה לנוכחות שלך שם. לא יותר ולא פחות. כל מה שאתה צריך לעשות שם - זה להיות נוכח! שלא לדבר על זה שזו הזכות המלאה, ואפילו החובה שלך - כלפי עצמך - להיות שם. אז? אז אל תדאג . . . או שבעצם, כן תדאג!, תתרגש, תהיה היסטרי, תתפס על הקירות! מותר לך!
דבר אחד אני יכול להבטיח לך - שזו תהיה החוויה הכי מדהימה בחיים שלך! ואפילו - שאני קצת מקנא בך!
כנראה שזה נכון - עם האוכל בא התיאבון, ו-"מנה שלישית" לא משביעה אותו! והנסיכה מקסימה הזו, עשתה לי רק חשק לעוד!
אמנם יש עוד זמן לזה, אבל נראה לי שעוד אדאג לפתוח ת'באסטה, שהיא הודיעה בחגיגיות שהיא סגרה!!!
ולסיום, לוקח מילה במילה (מזל שהמציאו את ה-copy-paste
) ת'שורה האחרונה בתגובה של מנהלנו היקר: "וכמובן - אנחנו כאן. תרגיש חופשי להשתפך, ולשאול, ולהתייעץ - אנחנו מקווים שנצליח למלא את החוסרים שיהיו לך "

aviah

New member
להגיד "אני בהריון" זה אכן פלצני

אבל להגיד "אישתי בהריון" צריך להיות לגיטימי כמו כל דבר אחר. בדיוק כמו שגבר נעלם למילואים ולחודשי המונדיאל, הוא יכול גם להיעלם לתקופת ההריון. לגבי האישה במרכז - אני חושב ש"המשפחה במרכז" יעשה עבודה טובה יותר.

hirshfe

New member
לא טענתי שהיא לא במרכז

יצאתי חוצץ, שהחברה לא מבינה שלפעמים בגלל שאישתי בהריון לי יש סדר עדיפיות כמו לצאת לכל בדיקה ובדיקה. כמו ללכת וללמוד דברים כמו ללכת ולהתרגש ולהחזיק תמונה של האולטרה סאונד

אני רק ../images/Emo24.gif

ומחר מראה לזוגי ת'מחבוע המקסים ש'לכם... שיפסיק ל'תבכיין תודה (ומבטיחה לא להשטנקר לבנות שמה למעלה אה?
)

למעלה