כמה שאלות הגירה ,

roniway1

New member
כמה שאלות הגירה ,

שלום לכל חברי הפורום , ברשותכם , יש לי כמה שאלות. 1.האם ניתן להגיש בקשה לגרין קארד שלא דרך ההגרלה? למשל ,למלא את הטופס לויזת הגירה (DS-230) ,ולהגיש לשגרירות? אם כן , תוך כמה זמן מזמנים לריאיון? 2.אין לי תואר מסוים ,אך יש לי 2 תעודות מקצוע (ענף הבנייה) ויש לי ניסיון עבודה של 7 שנים (לא בתחום שיש לי את התעודות). ובכלל , האם עקרונית ניתן להגר ללא תואר? האם יש פה מישהו שהיגר לפי מקצוע? אשמח ליצור קשר עם כאלה שקיבלו גרין קארד שלא דרך ההגרלה או נישואין . אשמח לקבל תשובות.

Boston Guy

New member
כמה תשובות מציאותיות

1. אתה יכול להגיש... לא תקבל ראיון כי בקשתך תידחה על הסף. ארצות הברית אינה מדינת הגירה (בשונה מאוסטרליה וניו זילנד). 2. לא קיים צורך בעובדים לענף הבניה בארה"ב שדורש "לייבא" פועלים זרים. היוצא מין הכלל היחיד מבחינת "מקצוע נדרש" הוא אם את\ה אח\ות מוסמכ\ת. בכל מקרה, את\ה חייב\ת קודם כל למצוא מעסיק שיסכים לעשות לך "ספונסרשיפ" לוויזת עבודה... ולשכנע את משרד העבודה של ארה"ב שבאמת צריך לייבא עובד זר לתפקיד הספציפי הזה, ושאף אחד מ 7 מליון האמריקאיים המובטלים כרגע לא יכול למלא את התפקיד. 3. כן, יש כאן כאלו שהיגרו לפי מקצוע. כל אלו שאני מכיר הם אנשים עם תארים אקדמאיים (או שבאו לכאן ללימודים אקדמאיים ונשארו), שמעביד עשה להם "ספונסרשיפ" לגרין קארד.

roniway1

New member
תודה רבה -ועוד משהו ,

תודה רבה לך על התשובות לשאלותיי. ברשותך ,רציתי לומר עוד משהו , הבנתי שהסיכוי אפסי אם מגישים בקשה כמו שציינתי ,אבל רציתי להעלות בפניך ענין אחר , האם כל אלה שפורסם שקיבלו ויזת הגירה בשנה שעברה אלה זוכים בהגרלה? הבנתי לפי מה שאתה אומר שעם תואר אקדמי ניתן להגיש בקשה , האם זה הגיוני שכל מהגר חוקי בארצות הברית הוא בעל תואר? ורציתי רק עוד שאלה קטנה , במידה ואני זוכה בהגרלה , מה צריך לומר בריאיון כשמזמנים לשגרירות? ותודה לך על הכל.

Boston Guy

New member
עוד משהו...

האם כל אלה שפורסם שקיבלו ויזת הגירה בשנה שעברה אלה זוכים בהגרלה? לא. חלקם קיבלו גרין קארד לאחר שהתחתנו עם אזרח\ית ארה"ב. חלקם קיבלו גרין קארד מבוסס עבודה. הבנתי לפי מה שאתה אומר שעם תואר אקדמי ניתן להגיש בקשה , האם זה הגיוני שכל מהגר חוקי בארצות הברית הוא בעל תואר? לא - אבל זה כמעט תנאי מפתח לויזה "מבוססת עבודה". יש כל מיני סוגים של מהגרים - כאלו שאינם רלוונטיים לישראלים כמו "ויזת פליט" ו"ויזת משקיע", וכאלו שיש להם כישורים מיוחדים - אמנים מפורסמים, ספורטאים מפורסמים וכ"ו. ורציתי רק עוד שאלה קטנה , במידה ואני זוכה בהגרלה , מה צריך לומר בריאיון כשמזמנים לשגרירות? את האמת! האמריקאים אינם מקבלים בהבנה שקרים - ולכן עדיף לענות ביושר לשאלותיהם.

למעלה