כמה שאלות- המדריך לטבעוני המתחיל

carmeladmon

New member
כמה שאלות- המדריך לטבעוני המתחיל

היי, אני צמחוני כבר 11 שנים בערך (מגיל 16). בכל התקופה הזאת המשכתי לאכול מוצרי חלב וביצים- בהתחלה בגלל שלא חשבתי על הנושא, ובהמשך בגלל שלא האמנתי שאצליח לשנות כ"כ את חיי והרגלי. לאחרונה החלטתי להימנע ממוצרים כאלו- התחלתי אתמול!!! (אכלתי רק במבה). מובן שהדבר דורש הערכות מיוחדת ועלו הרבה שאלות. אני מניח שהשאלות נדונו בעבר בפורום, אבל תשדלו לענות עליהם שוב בצורה מרוכזת. נקרא לזה "מדריך לטבעוני המתחיל....." או משהו כזה... קודם כל הייתי רוצה לדעת האם יש מוצרים ש"נראים" ללא חלב וביצים ובכ"ז כוללים מרכיבים כאלו? למשל (ואני יודע שזה יכול להשמע טפשי), מה לגבי שוקולד, אבקת מרק, לחם, מרגרינה, טבעול???? האם הם כוללים מרכיבי חלב או ביצים בתוכם??? אני מחזיק ביד ופל שמכיל לציטין. מה זה?? זה תוצר חלב?? איך נקראים כל תוצרי החלב והביצים (סוגים שונים של חלבונים, נדמה לי) המסווים בתוך המזונות שלנו?? מה לגבי דבש?? מה דעתכם על הנושא?? ברור שיש כאן ניצול של בע"ח לצרכים אנושיים, אך האם יש כאן פגיעה בדבורים?? אין לי מושג. האירו את עייני... ושאלה חשובה אחרונה.... נעליים. איזה נעליים אתם לובשים. אין לי בעיה ללבוש ALL STAR (הם מבד, נכון?!), אבל יש גם נעליים אחרות ללא עור?? יש חנויות לנעליים ללא עור באזור ירושליים??? תודה מראש, ואם יש עוד נושאים שלא העלתי אתם מוזמנים להעלות. כרמל

Neta558

New member
ניסיון לענות על (חלק) מהשאלות...

קודם כל, כל הכבוד, והמון בהצלחה! אבל אין צורך לאכול רק במבה, באמת שלא...:) איך לזהות מוצר טבעוני? בארץ, בגלל נושא הכשרות, אין בעיה לדעת האם מוצר הוא חלבי או לא, פשוט מחפשים רק את מה ש"פרווה". (ואז לא מתבלבלים בגלל חלבון חלב קטן ומעצבן כמו קזאין). בנוגע לביצים, צריך פשוט להכיר את הרכיבים שמופקים מביצים ולבדוק האם הם נמצאים במוצר. רכיבים שכאלה הם ביצה כמובן, חלבון ביצה - לפעמים כתוב רק חלבון, צריך לברר, בדר"כ מצויין אם זה חלבון צמחי או ביצה, שווה לבדוק את התרגום לאנגלית, מצאתי כבר מוצר בו רק באנגלית היה כתוב שהחלבון מופק מביצים. אלבומין. לציטין-יכול להיות מופק מביצים, יכול להיות צמחי. ראיתי אולי מוצר אחד שהיה כתוב עליו לציטין צמחי מתוך המוני מוצרים שמכילים רכיב זה. רוב החברות בארץ משתמשות בלציטין צמחי, בשביל לבדוק באופן ספציפי יותר צריך להתקשר לחברה ולשאול. (ותמיד עדיף להגיד שאתה אלרגי לביצים מאשר טבעוני, עובד יותר טוב) לגבי המוצרים שציינת: שוקולד-בדר"כ חלבי. מוצרי שוקולד טבעוניים הם טורטית, טוב טעם, שוקולד למריחה פרווה-יש כמה סוגים... בכלל, צריך לבדוק. כדאי גם לנסות שוקולד חרובים. אבקת מרק-יכולה להיות פשוט בשרית, שוב-לבדוק כשרות. לחם-יש מאפים מסויימים עם ביצים, בדר"כ ידעו להגיד לך עליהם במאפיה. על הרבה מאפים מורחים ביצה למעלה כדי שהם יבריקו, אפשר לנסות לזהות לפי הצבע, עדיף פשוט לשאול. (נכון גם לגבי לחמניות...) מרגרינה-לא חלבית, ומהווה אפילו תחליף לחמאה, מחמאה ודומותיה... טבעול-כל המוצרים של טבעול מכילים אלבומין ביצה. התחליף הטבעוני הוא טופוטבע של זוגלובק. הייתי מצרפת כתובת של רשימת מוצרים שמקורם מהחי, אבל זה שמור לי על מחשב מת...אם למישהו במקרה יש את האתר עם הרשימה, אנא-צרפו קישור. דבש, אני באופן אישי נמנעת משימוש בדבש. באתר הטבעונות הישראלי (אגב, סליחה על חוסר העידכונים) צרפנו קישור למאמר שנקרא: why honey is not vegan אתה מוזמן להכנס ולקרוא אותו, או לפתוח כאן שרשור בנושא דבש, אני בטוחה שתקבל יותר תשובות בנושא. נעליים-אין לי מושג, אני עוד לא הרסתי לגמרי את הנעליים הישנות שלי, אז הסוגיה עוד לפני...

tali_le

New member
נעליים

כמה סוגים של נעליים טבעוניות ALLSTAR - שאני מבינה שכבר יש לך NEW BALANCE - יש להם סדרה של נעליים לא מעור סניקרס - שהם חלקם רק מבד ועוד סוג, של מה שנקרה נעליים צמחונית, לא משווק בארץ אלא רק בחו"ל ודומה מאוד לנעלי צבא מסיביות כאלה - אם אתה רוצה כאלה אני אפנה אותך למישהו (אלון) שיש לו כאלה בהצלחה עם הטבעונות טלי (שגילתה אתמול שבקרב החניכים שלה והיא עצמה אפשר לפתוח את מועדון הטבעונים לשעבר מטעמי אמא / רופא / אמא ורופא)

dylan

New member
בקשר לנעליים

נעלי ספורט לכל מטרה (אולי חוץ מכדורסל אבל גם בקשר לזה אני לא בטוח) שלא עשויות מעור יש לכל החברות, אדידס, ריבוק, אסיקס נייקי וכו´, פשוט תסתכל בחנות, בתוך כל נעל חדשה יש מדבקה (או תוויות תפורה לפעמים) שמציינת אם הנעל עשויה מעור או מחומר סינטטי.

girlcott

New member
צביעות?!

משעשע אותי איך שטבעונים (אם כי לא כולם) מחפשים רק נעליים שלא מיוצרים מעור...הממ...כן כן תדברו על זכויות של בע"ח ואז תתרמו לנייקי, אולסטרז וכ´ו (שיש להם המוני sweat shops ברחבי העולם). (אה נכון...סבל של בעלי חיים זה יותר נורא מסבל של בני אדם...שכחתי. נו באמת...אם אתם כבר טבעונים אז גם הומניזם עד הסוף דיי מתבקש.) העיקר שאתם מרגישים טוב עם עצמכם.

girlcott

New member
וכל זה מפי פמניסטית שכרגע ניסחה...

הודעה שלמה בגוף זכר בלבד. בושה לי... סילחו לי אחיותיי..ההודעה הייתה מכוונת גם אליכם.

למעלה