כמה שאלות ותהיות

כמה שאלות ותהיות

קודם כול אני יציין שאני לא חולה סרטן ולא מכיר שום חולי סרטן, פשוט יש כמה דברים שסיקרנו אותי ורציתי עליהם תשובות. 1. למנהל הפורום- האם שמך לקוח מתוך הסרט "עקיצה ב60 שניות"? 2. האם יש מצב שבו לבן אדם יהייה גם סרטן וגם איידס ביחד? או שהם מבטלים אחד את השני? 3. האם יכול להיות שלאדם יהיו שני גידולי סרטן? אני מקווה שאף-אחד לא נעלב מהשאלות שלי או חושב שהם לא היו במקום זה פשוט סיקרן אותי.

MemphisRaines

New member
אז הנה התשובות

ראשית אציין שאינני רופא כך שבכל המידע הוא על סמך ידע שצברתי במהלך חיי 1 - כן זה מקור השם
2 היו מקרים שאדם חלה גם באיידס וגם בסרטן ולא רק שזה לא מבטל אחד את השני זה אף מחריף את המצב ומקשה מאד לע הטיפול 3 - יכול בהחלט להיות מצב שאדם וסבל משני סוגי גידולים , זה לא מצב רגיל ועד כמה שידוע לי גם לא נפוץ אבל יכול להיות ולסיום לא נעלבנו לשמחתי מחלת הסרטן אינה נפוצה וזו גם הסיבה שיש חוסר ידע רב לגביה ברוב האוכלוסיה מקווה שלא תזכה לדעת אותה לא בעצמך ולא בני משפחתך שרון

להיות חולה באיידס ובסרטן....

איזה נורא... זוועתי.... לא יכול לתאר עוד מילה שתתאר את האימה

אולי אתה צודק ואולי....

יש כאלו ששומעים את המילה "סרטן" ומתחלחלים, זה נראה להם כמו סוף העולם, שעדיף להתאבד וזהו. אבל... אם תשאל כאן, תגלה שיש אנשים שהיו חולים, ועברו את הזוועה (ולא במרכאות) ובכל זאת זה לא סוף העולם, ואולי.. זו רק ההתחלה. יום טוב :) גלי

brownd

New member
שרון , לצערי מחלת הסרטן כן נפוצה

המספרים מפחידים, זהו הגורם מספר אחד לתמותת נשים בארה"ב ובישראל. (הגורם העיקרי לתמותת גברים - התקפת לב ורק אחרי זה סרטן) רק סרטן השד לבדו סטאטיסטית מופיע ביחס של 1 לכל 8 נשים. מה עם סרטנים אחרים שמעלים את הסטטיסטיקה. נכון אין ידע טוב בנושא בקרב האוכלוסיה , ואין צורך שיהיה, כמו שאין ידע על מחלות אחרות כמו איידס ,לב סכרת ניוון שרירים ועוד. אני לא ידעתי כלום על הנושא עד שאישתי חלתה במחלה. צריך רק לדעת שזה לא מדביק,ושאפשר לצאת בריאים ולנצח את המחלה. יש סרטנים שאחוז הריפוי מהם ממש טוב ומשתפר , כמו לוקימיה, סרטן השד, יש שעדיין הרפואה לא יודעת להתמודד איתם טוב, מי שצריך יודע. הרבה בריאות לכולם. דני

אני חושבת שהבעיה העיקרית היא..

"המוניטין" הרע של המחלה. למרות שכיום יותר אנשים חיים אחרי או עם סרטן, עדיין מתלווה אל המילה "סרטן" עננה שחורה. אחוזי הריפוי היום יותר גבוהים מפעם, אנשי המדע יודעים יותר וכך גם כלל האוכלוסיה - דבר שתורם למודעות גבוהה יותר ולגילוי מוקדם יותר וכך שוב יש סיכוי גבוה יותר להרפא מסרטן. אני חושבת שמעל לכל - עניין המודעות תלוי בנו, באלו שעברו את המחלה, ובאילו שחיים קרוב אליה כמו דני. דני - אני מחזקת את ידיך. לא קל להיות בצד שלך, ולפעמים אולי אף יותר קשה, לראות את מי שאוהבים כואב ודואב בלי יכולת לקחת ממנו את הסבל. אבל העובדה שאתה נשאר לידה, תומך בה בשעה לא קלה ואנחנו פה כדי לתמוך בך או בשניכם יחד ולהשתדל לעזור כמה שאפשר. אם יש לך שאלות או תהיות או סתם צורך לשפוך ת´לב - בשביל זה אנחנו פה. תרגישו טוב! וסופשבוע נעים לכולנו.
גלי

למעלה