כמה שאלות חשובות...זקוקה לעזרתכם

רויתה1

New member
כמה שאלות חשובות...זקוקה לעזרתכם

1. פעם ראשונה שאני משתמשת בציור בעזרת עפרון B6- האם נייר סנדויץ טוב מספיק? אם לא מה הכי מומלץ? 2. האם אפשר להעביר ציור על גבי בצק סוכר טרי או עדיף יבש? 3. צביעת הציור על פני העוגה- האם על גבי טרי או יבש? עשיתי נסיון להעביר ציור על גבי חתיכת בצק סוכר שרידדתי, אך משום מה הציור לא עבר בכלל (עשיתי לפי הוראות שרצות כאן בפורומים, לצייר על גבי נייר סנדויץ,להפוך ולטשטש) מה עושים? אני מכינה עוגה לחגיגת החומש היום ואודה על תשובות מהירות.. רויתה1
 

רויתה1

New member
ועוד שאלה

אם אני יוצרת ציור משוקולד מטומפרר, איך הוא מסתדר על גבי בצק הסוכר? האם יש למישהו נסיון עם זה?
 

תקוה8

New member
אין לי הרבה ניסיון, אבל..

הבנתי שצריך להשתמש בנייר אפיה להעתקה, להעתיק ולצבוע כשהבצק יבש. מקווה שמישהי יותר מנוסה תעלה בקרוב. אשמח מאד לראות את העוגה שלך כשתהיה מוכנה. גם אני עשיתי השבוע עוגה לסיום חומש בראשית, כשמתמכרים אז מתמכרים...
 
כמה תשובות

1. נדמה לי שנייר הסנדויץ הוא שעוותי מעט, לא? עדיף להשתמש בנייר אפיה או נייר פרגמנט. 2. אפשר להעביר על בצק יבש או טרי. הייתרון של בצק טרי הוא שהציור עובר בקלות רבה יותר, אבל העפרון משאיר סימנים על הבצק. כשהבצק יבש העפרון אינו משאיר עליו סימנים. אם את ממתינה שהבצק יתייבש, עברי עליו לסילוק שאריות קורנפלור לפני העברת הציור.
 

רויתה1

New member
כמה עדכונים...

טוב, אז כמה שלא ניסיתי עם העפרון ונייר האפיה- הציור לא עבר! התייאשתי והחלטתי לקחת ריסק ולצייר בעצמי ישירות על העוגה. אני לגמרי לא מומחית גדולה ולכן אני עושה לעצמי הנחות. בסה"כ עבר בשלום... עוד מעט אצרף תמונות. מהשוקולד ירדתי לגמרי וזהו, אז זה לא מושלם... לא נורא, אבל זה חמוד לאללה.
 

רויתה1

New member
הנה תמונה

תחזיקו לי אצבעות שהיא תשרוד עד הערב...במצב סביר. אם יש לכם הצעות לשיפור במצב הקיים אשמח לשמוע .
 

תקוה8

New member
רויתה, כל הכבוד, העוגה יפה ומרשימה

אמנם רואים קצת את העיפרון, אבל לא נורא בכלל. מעניין למה לא הציור לא עבר, הפכת את הנייר נכון? אני ניסיתי בעבר והיה ממש קל לעשות את זה...
 

רויתה1

New member
תודה

כן אני חושבת לנסות לצבוע שוב מעל העפרון. כן, הפכתי את הנייר כמובן כשהציור ממש על העוגה וליטפתי בעדינות אבל זה לא הלך. לא יודעת למה. בכל אופן, תודה על הפירגון! רציתי שלחגיגה היום תהיה עוגה "קצת" שונה מכל עוגות השוקולד ... אם תרצי עזרה במשהו, בכיף!
 

net the jet

New member
יצא נפלא !! רק משהו קטן- הבסיס עליו העוגה

מונחת לא הכי חזק בעולם, אז לפני שאת מזיזה, תחליקי על משהו קצ יותר יציב לזמן השינוע..חבל שיסדק. יצאה לך יופי של עטוגה, בטוחה שההתלהבות תהיה רבה.
 
ליטפת בעדינות8?-*

אולי כאן מקור הבעיה. עדינות לא תעביר את הציור לבצק... אחרי שהפכת את התיור עם פניו אל הבצק יש צורך לעבור עליו שוב בעפרון - הלחץ יעביר את הציור לבצק. עדיף להטות מעט את העפרון ו"לקשקש" על פני הציור כולו בקוים צפופים. זה גורם לפחות סימנים על העוגה מלחץ העפרון. וכמובן להזהר שהציור לא יזוז!!!
 

רויתה1

New member
כן, עשיתי לבד... ותשובה לאודליה

פעם ליטפתי ולאחר מכן קשקשתי על פני כל הנייר כדי שזה יעבור אך זה לא עבר. האם צריך להרטיב את פני שטח הבצק בכלל? תודה על כל המחמאות! דווח מהשטח- היתה מסיבה מקסימה והאמת שלא כולם זכו לראות את העוגה כי חתכו אותה כבר אבל אני מצידי שמחתי כי רציתי שיאכלו אותה ולא ישאירו אותה כמו שאומרים" לראותה בלבד" והיא היתה נהדרת- הרולדות יצאו משגעות עם קרם ריץ ואינסטנט והילדים התלהבו מבצק הסוכר!!!
 
למעלה