כמה שאלות חשובות...צריכה עזרה....

כמה שאלות חשובות...צריכה עזרה....

שלום לכולם, יש לי כמה שאלות ואני מקווה שתוכלו לענות ולעזור לי כי זה ממש חשוב: 1.האם בשוק העבודה ההבדל בין תואר של מכללה ותואר של אוניברסיטה הוא עד כדי כך משמעותי בתחומי מדעי ההתנהגות ועבודה סוציאלית? 2.האם יש עבודה בתחומי מדעי ההתנהגות(פסיכולוגיה בעיקר) ועבודה סוציאלית? 3.איפה יותר כדאי ללמוד את התחומים הללו- באוניברסיטה או במכללה? 4.איך אפשר ללכת לייעוץ אבל כללי כזה...לא של מקום ספיציפי...מהאנשים שלא גוזלים הרבה כסף ויכולים להגיד לי מה באמת מתאים לי ללמוד ואיפה? 5. מה אתם הייתם עושים- לומדים משהו שאתם לא אוהבים במקום שהוא ממש נחשב או לומדים משהו שאתם ממש אוהבים במקום שאינו נחשב כ"כ? בבקשה עזרו לי, זה ממש חשוב לי.... תודה רבה ולילה טוב =)

בחירת מקצוע

הי, נראה שאת משקיעה המון מחשבה בבחירה המקצועית וזה נפלא אך מצד שני עולה בך הרצון בתשובות מוחלטות, בוודאות כאשר לעולם אין לדעת מה יהיה. את שואלת שאלות ומבקשת שנביע את דעתנו. כמספר האנשים כך מספר הדיעות. לכל אדם יש דרך משלו, החלטות שמתאימות לו, סדרי עדיפויות משלו. השאלה מה חשוב לך. מאד חשוב לך לדעת, האם הלימודים ייחשבו ושיהיה לך סיכוי גבוה למצוא עבודה. אני כמאמנת מאמינה שכאשר אנו מאמינים בעצמנו ואנו מחויבים למצוא עבודה שמתאימה לנו ושהולמת את הדברים החשובים לנו בחיים- אנו מוצאים עבודה! מי שאת, עד כמה את מחוברת למה שאת עושה, אוהבת את מה שאת עושה, עד כמה את מאמינה ביכולות שלך, עד כמה את מגיעה ממקום חיובי ומחויב- זה בעיני הדבר המהותי שקובע האם תצליחי למצוא את מקומך בשוק העבודה והרבה פחות מוסד הלימודים בו למדת. אדם יכול לסיים אוניברסיטה במקצוע נחשב ולהיות מובטל, להתקשות למצוא עבודה ואדם אחר- יכול לסיים מכללה אבל להגיע בהתלהבות לראיונות, להביא את המיטב שבו ולהצליח בגדול! אני מכירה המון אנשים שלמדו במכללות ומצליחים היום כמו גדולים ואחרים שלמדו באוניברסיטה ומצבם לא טוב יותר מאשר חבריהם. לטעמי, כדאי לשים קצת בפרופורציה את המשקל המשמעותי שאת נותנת למקום הלימודים שתבחרי ולהתמקד בעצמך. להיות רצינית בלימודים, להשקיע, להעשיר את עצמך, להיות חיובית וממוקדת במטרה שלך וזה פשוט יקרה. ולשאלתך האחרונה- האם כדאי ללמוד משהו שאת לא אוהבת במקום נחשב או משהו שאת אוהבת במקום פחות נחשב? לכל אחד תהיה תשובה אחרת. מה התשובה שלך? מקווה שעזרתי. לגבי ייעוצים כלליים ללא תשלום - תבררי ביחידה להכוונת חיילים משוחררים. לגבי מקומות אחרים- הם לוקחים תשלום עבור השירות שלהם, לא גוזלים כסף, ויש אפשרות לקחת הרבה מאותם ייעוצים. לבחירתך. בהצלחה!! אילת לבנון

תודה רבה....

קודם כל תודה רבה על התייחסותך. קראתי את דברייך ואת באמת צודקת אני פשוט מנסה להבין מה הולך בחוץ בשוק העבודה וכל אחד אומר לי דברים אחרים. אני פשוט לחוצה כי אני לא רוצה לטעות ולבזבז שנים לחינם. אני יודעת שאני מתאימה לתחום של עבודה סוציאלית\פסיכולוגיה\אימון אישי אבל אני לא יודעת במה יש יותר עבודה כי אני רוצה לעסוק במשהו שאני אוהבת אבל גם שיכניס כסף...מבינה? שאלה אלייך: מה את היית צריכה ללמוד כדי להגיע להיות מאמנת אישית והאם את מרוצה? ובקשר לשאלה ששאלת אותי..אני באמת לא יודעת..אני מניחה שאם עושים משהו שלא אוהבים אז הוא יוצא גרוע והשכר וההרגשה בהתאם. ואת מאוד עוזרת... ואם את יכולה לפרט לי קצת על האימון אישי כי את עוסקת בזה אז אני אשמח... תודה רבה=)

אימון אישי

הי, אני שמחה לעזור. לגבי שאלתך על אימון אישי- בד"כ אנשים שלומדים אימון אישי נמצאים במקום בחיים שהם כבר למדו משהו אחר, צברו סוג של נסיון בתחומים משיקים. יש מאמנים שמגיעים כמוני מתחום הפסיכולוגיה והייעוץ ויש מאמנים שמגיעים עם נסיון בתחום העסקי והנסיון הזה מאד עוזר להם לאמן אחרים. אימון הוא תחום בו מרבית העבודה היא כעצמאי. ישנם מעט מקומות שנית להשתלב בהם כשכירים ולכן כדאי מאד שתלמדי תואר במשהו אחר ולאחר מכן תוכלי ללמוד ולהתמקצע גם כמאמנת. גם עבודה סוציאלית וגם פסיכולוגיה הם תחומים שיש בהם עבודה ואפשר להתפרנס מהם בכבוד. עובדים סוציאלים עובדים בתנאים פחות טובים מאשר פסיכולוגים- גם מבחינת משכורת וגם מבחינת תנאי עבודה. לימודי פסיכולוגיה יאפשרו לך להשתלב במשאבי אנוש/ אבחון ואם תלמדי תואר שני או תלמדי אימון יפתחו בפניך אפשרויות נוספות. את ממש בתחילת הדרך. את יודעת מה מושך אותך ובמה את טובה ולכן אני ממש בעד קפיצה למים. יש עוד משהו שאת מעוניינת לשאול? אענה בשמחה. בברכה אילת לבנון

כן ותודה

אם אני עושה תואר בעבודה סוציאלית או אפילו תואר שני אני אוכל להגיע לאימון אישי? ועדיין איך אני אדע אם עדיף לי ללמוד עבודה סוציאלית או פסיכולוגיה? אני יודעת שהחומר הלימודי הוא יחסית דומה....אבל מבחינת עבודה איך אדע מה עדיף? אין לאימון אישי איזה תואר?כאילו לא ממש הבנתי איך מגייעים להתמקצעות בזה.... תודה על התייחסותך.

אימון אישי

הי, בארץ לימודי אימון אישי אינם לימודי תואר אלא בד"כ לומדים אותם אנשים שיש להם כבר תואר בתחום דומה למרות שיש מאמנים צעירים שהתקבלו ללמודי אימון ללא תואר אך זה ממש לא מומלץ וברוב המקומות גם בלתי אפשרי להתקבל. לגבי עבודה סוציאלית ופסיכולוגיה- אני מציעה לך לחפש בסביבתך הקרובה אנשים שלומדים את התחומים. כן, יש אפשרות להתקשר למכללות ולבקש פגישת ייעוץ ולשאול את כל השאלות שאת רוצה לשאול. באופן כללי, עובדים סוציאלים עובדים עם אוכלוסיות שאינן בריאות- חולי נפש, אסירים, ילדים מוכים, נשים מוכות, בבתי חולים ועוד ועוד.. יש הרבה מקומות ואפשרויות תעסוקה אך כפי שאת מבינה העבודה קשה נפשית מאד וצריך להיות בנויים לזה. אם את מעוניינת בעוד מידע על אימון את מוזמנת להיכנס לאתר שלי. יש קישור לאתר שלי בחתימה שלי. בברכה אילת לבנון

לאילת

זהו שאין כ"כ מסביבתי אנשים שלומדים את התחומים מה שכן הבנתי זה שפסיכולוג יכול לדבר על הבעיה אבל לא לעשות כלום בנוגע אליה..ועובד סוציאלי יכול באמת לעשות דברים ולהשפיע ולעשות שדברים יקרו...שזה נראה לי מושך יותר... אני לא רוצה להיות על תקן עציץ שרק מייעץ ולא עושה כלום.. אני בהחלט אכנס לאתר שלך... תודה על הכל =)

שמחה לעזור וגם..

הי, אני חושבת שכדאי שתשוחחי עם פסיכולוגים ועם עובדים סוציאלים כדי לקבל תמונה מלאה ואמיתית של מה שקורה. בברכה אילת לבנון

=)

את צודקת אבל הבעיה היא שאין מסביבי אנשים כאלו... יש לי פסיכולוגית שמטפלת בי והיא מסבירה לי קצת..אבללא יכולה לפרט מעבר למה שמותר בגלל כל הדיסטנס הטיפולי... היא טוענת שמתאים לי יותר עו"ס...אני לא יודעת.. איפה אני יכולה למצוא בוגרים ואנשים כאלו שיכולים לעזור לי לדעתך?

למעלה