כמה שאלות חשובות!!

מצב
הנושא נעול.

נשמוש

New member
כמה שאלות חשובות!!

כמה שאלות חשובות!!
בתי, בת 4 חודשים והגיעה אלינו לאחר 6 שנים והפריות רבות. למרות שזה עוד מוקדם, אני חושבת כבר להתחיל טיפולים. המחזור החודשי מגיע אצלי פעם בחודשיים וחצי ולפספס טיפול באותו חודש אומר לחכות עוד חודשיים וחצי. האם זה מוקדם מדי? האם אאלץ לחכות עוד שנים לילד נוסף? ושאלה בנושא אחר למי שמכירה את החוק לדיני עבודה אסור לפטר אישה העוברת טיפולי פוריות במקום עבודתי התחשבו בזאת ולא פיטרו אותי האם הם צריכים להתחשב שוב לקראת הילד השני או שגמרתי את המכסה שלי במקום עבודה זה.

אמאלה2

New member
שלום לך נשמוש

כמה שאלות חשובות!!
בתי, בת 4 חודשים והגיעה אלינו לאחר 6 שנים והפריות רבות. למרות שזה עוד מוקדם, אני חושבת כבר להתחיל טיפולים. המחזור החודשי מגיע אצלי פעם בחודשיים וחצי ולפספס טיפול באותו חודש אומר לחכות עוד חודשיים וחצי. האם זה מוקדם מדי? האם אאלץ לחכות עוד שנים לילד נוסף? ושאלה בנושא אחר למי שמכירה את החוק לדיני עבודה אסור לפטר אישה העוברת טיפולי פוריות במקום עבודתי התחשבו בזאת ולא פיטרו אותי האם הם צריכים להתחשב שוב לקראת הילד השני או שגמרתי את המכסה שלי במקום עבודה זה.
שלום לך נשמוש
השאלה של "מוקדם מדי" או "האם זה הזמן המכון" היא מאוד אישית. כל אחת בנקודת זמן אחרת מרגישה היא מוכנה לטיפולים נוספים ולכל מה שכרוך בכך. את צריכה לשבת עם עצמך, עם בן זוגך, ולהחליט. אם שניכם מוכנים ורוצים אז אין פה שאלה של "מוקדם מדי". מה הסיבה שאת מקבלת מחזור פעם בחודשיים וחצי? שחלות פוליציסטיות? האם כבר קבלת מחזור מאז שילדת? אני, עד לידת בנותי, גם הייתי מקבלת מחזור כל 60-90 יום. מאז הלידה כנראה הגוף השתנה ואני מקבלת כמו שעון. כך קחי בחשבון שזה יכול להשתנות. בכל מקרה אין סיבה לחכות חודשיים וחצי, וזה גם לא מומלץ. אם המחזור לא מגיע אחרי 5-6 שבועות אפשר לקחת כדור שנקרא ארגסט, במשך 3-5 ימים ולאחריהם המחזור מגיע. לגבי מקום העבודה - לא סיימת את המכסה. בכל מקרה לא ניתן לפטר אישה שוברת טיפולים, גם אם היא עברה בעבר. שיהיה לך
בכל דרך שתבחרי ומקווה שהפעם התהליך יהיה קצר.

העין ה 3

New member
כמה תוספות:

כמה שאלות חשובות!!
כמה תוספות:
לגבי ההרגשה של מתי לחזור לטיפולים קיבלת תשובה מפורטת. לגבי המלצת הרופאים (הרופא שלי) אחרי 4 חודשים זה כבר בסדר. גם אני התחלתי כשהילד היה בן 4 חודשים ובעוד חודש הוא בן שנתיים ואני עדיין לא בהריון
. לגבי פיטורין: עדיין לא גמרת את המכסה שלך, אבל היא בהחלט לא ללא הגבלה. אסור לפטר עובדת בטיפולים לקראת ילד ראשון ושני בלבד. בילד שלישי והלאה אין שום חוק כזה (אנחנו אמורות להסתפק בשני ילדים...). כמו כן, אם חלפו שנתיים מתחילת הטיפולים (לכל ילד בנפרד) מותר לפטר. כמובן שאם לא עבדת באותו מקום את כל השנים האלה הם לא חייבים לדעת מתי בדיוק התחלת. והעיקר, שיהיה בהצלחה וברוכה הבאה!

נשמוש

New member
איך עומדים בלחץ של טיפולים

כמה תוספות:
לגבי ההרגשה של מתי לחזור לטיפולים קיבלת תשובה מפורטת. לגבי המלצת הרופאים (הרופא שלי) אחרי 4 חודשים זה כבר בסדר. גם אני התחלתי כשהילד היה בן 4 חודשים ובעוד חודש הוא בן שנתיים ואני עדיין לא בהריון
. לגבי פיטורין: עדיין לא גמרת את המכסה שלך, אבל היא בהחלט לא ללא הגבלה. אסור לפטר עובדת בטיפולים לקראת ילד ראשון ושני בלבד. בילד שלישי והלאה אין שום חוק כזה (אנחנו אמורות להסתפק בשני ילדים...). כמו כן, אם חלפו שנתיים מתחילת הטיפולים (לכל ילד בנפרד) מותר לפטר. כמובן שאם לא עבדת באותו מקום את כל השנים האלה הם לא חייבים לדעת מתי בדיוק התחלת. והעיקר, שיהיה בהצלחה וברוכה הבאה!
כשאין עבודה, כל טיפול עולה הרבה כסף המשכנתא וההוצאות ממשכים לדפוק ובקיצור הנורא מכל עלול לקרות אני לא אתחיל טיפולים בגלל מצב כלכלי. מה עושים? חוץ מזה תודה על התשובות, לעין ה-3 אני מאחלת לך שתכנסי להריון במהרה האם הראשון היה מטיפולים? לגבי העבודה, האם נותנים משך טיפולים של שנתיים באופן כללי או שנתיים לכל ילד כי לפי מה שאת אומרת אז יש לי עכשיו מכסה של עוד שנתיים בגלל שזה ילד שני? ומה עם אין קשר בכלל לטיפולים ופשוט נגמר לי החוזה?

העין ה 3

New member
אוי, הכסף, הכסף...

כשאין עבודה, כל טיפול עולה הרבה כסף המשכנתא וההוצאות ממשכים לדפוק ובקיצור הנורא מכל עלול לקרות אני לא אתחיל טיפולים בגלל מצב כלכלי. מה עושים? חוץ מזה תודה על התשובות, לעין ה-3 אני מאחלת לך שתכנסי להריון במהרה האם הראשון היה מטיפולים? לגבי העבודה, האם נותנים משך טיפולים של שנתיים באופן כללי או שנתיים לכל ילד כי לפי מה שאת אומרת אז יש לי עכשיו מכסה של עוד שנתיים בגלל שזה ילד שני? ומה עם אין קשר בכלל לטיפולים ופשוט נגמר לי החוזה?
אוי, הכסף, הכסף...
פעם במקום עבודה קודם, כשהייתי כבר כמה שנים בטיפולים, דיברו על המצב הכלכלי. כולם ריחמו על אחת הבנות שיש לה תינוקת. ואני הוספתי שגם אצלנו המצב על הפנים, אז אחת הבנות אומרת לי: מה את מדברת? את יודעת כמה הוצאות יש כשיש תינוק?! אז עניתי לה: את יודעת כמה הוצאות יש כשאין תינוק?! אין לי תשובות בנושא הכלכלי... אני לא יודעת למה התכוונת כששאלת אם הראשון הוא מטיפולים. אם את חדשה לגמרי ועדיין לא מכירה את הסיפור שלי, אז סביר להניח שהתכוונת לזה שבן שנתיים כמעט, אבל הוא לא הראשון... כן הוא מטיפולים 4.5 שנים ברוטו 3.5 שנים נטו 10 מחזורי IVF. הראשון שלי הוא בן 16 והוא מהריון ספונטני אבל מאבא אחר... שנתיים זה לכל ילד. אבל אם נגמר לך החוזה אני חושבת שמותר להם. זה כבר מאוד תלוי בניסוח של סיום החוזה, וזו שאלה לעורך דין. אני בסה"כ מנהלת חשבונות וחשבת שכר שמתעניינת במיוחד בדיני עבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה