כמה שאלות חשובות

צפע100

New member
כמה שאלות חשובות

יש לי שאלה חשובה בקשר תלומם קשקשים מצוי בוגר , א. מה הנזק המירבי שהוא מסוגל לגרום לילד או למבוגר? ב. מה בערך אורך זמן שנשכיתו מסוכנת? ג. האם יודע לכם על מישהו שנגרם לו נזק מנחשים תת ארסיים ישראליים? אשמח לתשובות, תודה רבה לעונים!

Nailicq

New member
תלום קשקשים הוא חיה מוגנת!

אין להחזיק או להתעסק איתה. בכל מקרה מנסיון עבר ומשובבות נפש מלפני 25 שנה ( ואני מאמין שהנחש לא השתנה) אני יכול לאמר, שפרט בוגר (2 מטר לערך) עם נותנים לו אחיזה באיבר ולא משחררים מיד יכול להביא אחרי 5 דקות אגודל למימדים של כדור פינג פונג ולחום גבוהה למשך שלושה ימים. ניסוי טיפשי זה היה יכול להיגמר באסון אך למזלי למראת רפות הסכל היה לי מזל ומשקל מספיק גדול בכדי לא ליפול חלל. לגב י מינים תת ארסיים אחרים, נסיוני מוגבל לארבע קוו בלבד, וכולל עשרות נשיכות שנעו בין צירבה קלה לנפיחות מקומית. דוד

ינאי 15

New member
לי יש ניסיון בנשיכה של תלום קשקשים

מצוי. לפני כפחות משנה...קראו לי כמה ילדים קטנים שמצאו נחש קטן מתחת לאבן בגן משחקים. הלכתי לשם ומתחת לאבן היה זה תלום קשקשים צעיר. הפרט הזה היה להערכתי בן חודשיים. לפני ששחרתי אותו...קצת "שיקחתי" איתו...וכן, חתפתי נשיכה...הוא נשך את האצבע שלי למשך חצי דקה ולא ירפה, כשהוא עזב את האצבע שלי...האצבע התחילה להתנפח בקצב מהיר מאד. שמתי אותו בנתיים בכלי קטן, הלכתי לשים קרח ואז שחררתי אותו ליד הנחל. ההרגשה לא נעימה כל כך...במשך שעתיים לא יכולתי לקופף את האצבע בכלל...כמו שאמרו כאן מקודם, היא אכן נראתה כמו כדור פינג - פונג. צריך להיזהר שהנחשים מסוג תת - הארסיים לא ינשכו למשך זמן ארוך...

למעלה