כמה שאלות כלליות

yakoville

New member
כמה שאלות כלליות

אני עתיד ללמוד משפטים בבר אילן,אך אני לא סגור על זה. כידוע,השוק מוצף ורק הטובים ביותר מצליחים להתברג במקומות הנחשבים.
האם הדבר מחייב אותי ללמוד ולחרוש בצורה אינטנסיבית על מנת להיות מצטיין ? האם הדבר יעזור לי בעתיד בקבלה למשרד/התמחות ? כמה קשים הם לימודי המשפטים? מה הם דורשים ממני פרט לזכרון פנומנלי? עלתה בי מחשבה שאם הציונים שלי לא יהיו טובים אין טעם להמשיך עקב הצפת המקצוע.. אני לא רואה את עצמי עובד במשרד קטן ובקושי גומר את החודש, אני מכוון להכי גבוה.
מה עוד ניתן לעשות עם תואר במשפטים ?
תודה

lol65

New member
נראה לי שמעטים הם האנשים שמתחילים תואר במחשבה שהם מכוונים

לבינוניות. מה לעשות, שלכוון להכי גבוה זה רק הצעד הראשון. דרושים עוד כמה וכמה צעדים כדי להגיע למטרה שאליה מכוונים. אז אומנם תואר במשפטים בסה"כ איננו תואר קשה, ובהחלט ניתן לסיים אותו בהצטיינות, אבל ההצטיינות לא תגיע מלשבת רגל על רגל. אז כן צריך ללמוד.
כמה אינטנסיבי צריך לחרוש וללמוד כדי להיות מצטיין? זה כבר משהו לחלוטין אינדיבידואלי. רק אתה יודע עד כמה הקליטה שלך טובה, עד כמה הזיכרון שלך חזק (פחות קריטי במבחנים בחומר פתוח), עד כמה יש לך יכולת אנליטית, יכולת להפריד בין עיקר לטפל וכמה זמן אתה צריך כדי להיות מוכן למבחן. רוב הסיכויים שגם לא תדע את זה במבחנים הראשונים, אבל בהמשך אתה כבר תכיר את עצמך מספיק כדי לדעת כמה אתה אישית צריך לחרוש כדי להוציא ציון טוב.
אגב, יש הבדל בין ציונים טובים להצטיינות. הסף להצטיינות משתנה ממוסד למוסד, אבל אף אחד לא יגיד לך שממוצע 88, לדוגמא, הוא לא ממוצע טוב, בטח אם אתה לומד באוניברסיטה.
באופן כללי, לא רק במשפטים, עם ציונים על הפנים כנראה שלא תמצא מקום עבודה טוב.
&nbsp

yakoville

New member
תודה על התשובה עוד שאלה

בנוגע לטרום התמחות. באיזה שנה ניתן לעשות ?
האם הדבר כדאי? הרי הדבר יפגע בציונים...מה חשוב יותר למעסיקים שהבנאדם עשה טרום התמחות או שיש לו ציונים טובים ?

butwhy

New member
מאוד ממליצה לעשות דברים נוספים במשך התואר, במידת האפשר

כתבי עת, קליניקות, התנדבות, עבודה כעוזר/ת מחקר, טרום התמחות, כל דבר כזה.
מאוד מעשיר בעיני קודם מבחינת ההשכלה והלימודים (וחוצמזה גם את קורות החיים).
&nbsp

lol65

New member
למיטב ידיעתי

טרום אפשר לעשות בכל שנה, וזה לא חייב להיות רק שנה אחת.
&nbsp
בהחלט כדאי לעשות טרום, גם בשביל הניסיון וגם בשביל התוספת לקו"ח.
&nbsp
טרום לא חייב לפגוע בציונים. יש הרבה אנשים שלא מגיעים לשיעורים ומצליחים ללמוד לבד ולהוציא ציונים יפים.
&nbsp
אם תעשה טרום, אבל הציונים שלך יהיו עם קידומת 7, אז זה לא ירשים אף אחד. עם זאת, אתה רואה דברים קצת בשחור לבן. זה לא חייב להיות או טרום או ציונים טובים.
&nbsp
ובלי קשר, אני מציעה לך לנשום עמוק ולהפסיק להלחיץ את עצמך ולרוץ לפני הרכבת. תתחיל את הלימודים, תסתגל, תבין מי נגד מי ואז תראה מה עוד בא לך להוסיף ולמה עוד אתה מסוגל.

butwhy

New member
אגב, במחזור שלי באת"א ממוצע 88 קיבל ת. הצטיינות

lol65

New member
בבר אילן הסף המינימלי זה 87 אבל

הואיל ורק 3% מקבלים הצטיינות, אז בפועל ההצטיינות הייתה החל מממוצע 93-91, תלוי בשנתון.

למעלה