כמה שאלות (כמה וכמה וכמה :} )

כמה שאלות (כמה וכמה וכמה :} )

1. כרגע לא כל האביזרים שלי כאן , השאלה שלי היא האם מישהו מכם הצליח בעזרת מטרפה ידנית ליצור קצף נורמלי מביצים ? (אני צריכה להקציף חמש ביצים שלמות: חלבון + חלמון לקצף תפוח מאוד ואוורירי).

אני שואלת כי לרוב בצקים לקיש ואפילו קצפת אני מכינה ללא אביזרים נוספים, אבל טרם ניסיתי ביצים... אפשרי?

2. הכנתי היום לראשונה קובה בורגול מטוגן , יש לכם עצות + תמונות איך ליצור את הבצק דק דק ולעטוף יפה יפה את הבשר? האם אתם מקפיאים מספר דקות במקפיא את הקובות לפני הטיגון?.

3. אם למישהו יש קישור נחמד , באנגלית או בעברית לצורת איור על עוגות כאשר משתמשים בכמה תערובות (כמו עוגת גבינה עיגולים של קרין גורן- וכנ"ל מי שמכיר כאשר לוקחים סכין ויוצרים מתערובות מעגליות צורות) לכמה סוגי איורים כאלה.
אני מעוניינת לדעת איך למשל עושים שיוש כמו במתכון הזה:
http://www.mako.co.il/food-bakery/decadent-cakes/Recipe-dc4e3ae9f1f8451006.htm?Partner=interlink

האם פשוט מזלפים קו יש ומעבירים סכין לאורך בכל פעם במרווחים שווים?.

4. קרם פרש- איפה לעזאזל משיגים את זה , ואם ניסיתים להכין בבית כמוני האם הוא יצא לכם מספיק מעקצץ ושנהבי? אני התייאשתי אחרי יומיים ונתתי לו להיות חצי פרשי וישר לקיש :(

:)

1 - אפשר באם יש לך שרירי זרוע מעולים, לי אין ולכן התוצאה העגומה ....דלקת בגיד.

2 - אין לי מושג ירוק

3- לא מערבבת עם סכין , צ'ופסטיק יותר נוח. אין לי קישורים.

4- קרם פרש - משק יעקבס משווקים לכל השופר סלים למיניהם .
אני מכינה לבד כי זה מגוחך לקנות ב- 40 ש"ח כשעלויות בערך 10 ש"ח .
צריך להקפיד על שומן מלא בשמנת .

בהצלחה

לגבי 4

את משתמשת בשמנת מתוקה 38 +יוגורט? או שהתכוונת לשמנת יותר שמנה שאני לא מכירה...

תוכלי

להסביר לי איך את עושה +כמויות?

ברוב המתכונים שראיתי משתמשים בשמנת מתוקה +יוגורט (לחיידקים שיחמיצו).

במה את משתמשת? מה היחס בין החומרים ובאיזה כלי את מאחסנת מחוץ למקרר עד שהקרם פרש מוכן וכמה זמן?

קרם פרש

היחס בין השמנת לשמנת חמוצה 1:16 -
כוס שמנת 42%
1 כף שמנת חמוצה , תסנני .
לנער היטב בצנצנת סגורה, להשאיר מחוץ למקרר לפחות 24 שעות , התערובת מסמיכה ,זה הזמן למקרר .

אפשר להחליף שמנת חמוצה ברוויון - לא ניסיתי .

אם תמצאי שמנת באחוז שומן גבוה יותר , זו המיועדת לחמאה , התוצאה מרשימה הרבה יותר.

את רשמית השפית שלי בפורום הזה

אפילו לא פיקולו , מנסה שוב ושוב כל מתכון

שואלת אלפי שאלות בעלי דוכנים, מוכרים בשוק , קוראת ומנסה.

עוגות סולת מהלכות עלי קסם .

בהצלחה

מסתבר שיש לי שרירי זרוע

זה לקח חצי שעה ומכיוון שזו פעם ראשונה שאני עושה עוגת סולת ,לא ידעתי עד לאן תתפח (הייתי צריכה לנחש שקמחים וסוכר מכבידים על תפיחה אבל בקטנה).

יצא עשר,אולי היתי מלחלחת יותר בסירופ לפעם הבאה :).

תודה על העזרה!

בקור טוב.קובה בורגול מטוגן

בוקר טוב.
יש שני וגי בורגל הדק יותר והגס .
אני מערבב ביחס של כוס דק ורבע כוס לערך גס
את הבורגול משרים לשתיים לערך ואחר זה שמים במסננת שכמה שיותר מים ירד.
לוקחים קערה שמים את הבורגול בקערה מוסיפים קורט מלח וקמח בזהירות ולשים עד קבלת בצק נוח לעבודה .
יש לנסות קודם עם הבצק עוטף יפה את המילית .
את הקובות שמים במגש (יש אפשרות שתראה סדקים) את זה מתקינים בטרם טיגון על ידי הרטבת היד במים וגליגול עד שהסדק נסגר.
שמים בסיר כליטר שמן ומחמים שהשמן חם (לקחת מעט בצק ולזרוק לשמן עם רואים שהמשמן מספיק חם ) מתחילם להשליך את הקובות עד הזהבה קלה הרי שהמילית בושלה קודם והטיגון רק לתת גוון חום זהוב .
המילית שאני משתמש זה פטריות טריות ובצל שהכל מתובל .
עם תוציא את הקובה שהיא לא זהובה תקבל קובה חום קהה וחבל.
לאחר הוצאת הקובה מהשמן שהוא מתקרר הוא מקבל גוון ככה יותר.
יש המשתמשים בסולת במקום קמח (שים לב לא יותר מידי קמח .הרבה קמח התוצאה קובה מקומחת יתר על המידה.

מה המתכון שלך לבצק?

במתכון שלקחתי נאמר להשתמש רק בבורגול דק ,מעט קמח ומעט סולת. מה נותן תוספת הרגיל?

ולגבי הבורגול-גם לאחר שהשריתי וסחטתי וסחטתי הוא נשאר מעט לאחר ועם התוספת של שאר המרכיבים הבצק רטוב מדי לעבודה (עם בצק סולת שאני עושה לקובה סלק במרק תמיד יוצא לי פרפקט).

ואני עושה ביד בדרך כלל באוויר ולא משטחת ואז מגלגלת כי תמיד ובעיקר כשהבצק דביק אם משטחים אז הבצק נשאר דבוק על משטח העבודה :/

אולי אתה מקמח את התחתית? לפני שיטוח הבצק והגילגול. הצלחתי ליצור צורה בסוף בדרך שלי אבל היה לא קל...

למעלה