כמה שאלות לאחר לידה

שילולנה

New member
כמה שאלות לאחר לידה

1. כמה זמן אחרי הלידה אפשר לשים התקן תוך רחמי? האם זה משפיע על ההנקה? 2. מתי צריך לראות רופא נשים לאחר הלידה? מה כוללת הבדיקה? מה חשיבותה? בשביל מה צריך אותה? 3. האם מותר / אפשר לקיים יחסים לפני שרופא נשים בודק? תודה

טונטי

New member
משכב לידה

התשובות לכל השאלות הן זמן משכב לידה. שישה שבועות מתום הלידה הגוף נח ומתאושש מהמאמץ האדיר שעבר עליו. מה שאומר: שישה שבועות ללא רופא נשים, ללא יחסי מין ומכאן גם ללא אמצעי מניעה. התקן אפשר לשים כבר בביקור הראשון. לפי ידיעתי לא פוגע בחלב, לפחות ההתקן בלי ההורמונים. בכל מקרה אני מעדיפה אותו. תנצלי את הזמן לנוח!!!! יש לך לגיטימציה אפילו מהרפואה, הזמן הזה לא חוזר! מזל טוב גדול!

שילולנה

New member
מחדדת את השאלה ומוסיפה

מה בעצם הרופא בודק? איך הוא בודק? (בדיקה ידנית או אולטרא סאונד?) מה המשמעות של הבדיקה? האם יכול להיות שיש בעיות באיזור ואני לא מרגישה? איך מתבצעת הכנסת ההתקן? האם זה מיני ניתוח? תודה רבה

nubi

New member
הרופא מסתכל

איך נראה האיזור-האם איזור החתך (אם היה) החלים, אם יש זיהום חלילה. הוא בודק את הבטן - לוודא שהרחם חזרה למקומה. לא זכור לי שהוא עשה בדיקה ידנית. לגבי התקן-זה נראה כמו טבעת, עשויה מנחושת, קטנה מאוד. כשהרופא שלי שם אותה-הרגשתי כמו צביטה מאו מאוד קלה. אח"כ היו לי הפרשות ומעט דימום והרבה כאבי מחזור למשך שבוע וזהו.

פלגיה

New member
בדיקת הרופא

היתה ידנית, וגם אולטרא סאונד וגינלי. הוא בדק את הרחם, וידא שאין בו שאריות שלייה, ושהרירית תקינה. וכן - יכול להיות שיש בעיות (אפילו חמורות) שאת לא מרגישה. הבדיקה אחרי הלידה היא אחת הבדיקות הגניקולוגיות החשובות ביותר.

כמו שגם כתבתי זו אכן דעתי, אבל

אני גם מסתמכת על מה שלמדתי למבחן הגמר בגניקולוגיה בשבוע שעבר.

nubi

New member
זה לא נכון

יש צורך לחכות 6 שבועות (לפחות ככה לימדו אצלנו).

ח ב י

New member
בבית הספר לרפואה של הדסה

והאוניברסיטה העברית

ברור !!! שזה תלוי קודם כל ואך ורק

בהרגשה של האשה ובחשק שלה (ומי שכואב לה זה בוודאי לא מתאים), אבל זוהי בדיוק גם ההמלצה של אגוד רופאי הנשים האמריקאי (כלומר, ממה שאני מבינה אין זמן "נכון" באמת מבחינה רפואית).

ksanti

New member
דחוף עזרה

אני 5 שבועות טחרי לידה ו היום עשינו את זה עוד לא היתי אצל רופא ובנוסף יצא לנו פנצ'ר אוי אני בלחץ מה לעשות עכשיו האם אפשר לקחת פוסטינור

מאז

New member
קודם כל

תתיעצי, אפילו טלפונית, עם הרופא אף אחת כאן לא מוסמכת לענות לך. דבר שני- את מניקה? הנקה מלאה? גם בלילה? ועדיין לא קיבלת מחזור? קיבלת מחזור? אם התשובות לכל השאלות האלו חיוביות, את מוגנת כרגע כמעט כמו עם גלולות (הרי גם הן לא מגינות ב100%), כך שאומנם לא בטוח ב100% שאת לא בהריון, אבל רוב הסיכויים שלא.

למעלה