כמה שאלות לגביי טסט

inbari2

New member
כמה שאלות לגביי טסט

השבוע יש לי טסט ויש כמה דברים שהייתי רוצה לשאול.
האם למורה מותר לקחת כסף על טסט פנימי אם הוא לא באמת מבצע אותו? האם זה חוקי בכלל?
דבר נוסף, האם לפני כל טסט חייבים לעשות טסט פנימי או שזה חד פעמי?

ומתי נכנס לתוקף החוק של 250 ש"ח לטסט (במקום 400 ש"ח שלוקחים עכשיו)

ואשמח לטיפים לרגיעה לפני הטסט וטיפים לטסט עצמו, על מה לשים דגש ועל מה לא? האם מותר לעקוף בטסט נגיד מכשול של רכב עומד או משהו כזה, כי בשיעורים אני מאוד מפחדת לעשות את זה.

יש לי בעיה שאני נצמדת מידי לימין יש דרך למנוע את הבעיה הזאת? איזשהי שיטה?

תודה

inbari2

New member
עוד שאלה

לגביי תמרור של מהירות מותרת יש הבדל בין אם הוא מוצב בצד ימין או בצד שמאל?

לדוגמא בשיעורים שאני נוסעת בכביש מהיר ויש יציאה ימינה, ממש לפני היציאה מוצב תמרור לדוגמה של מהירות מותר 70 קמ"ש, המורה שלי אמר לי שזה מתייחס רק למי שעולה על הכביש ימינה, ומי שממשיך ישר יכול להמשיך לנסוע על 100 קמ"ש.

כמו כן המורה שלי אומר לי שבשכונה חייבים לנסוע על 30 קמ"ש, אני זוכרת ממבחן התאוריה שניתן לנסוע על 30 קמ"ש רק אם יש תמרור של רחוב משולב או תמרור מהירות מתונה.
הוא אמר לי אם אני אסע יותר מ30 קמ"ש הטסטר יכול להכשיל אותי על זה , אבל לי זה נראה איטי מידי- המהירות שנראית לי שם היא לפחות 40 קמ"ש, אבל הוא תמיד מעיר לי.
האם באמת בכביש בשכונה אסור לנסוע מעל ל30 קמ"ש.
תודה

תמרור הגבלת מהירות מוצב בדרך כלל בצד ימין

לכיוון שאליו את נוסעת לגבי השכונה שלך אולי זה איזור צפוף שצריך לנסוע לאט

be_roo

New member
אם תמרור המהירות מוצב אחרי תחילתו של נתיב

היציאה, האו אכן מיועד ליוצאים בלבד, אלה שממשיכים בכביש המהיר יכולים להמשיך במהירות המותרת בכביש המהיר.

לגבי מהירות נסיעה בשכונה, צריך לזכור שתמרורי מהירות מגדירים מהירות מירבית, זה לא אומר שבכל עת ובכל מצב ניתן ולנסוע במהירות זו. באיזורי מגורים רבים הרחובות צרים, שדה הראיה מצומצם, והשינויים בסביבה (רכב שיוצא מחניה, הולך רגל שבא לחצות) הם רבים, ולכן יש להתאים את המהירות למצב, גם אם התמרור מתיר לנסוע מהר יותר.
אם המורה מעיר לך בקביעות שאת נסועת מהר מידי לתנאי הדרך במקום מסויים, כדאי להקשיב לו וליישם את ההערה באותו מקום וגם במקומות דומים.

inbari2

New member
תודה רבה

אקח את זה לתשומת ליבי.
את הטסט עברתי אתמול, אבל זאת הערה חשובה גם להמשך...

תשובות

טסט פנימי המורה לקח לי מחיר של שיעור כי הטסט היה רבע שעה מתוך השיעור
לפני כל טסט צריך לעשות טסט פנימי
תוקף הגבלת המחיר לטסט אמור להיכנס ביולי אבל אני לא יודעת מה קורה עם זה
טיפ לטסט לנסוע כמו שאת נוסעת בשיעור בלי טעויות כי כמעט כל טעות עולה בטסט בהצלחה

ravidmos1

New member
תשובה .

המורה ראשי לגבות תשלום על הטסט הפנימי בדר"כ בסביבות 150 ₪ .
הוא אומנם לא מבצע את המבחן אבל המורה שמבצע לך אותו ( מנהל מקצועי ) גובה תשלום על כך .
אין צורך לעשות טסט פנימי אם נכשלים בטסט ( טסט פנימי נעשה פעם אחת בלבד כמובן בתנאי שעברת אותו ) .
כרגע אין תשובה למתי נכנס החוק זה עדיין בדיוניים בכנסת ברגע שיכנס אני מבטיח לעדכן כאן וכמובן שזה יופיע בתקשורת .
מתרגשת לפני הטסט ? זה מאוד טבעי תנסי לנתב את ההתרגשות לצד החיובי של העניין סעי רגיל תפקחי את העניים ותכנני את הנסיעה שלך .
תזכרי שהבוחן לא בא להכשיל אותך הוא בסה"כ רוצה לראות שאת כשירה לנהוג בכביש לבדך .
חובה לעקוף מכשול בדרך זה משהו שמצפים מנהג בכביש אם הנתיב שלו לא פנוי ( כמובן בתנאי שאין איסור ) .
נצמדת לימין תנסי להתסתכל כמה שיותר רחוק בזמן הנהיגה ולראות איפה הרכב שלך וקם ביחס לנתיב כמו כן תנסי להיצמד קצת יותר לשמאל ( לא בהגזמה ) כי קל לך לראות יותר את הצד השמאלי .

מקווה שתעברי ואשמח אם תעדכני כאן .
בהצלחה!

inbari2

New member
טסט פנימי

תודה על התשובה המהירה, לגביי הטסט הפנימי, הוא גובה ממני 130 שח שזה מחיר שיעור אבל בפועל אני בכלל לא מבצעת את הטסט הפנימי, לא איתו ולא עם אף אחד אחר. שאלתי אותו אם אני לא עושה בפועל את הטסט אז למה אני משלמת? הוא אמר בשביל הפרוטוקול.
השאלה שלי אם זה חוקי?

לגביי הטסט מקווה שיעבור בקלות מבטיחה לעדכן, בתקווה שזאת תהיה תשובה חיובית.

inbari2

New member
טסט פנימי

תודה על התשובה המהירה, לגביי הטסט הפנימי, הוא גובה ממני 130 שח שזה מחיר שיעור אבל בפועל אני בכלל לא מבצעת את הטסט הפנימי, לא איתו ולא עם אף אחד אחר. שאלתי אותו אם אני לא עושה בפועל את הטסט אז למה אני משלמת? הוא אמר בשביל הפרוטוקול.
השאלה שלי אם זה חוקי?

inbari2

New member
טסט פנימי

השאלה שלי אם זה חוקי?

ravidmos1

New member
תשובה

לא כל כך הבנתי הוא גבה ממך כסף אבל לא ביצעת טסט פנימי ?
האמת לא נראה לי הגיוני לשלם על משהו שלא קיבלת.
למה הסכמת לשלם על משהו שלא קיבלת ?

inbari2

New member
לא יודעת...

חשבתי שככה זה עובד... כמו אגרה למשל.
או עוד כל מיני דברים שאנחנו משלמים בזמן לימודי נהיגה.

אבל על כל מקרה, אתמול עברתי טסט ראשון ואין מאושרת ממני.

למעלה