כמה שאלות לגבי אלצהיימר

כמה שאלות לגבי אלצהיימר

1.האם אלצהיימר עלול להיות בגיל מתחת ל50 2.האם יש סימנים לאלצהיימר 3.האם יש עוד תוספים במזון חוץ מתוספי מזון e-173 (נחושת) e-620 (חומצה גולומאטית) e-621 (מונוסודיום גולומאט) שעלולים לגרום למחלה

ronnyw

New member
שלום אושרי

1. המחלה יכולה לפרוץ גם בגיל צעיר (אישית לא שמעתי על מתחת גיל 50), אבל גם אם כן - זה מאוד מאוד מאוד נדיר. נדיר עד כדי כך שאין מה להתייחס לזה בכלל באורח החיים הרגיל. פילוסופית לא מנהלים חיים לפי ההסתברויות הנמוכות, אחרת לא ניסע, לא נינשום, לא נדבר בסלולרי, לא נעלה על סולם וכו. 2. יש סימנים. בלבול, שכחה, אדישות, חוסר התמצאות בזמן ובמקום וכו'. אבל כל אחד מאיתנו לוקה ב"סימנים" האלה מידי פעם, בלי שום קשר לאלצהיימר, אז אין מה להיבהל מכל שיכחה של מפתחות, או השמת מייבש שיער במקרר. זה קורה !! 3.מאיפה לקחת את הרשימה היפהפיה של מזרזי המחלה? מעולם לא שמעתי עליה (ואני קוראת על אלצהיימר הרבה !!). עד היום לא מצאו את הגורם הישיר למחלה, אז גם הרשימה הזו נראית לי קצת הזויה.

frust

New member
המלצה לקריאה

אושרי הכחול יש עדויות לאנשים צעירים שחולים באלצהימר - וכללית נראה כי הסיבות נעוצות באורח החיים המודרני- לחץ, העדר פעילות גופנית, מזון קלוקל (יתכן שגם התוספים שמנית, אם כי אין ממצא מחקרי שידוע לי עליו). אני ממליצה לך לקרוא את הספר: המוח זיכרון וחשיבה - כיצד לשפר את יכולת המוח ולהאריך את ימיו מאת ד"ר דהרמה סינג קהאלסה ספר מתיחס אל המחלה כתוצאה לאורח החיים המודרני ומציע תוכנית רפואית המשלבת טכניקות קליניות מערביות עם ידע מרפואת המזרח לטיפול בדמנטיה ואלצהיימר.התוכנית כוללת טיפול תזונתי, בקרת מתח ופעילות גופנית. אני הייתי מתיחסת אליה כאל תוכנית עבודה למען שימור יכולות ומניעה. לגבי סימנים לאלצהימר: זה מתחיל בשיכחות ובילבולים קטנים. קשה לאבחן אלצהיימר במדויק, אלא בנתיחה של המוח לאחר המות. יש מבחן הקרוי "מיני מנטל",שבודק כישורים של המוח. תוכל לראות הקובץ המצורף אירית מידענית עמותת אלצהיימר

אני משתמשת בספר

שלום לך אירית , יש לי את הספר כבר כמה שנים עוד לפני האבחון של בעלי ואני יצרתי לו תמהיל תוספים לפי דר' דהרמה ואני מאד מקווה שזה עוזר. העלות היא עוד כ 700 ש"ח לחודש. גם פניתי אליו במייל מזמן כי לא הצלחתי לאתר את הרופא שתרגם את הספר. אך ענו לי שכדי לקבל טיפול עלינו להגיע לארה"ב. חבל מאד שאין כאן בארץ רופאים המתייחסים לנושא זה ברצינות. כל רופא מומחה שאני שואלת אותו , אומר לי שזה לא יזיק וזהו. אירית , אמרו לי שאת גרה בכפר סבא וגם אני. הייתי רוצה אולי להעזר בך בנושא שמטריד אותי ועוד הרבה , החולים הצעירים בגיל פחות מ 65. כפי שאת רואה הפורום שלנו כל הזמן גדל עם בני משפחה של חולים צעירים ואנו מאד זקוקים למידע כמה חולים כאלה יש במדינה בחלוקה לאזורים גאוגרפיים. האם יש דרך כלשהי שהעמותה תשיג נתונים אלה? תודה לך על המידעים שאת חולקת עמנו, יום טוב, בהצלחה בתפקיד , טובה

frust

New member
תודה טובה

על האיחולים. נעים לשמוע. בעניין המידע, אני בטוחה שלא קיים משהו מוכן כזה בשום מקום - כלומר לא היה עד היום מחקר שאסף את הנתון הזה, או רישומים מסודרים. אפילו מספר חולי אלצהיימר בארץ - הנאמד היום ב-70,000 - הוא רק אומדן. אבל אני מוכנה להרים את הכפפה ולנסות לחפש נתונים. ושאלה: לשם מה אתם זקוקים לנתון? אני מניחה שאם אדע לשם מה אפשר יהיה למצוא דרך עוקפת. כי הרי מחקר ארצי לא אוכל לעשות, אבל אם המטרה היא משאבים למשל, אפשר לבקש ממרפאות זיכרון מרכזיות, או מרופאים מסויימים נתונים על מספר החולים הצעירים שבקרו או טופלו אצלם במהלך השנה הקודמת. או לחפש במספר מוסדות לתשושי נפש מאושפזים צעירים ומנתון הזה ללמוד.
אחוות כפר סבא והשרון

מידע הוא כח

לאירית שלום , גם את וגם אני עוסקות במידע וללא מידע אי אפשר לפעול. במצבנו היום , משפחות החולים הצעירים , אין שום מסגרת תומכת בקהילה. אין מועדון יום , אין תמיכה ועוד. כל זמן שאין לנו מידע, אם יש לדוגמא באזור השרון 100 או 200 או 50 חולים צעירים הנמצאים בביתם בחוסר מעש, אננו יכולים לפנות לרשויות הרווחה ולבקש לדאוג להפעלת מסגרת מתאימה. לדוגמא בעירנו, כבר פנינו לרווחה , הם מצידם היו מוכנים לעזור אך אין להם מידע , אין להם מושג כמה חולים יש בעיר במצבו של בעלי. רופאת המשפחה שלי אמרה לי שיש לה לפחות שני חולים ונתנה להם את מספר הטלפון שלי אך הם לא התקשרו. כולנו יודעים שרוב המשפחות חיות בהכחשה ובהסתרה כלפי הסביבה ולכן המידע לא מגיע. אך , לטענתי , אם העמותה היתה מבקשת באופן מסודר מידע על חולים מאובחנים כבר ממשרד הבריאות , המידע זורם אליהם מקופות החולים ומבתי החולים , אפילו רק מידע במספרים ונתונים דמוגרפיים של : עיר,מין , גיל ועוד, זה היה עוזר לנו לפנות בבקשות לרשויות לדאוג למסגרות מתאימות. כך זה עובד בכל העמותות הקשורות למחלות. אני מקווה שהבהרתי את המצב, זהבה , ענתי וגרשון גם שותפים לבקשות אלה ואני מניחה שעוד הרבה בפורום מרגישים כך. הרעיונות שהעלת הם מצויינים כי באמת אפשר לקבל ממרכזי האבחון מידע כזה , ללא פרטים מזהים, העיקר שנתחיל במשהו. תודה לך על הרצון הטוב ואני מוכנה לעזור במה שאפשר, יום טוב, טובה

טובה תקראי מתחת לטבלה באותיות קטנות

באתר הכנסת ,שכתוב, האומדן נעשה בהתעלמות מהאוכלוסיה שמתחת לגיל 60, בשל שכיחותה הנמוכה של המחלה בגילים אלו. מה את אומרת?

אריאלה , כל הכבוד

אריאלה יקרה , אכן כל הגורמים שאיתם אני מדברת טוענים שהאוכלוסייה הצעירה היא אפסית. לצערי בן זוגי הוא בן אדם מאה אחוז וכך גם בן זוגך וכך יש לנו עוד כמה וכמה בפורום שלנו שחלו אפילו לפני גיל 50. לכן , גם אם יש 1000 או 1500 חולים מתחת לגיל 60 , המדינה כן משלמת להם בסוף דמי נכות ושירותים מיוחדים ולכן הביטוח הלאומי אוגר מידע בנושא זה והוא הכתובת לקבלת מידע. כל הכבוד לך אריאלה על הקישור למסמך. נכון , שבכנסת מה שמעניין אותם זה עלויות כספיות ומבחינתם העלות הצפויה של החולים הצעירים אננה נכנסת לשיקולי חוק הסיעוד כי היא שייכת לנכות כללית. מה אומר לך , אין לי כבר ציפיות לכלום. אני רק מתפללת שימשיך כך ולא יהיה יותר גרוע. את אישה מאד מיוחדת ואופטימית ואני מתפללת עבורך ועבור בן זוגך שגם תהיה לכם בריאות טובה וגם שיתחשבו בכם במועדון בנושא התשלום, לילה טוב ושבת שלום , טובה

frust

New member
ביטוח לאומי

רעיון מצויין - אני אפנה כבר בתחילת השבוע הבא לביטוח לאומי ואנסה לקבל מהם את הנתון - כמה אנשים שאינם מוגדרים קשישים מקבלים קצבת נחות וגמת שירותים בגלל היותם חולים באלצהיימר. אין ספק שהקמת מרכז יום או בית לחולי אלצהיימר צעירים - הופך להיות צורך אקוטי. מקווה שאוכל לעזור. תודה לזהבה ולענתי על הברכות

ענתי44

New member
מצטרפת לטובה

אירית, ברוכה הבאה ובהצלחה בתפקידך... חייבים להקים מרכז יום מיוחד לחולי אלצהיימר בגיל צעיר.

zs1957

New member
מרכז יום לחולי אלצהיימר צעירים

שלום אירית, בהצלחה בתפקידך , ברוכה הבאה לפורום. מצטרפת לטובה וענתי יש להקים בדחיפות מרכז יום לחולים צעירים שהם כעת ללא מסגרת. יש לסייע למשפחות במציאת פיתרון לחולים הללו במהרה. אנחנו מקווים לקבל סיוע מהעמותה. זהבה שחם

טיקו1

New member
מרכז יום לצעירים

הרבה זמן לא נכנסתי לפורום בעיקר סיבות שלחוסר זמן. אני מוצאת התכתבות עניפה בנושא החולים הצעירים. דברנו על כך בישיבת ההנהלה האחרונה בעמותה ואנו מקווים שמשהו יזוז בכיוון. ולוואי שנצליח במהרה להרים פרויקט של מרכז יום לצעירים חולים לפחות באיזור המרכז. בינתיים חזקו ואמצו המשיכו לשמש זה לזה / זו לזו בד"כ- קבוצת תמיכה וירטואלית. לפחות זה- אם אינכם משתתפים בקבוצות התמיכה לחולים עם בני משפחתם במקביל.כל טוב. רותי

יש גם מתחת לגיל 50

אושרי , אשתו של יצחק דור שכתב את הספר: "מה קרה?" אובחנה כבר בגיל 49 וכבר שמעתי על עוד כמה חולות שאובחנו בגיל צעיר מ 50. ככלל , המחלה כנראה פורצת במוח שנים רבות , לפני שאנו מאבחנים אותה. אצל בן זוגי כבר בגיל 52 שמנו ממש לב לשינויים בהתנהגות ורק כמעט 3 שנים אחרי זה הוא אובחן. כך שכנראה המחלה מתחילה בפעולתה הרבה קודם ולכן אנשי המחקר כל כך טורחים על חיפוש גנים משפיעים. הלואי שבמקביל למציאת תרופה ימצאו גם דרך לאבחון מוקדם. סטטיסטית מפרסמים החוקרים מה הם גורמי הסיכון , אך משיחה עם כמה בני משפחות , אין שום קשר. הנחתי היא שמאחר ורוב החולים שהשתתפו במחקרים הם קשישים מעל גיל 70 ואפילו יותר, רוב האנשים בגיל הזה הם בעלי תיק רפואי של לחץ דם ,לב ,סכרת , כולסטרול ולכן זה הגיוני שהמחקר יצביע על גורמי סיכון אלה, שהם גם גורמי סיכון לעוד הרבה מחלות. כפי שענו לך יש חומר רב על הנושא אך אין עדיין את פריצת הדרך המיוחלת. נתפלל כולנו שתגיע במהרה למען יקירינו. כל טוב לך , טובה

תודה לכל מי שענה

אומנם לא לי ולא לאף אחד מהמשפחה שלי אין את זה אבל תמיד טוב לדעת 2.לגבי תוספים שהזכרתי התוספים שרשמתי עלולים לגרום לאלצהיימר ופרקינסון יש לי ספר על תוספים שמזון ואני יודע צבע מאכל נחושת E-173 זה צבע מאכל מסוכן מאוד משפר טעם מונוסודיום גולומט E-621 זה משפר טעם מסוכן מאוד שעלול לגרום לכולסטרול גבוה,סרטן ועוד מי שרוצה לדעת עוד שישלח לי מסר יום טוב אושרי

zs1957

New member
תשובות לשאלותיך

שלום רב אושרי, אלצהיימר המופיע מתחת לגיל 50 הוא אלצהיימר גנטי. לצערי הרב יש לנו גם חולים כאלה. כלומר : אם או אב של החולה אשר חלו במחלה בגיל צעיר, כלומר שהוא נושא את הגן EPO E4 והוא יקבל את המחלה גם בגיל צעיר. לגבי הסימנים והגורמים תקרא באתר : www.alz.co.il או באתר האינטרנט של עמותת אלצהיימר. זהבה שחם

למעלה