כמה שאלות לגבי ההתחלה של התהליך התנדבות

Skantastic

New member
כמה שאלות לגבי ההתחלה של התהליך התנדבות

היי
אני רוצה מחר ללכת ללשכת גיוס ולהתחיל את כל התהליך.
לפי מה שהבנתי, אני בא לשם וחותם על טפסי התנדבות ואז אני יכול להשלים את המבחנים הפסיכוטכניים והריאיון האישי ביום אחר, זה נכון?
אני כבר הייתי בצו ראשון לפני קצת פחות משנה וכבר קיבלתי את הפטור, והייתי אצל הרופא בלשכה ביום שהייתי בצו הראשון, אני אצטרך ללכת אליו מחר עוד פעם, או שאני פשוט יכול לחתום על הטפסים וללכת?
אם מחר אני חותם על טופס התנדבות אבל כמו שכבר אמרתי, עדיין לא עשיתי ריאיון אישי ומבחן פסיכוטכני, הם יוכלו להכניס אותי למחשבים שלהם ולהתחיל להריץ את כל הבדיקות שהם צריכים? כי אין לי ממש זמן לעשות את כל השאר מחר ואני די בעומס בבית ספר בגלל כל הבגרויות עכשיו וממש חשוב לי שהעניין יתחיל לרוץ כי אני תכף מסיים יב וממש לא בא לי להתקע שנה בבית :\
וזה אני יודע שאין ממש סיכוי שתוכלו לדעת, אבל מניסיון שלכם, יש תור ארוך אצל האחראים על ההתנדבות בלשכה או שמההגעה ועד לחתימה זה עניין של כמה דקות?

תודה מראש על התשובות המהירות :)

נ ו ע ה 12

New member
היי

אין לי הרבה לתרום לך מהנסיון האישי שלי, מפני שאני החלטתי על ההתנדבות מיד במקום, אז כבר סיימתי את כל ההליכים (למען האמת אצל בנות זה רק פסיכוטכני) בצו הראשון. לכן אני לא יודעת האם תדרש כבר מחר להשלים את הראיון האישי והפסיכוטכני... אני מקווה שעד מחר בבוקר מישהו שעבר תהליך דומה יוכל לענות לך מהנסיון שלו.

אני מניחה שאם מחר תפתח בקשת התנדבות תקבל בקשה להשלמת מסמכים רפואיים שנדרשים בשביל אישור ההתנדבות. לאחר מכן כבר יהיו לך ועדות שונות שיקבעו האם אתה בכלל כשיר להתנדבות (ברוב המקרים בקשת ההתנדבות מאושרת) ובאילו תנאים (פטורים).

שים לב - על אף שתא מתנדבים הפך לאחרונה למדור, והשתפר רבות מכל הבחינות, ביניהן כ"א וכתוצאה מכך מענה מהיר ומספק יותר, תהליך ההתנדבות לא קצר ולא תמיד פשוט. תהיה מוכן לכך.

בהצלחה מחר, שיהיה יום טוב :)

Blue Potion

New member
שירתתי כאחראית מתנדבים בעבר

בעקרון כשאתה מגיע ללשכת גיוס גם רוצים לסיים עם כל ההליכים שלך כמה שיותר מהר.

מבחינתם הם רוצים לסיים

1. לפתוח לך בקשה להתנדבות (שזה כולל ראיון+חתימה על מיליון מסמכים)
2. לעבור ועדת מתנדבים (מעין בדיקה אצל הרופא, לרוב הוא מבקש מסמכים רפואיים כדי שיוכל לאשר לך את ההתנדבות, כך שאם יש בידך מסמכים רפואיים עדכניים וחוות דעת קח איתך ללשכה).
3. סיום כלל ההליכים בצו ראשון (אימות נתונים + מבחנים פסיכוטכנים במחשב).

קח בחשבון שזה לוקח זמן המתנה לתור לרופא/מבחנים.

אם אתה מחליט לוותר על אחד מהשלבים ולבצע אותו בפעם אחרת, קח בחשבון שההליך נתקע, ותאלץ להגיע שוב מתישהו ללשכה לסיים אותו.

ממליצה לך להתייעץ עם המשקית מתנדבים שתראיין אותך.

Blue Potion

New member
אגב עוד דבר

כתבתי שתקח בחשבון שזה לוקח זמן ההמתנה לרופא/מבחנים.

אבל למשקית מתנדבים יש את הכוח לזרז את שאר הנפשות הפועלות ולהכניס אותך בין האנשים.

שוב, זה עדיין עלול ליצור זמן המתנה.

Blue Potion

New member
ודבר אחרון

ראיון אישי (כמו ששאר המלשבים הבנים עוברים בצו ראשון) - מתנדבים לא עוברים... ככה שזה גם יקצר תהליכים

Skantastic

New member
אז לפי מה שאתם אומרים

אם מחר אני רק חותם על המסמכי התנדבות זה בעצם לא ממש משנה כי לא עשיתי את הפסיכוטכני והריאיון? הם לא יכולים אפילו להכניס אותי לתור של כל הועדות הרפואיות?

Blue Potion

New member
לא, ממש לא..

לא הבנת מה שכתבתי חח...

בתור מתנדב, בלשכת גיוס, אתה עובר מספר תהליכים - כדי שיאשרו אותך להתנדב.
בידך יש את הכוח לזרז את ההליך או לא.

באותו היום שאתה מגיע ללשכה אתה עובר 3 שלבים:

1) אתה צריך לעבור ראיון עם אחראית מתנדבים שתחתים אותך על כמה מסמכים ותסביר לך על כל התהליך. מאותו הרגע, הבקשה שלך בטיפולה.

2) אתה צריך לעשות ועדה רפואית אצל הרופא בלשכה, כדי שיבדוק אותך ויראה אם אתה כשיר לגיוס או לא.
לרוב הרופאים מבקשים חוו"ד עדכניות. ככה שאם יש לך בבית מסמכים עדכניים או שאתה יכול ללכת להוציא מהרופא שלך היום - זה יזרז מאוד את התהליך.

3) אתה צריך לעשות מבחנים פסיכוטכניים, זה מבחנים במחשב שלוקחים בערך שעתיים. המבחנים האלה קובעים את הקב"א והדפ"ר שלך. לפי הנתונים האלה, מוצאים לך תפקיד בצה"ל.

בעקרון, יש זמן המתנה לכל תחנה, אבל אחראית המתנדבים יכולה לדחוף אותך בין האנשים.

אני ממליצה לך לסיים עם כל שלושת השלבים באותו יום, ולהקדיש לתהליך יום שלם - כי אם לא תעשה תחנה אחת, תצטרך להשלים אותה בפעם אחרת.
למשל, אם תחליט שאין לך זמן למבחנים הפסיכוטכניים במחשב - תצטרך לבוא ביום אחר... וחבל על הטרטור... אף אחד לא אוהב ללכת ללשככת גיוס כל הזמן...

Blue Potion

New member
קרוב.. בלשכת גיוס אחרת

למעלה