כמה שאלות לגבי התנדבות במד"א

J e s p e r

New member
כמה שאלות לגבי התנדבות במד"א

אני גיא, חובש בצבא מזה כשנה. כבר הרבה זמן אני חושב על התנדבות במד"א אבל לא עשיתי שום דבר בעניין, והשבוע נזכרתי בעניין הזה בגלל אירוע שקרה בבסיס שלי, והחלטתי לנסות לקחת צעד בכיוון הזה (או לפחות לשאול כמה שאלות קודם כל) אז ככה: 1) אני צריך לעבור עוד הכשרה כדי להיות חובש במד"א, או שקורס החובשים הצבאי שעשיתי מספיק? 2) אפשר להתנדב רק בסופי שבוע? 3) איך הולך השיבוץ של אנשים בסוגי הניידות? יכול להיות שמיד ישבצו אותי בנט"ן, או שצריך נסיון בשביל זה, ומתחילים באמבולנס רגיל? 4) אני גר בקרית אונו. איפה כדאי להתנדב באזור שלי (איפה "מעניין"?)

כמה תשובות

לגבי שאלה 1: חובש צבאי לאחר השתלמות וביצוע חונכות נחשב כמע"ר (בוגר קורס 60) ויכול להתנדב על אמבולנס לבן. לגבי שאלה 2 : כן, תלוי בהנהלת הסניף אליה תשתייך לגבי שאלה 3: לאחר 10 חודשים התנדבות על אמבולנס רגיל, המלצת אחראי מתנדבים ומעבר השתלמות נט"ן , תוכל להתנדב על נט"ן. שאלה 4: פנה לאחראי מתנדבים אזור ירקון והוא יסייע לך להשתבץ נכון (טלפון של האיזור 9311111 ובקש את הטלפון של אחראי מתנדבים)

amitp

New member
היי גיא

איזה דג'וו של עצמי לפני 10 שנים בערך...
אז ככה, גם אני התחלתי בדיוק כמוך, בדיוק בעקבות אותו הטריגר וגם פחות או יותר באותו איזור גיאוגרפי (פתח תקווה). אז כמה תשובות: 1. על מנת להתץנדב אתה לא צריך לעבור עוד קורס אלא להעביר למד"א אישור ממפקד כי ההתנדבות שלך מאושרת אתה תוכר כמעין מע"ר בכיר/מע"ר. על מנת להיות מוכר כחובש/נהג תצטרך לעבור קורס חובשים של מד"א. כן מומלץ כי תעבור השתלמות מסודרת אודות האמבולנס, ציודו ונהלי העבודה במד"א. 2. כן, בוודאי. 3. אתה תתחיל כמתנדב על אמבולנס רגיל (לבן). כשתצבור נסיון תוכל לעבור השתלמות נוספת ולהתחיל להתנדב גם על הנט"נים בכפוף לאישור אחראי המתנדבים. בתחנת קראון (הקרובה למקום מגוריך) יש רגיל ואט"ן במשמרת כך שאין עם זה בעיה. 4. לגבי איפה מעניין... נו, זה סובייקטיבי. בקראון בסה"כ בסדר גמור ואם תרצה תוכל לנסות גם בפ"ת (תחנת המוקד של איזור ירקון שקראון היא חלק ממנו). אתה מוזמן לפנות אלי במסרים ואעזור לקשר אותך עם אחראי המתנדבים באיזור ירקון. בהצלחה!

matanoppn

New member
כבר אין...

כבר אין רגיל בקיראון [יש רגיל ביהוד, אט"ן קיראון...]

למעלה