כמה שאלות לגבי טיול לתאילנד + סינגפור

כמה שאלות לגבי טיול לתאילנד + סינגפור

היי :)

אני מתחילה בימים אלו לתכנן טיול לזוג לתאילנד לחודש בסביבות אוגוסט-ספטמבר. אשמח לשאול כמה שאלות:

1. אני יודעת שאוגוסט וספטמבר אינם מומלצים ושהסיכוי לגשם גבוה. השאלה היא- האם זה עד כדי כך נורא שלא כדאי לטוס? האם זה כמו במקומות טרופיים אחרים בהם לגשם יש תדירויות ושנות שונות בכל מיני אזורים, כך שבתיכנון נכון ניתן להימנע ממנו? בכלל- עד כמה זה משמעותי או מפריע?
2. אנחנו לא מאוד מעוניינים "להתכלב". הבנתי שטיול ברמה קצת יותר גבוהה הוא אפשרי ולא בעלויות גבוהות מדי. האם זה נכון? האם צריך להזמין מלונות מראש?
3. שאלה קצת מצחיקה, אבל מבחינה ביטחונית- הפרטנר לטיסה קצת חושש ואומר שמאוד לא בטוח שם. האם זה נכון? לפי מה שהבנתי לא יותר מבכל מקום אחר בעולם, אבל אשמח לשמוע את דעת המומחים :)
4. עוד שאלה משעשעת- לבררנים באוכל, קשה להסתדר?

בנוסף, אנחנו מעוניינים לשלב עם סינגפור. האם מישהו אי פעם עשה שילוב כזה ויודע על טיסות מתאילנד לסינגפור? האם זה בכלל שילוב הגיוני? ובכלל, אם יש המלצות על סינגפור אשמח לשמוע הכל :)

המון המון תודה ומקווה שלמרות אורך ההודעה, מישהו שרד וקרא ואולי גם יסכים לענות :)

יום נעים!

Nevo Ofira

New member
תשובות

1. גשם מפריע אבל זה עניין של מזל יכולים להיות ימים בלי גשם ויכולים להיות חמש ימים בלי גשם שמפסיק . מדובר בהימור כאשר יש איזורים גשומים יותר ופחות גשומים בתאילנד. כלומר אם חשבת על חופים אז למשל קוסמוי עדיף מפוקט
2. קודם כל בתאילנד יש רמות של מחירים מ20 ש"ח לחדר עד 2000 ש"ח בחדר . כאשר את מטיילת מחוץ לעונה מה משאפשר לך להינות ממלונות באיכות מאוד מאוד גבוהה במחירים נמוכים כחצי ממחירים בשיא העונה . ב300 ש"ח לילה את יכולה להשיג מלון בוטיק יוקרתי ואיכותי .
3. אין בעיה בטחותית משמעותית .
4. תאילנד יש מגוון מטבחים והם אלופים במטבח המערבי כך שגם הבררן הגדול ביותר יכול להינות מאוכל מערבי רגיל .

T o m c o

Member
מנהל
אוסיף מעט על מה שאופירה כתבה.
1. עניין מזג האוויר - ראשית - גשם לא אומר קר. גשם אומר רטוב, לפעמים רטוב יותר, לפעמים פחות. חודש ספטמבר ידוע כחודש בו יש נטייה להצפות באזורים נמוכים (בנגקוק, פטאייה וכד'), לא תמיד יש, אך לא תמיד ניתן להמנע מזה. מניסיוני האישי, טיול בגשם יכול להיות דווקא מאוד נחמד, זו חוויה, זה כיף, רטוב וחם. אני לא מוצא את זה כמכשול, אך ניתן להשתדל להמנע ממנו בעזרת גמישות הלו"ז והזמנה של יום מראש ולא יותר מזה. בכל אופן, הכל כמובן לשיקולכם.
2. שאלת התקציב - שאלה קשה שאין עליה תשובה מסודרת. הדבר הטוב ביותר שאני יכול לעשות הוא להפנות להודעה אחרת שכתבתי בעבר שנמסה לתת כיוון כללי של איך לתכנן טיול, גם בהיבטים הכלכליים שלו. "אנסה לעזור ולתת לך שיעורי בית - פורום תאילנד" (שנכתבה בינואר, בפורום תאילנד שהגיח לחודש בתחילת השנה, ההודעה היא שכתוב חוזר בפעם המי-יודע-כמה של הודעות שלי שנכתבו כאן בפורום).
באשר להזמנת המלונות מראש - אני בטיולים שלי לא הזמנתי מלונות או טיסות מראש, העדפתי לשלם מעט יותר כדי לאפשר לעצמי את הגמישות והיכולת להחליט "טוב, בא להשאר כאן עוד" או לחילופין "לא! אני לא רוצה להשאר כאן, מיציתי את המקום הזה, מחר אמשיך ליעד הבא".. את ההזמנות בטיול ביצעתי ברובן באינטרנט (אגודה, בוקינג למלונות | אתרי חברות התעופה והרכבות למעברים בין המקומות) ואת השאר דרך סוכנויות טיולים מקומיות שיש בערך כל חנות שמינית בכל רחוב בערים הגדולות, או בכל מלון/גסטהאוס שביקרתי בהם. הטיולים דומים בין כל הסכנויות או אפילו זהים, הפרשי המחירים קיימים לעיתים - אך לרוב דומים מאוד, בוחרים את הטיול שמוצא חן בעינכם ביותר והולכים עליו. (רצוי לפי תכנית הטיול ולא לפי העלות).
3. מבחינה בטחונית - הגורם היחיד שמוסמך לענות על דבר שכזה הוא המטה ללוחמה בטרור של משרד ראש הממשלה כמו שכתוב בו, ישנה אזהרה על האזור הדרומי ביותר בתאילנד, אזור בו ישנו ריכוז גבוה יותר של מוסלמים, וקרוב לגבול עם מלזיה. לפי הגדרתם, בבנגקוק יש רק להגביר עירנות. אין מניעה מעבר לזה.
4. אוכל - אגיד את זה בתור בררן מאוד באוכל, אפשר למצוא מה לאכול! אפילו די בקלות. אני לא זוכר שאני מצאתי את עצמי בלי אוכל בשום שלב של הטיולים שלי בתאילנד, גם לא באמצע טיול רגלי באזור ההרים מצפון לצ'יאנג מאי.
אם הבעיה היא בררנות - אני די בטוח שאפשר יהיה להסתדר - אם הבעיה היא אלרגיה למזון מסוים (ע"ע צליאק וכד') יתכן ויהיה מסובך יותר.
5. סינגפור - ככל הידוע לי ישנן טיסות של Air Asia בין שדה התעופה Don Muang בבנגקוק לשדה התעופה בסינגפור (עלות בין 35 ל250 דולר לכיוון אחד). כמו גם טיסות של Singapore Airlines משדה התעופה Suvrnabhumi בבנגקוק (בעלות של 300+ דולר לכיוון)
יתכן ולחברות נוספות (Thai Air, Bangkok Airways, וכו') יש טיסות נוספות. (בסינגפור לא הייתי עדיין, לכן - המלצות, לצערי, לא אוכל לתת).

(מקווה ששרדת את אורך ההודעה
)

לגבי הזמנת מקומות מראש

אני דווקא בעד.
יש מקום לבוא אליו עם חדר מוכן שממתין לך ולא צריך להתחיל לחפש.
במקרה הכי גרוע מניחים את התיק ומחפשים מקום אחר. tomco נתן לך שם של אתר מעולה בשם אגודה. שם ניתן לראות את כל הפרטים וגם את תמונות המלון.
אני בפעם האחרונה שטסתי לתאילנד התקשרתי לבתי המלון שנראו לי הכי מתאימים למה שחיפשתי והמחיר שסגרו איתי בטלפון היה זול יותר מאשר ראיתי באתר.
תהני והמון הצלחה

T o m c o

Member
מנהל
מסכים שזה נכון להזמין מראש,
גם אמרתי, הזמנתי מראש- יום-יומיים ולא יותר מזה. למעט הלילה הראשון שהיה ידוע מראש שאלון בבנגקוק שהזמנתי עם רכישת כרטיס הטיסה, על מנת להיות רגוע ללילה הראשון לפחות.
אכן אגודה לא תמיד הכי זול, גם לי יצא כבר כמה פעמים לפגוש מחירים זולים יותר, הן טלפונית והן באתר המלון עצמו. במקרים בהם הוזמן וניתן לבטל ללא עלות - אפשר לנצל זאת ולבצע ביטול ולהזמין דרך האמצעי הזול ביותר.
&nbsp

hry222

New member
ברי - אני מניח שאתה יודע תאילנדית

כי כשאני התקשרתי למלון רק לוודא שיש הזמנה מאושרת
הם חשבו שאני נוסע לירח
חוסר הבנה מוחלט ביננו

למעלה