כמה שאלות לגבי לידה בארה"ב

כמה שאלות לגבי לידה בארה"ב

בעוד כמה שבועות אני צפויה ללדת את בתנו הבכורה
הלידה (כמו גם כל ההריון) תהיה בארה"ב.
יש לי כמה שאלות לגבי ענייני רישום וכאלה, גם לגבי ארה"ב וגם לגבי ישראל. אשמח לעזרה והבהרות:
ארה"ב:
1. איך זה עובד כשיוצאים מבית החולים? מקבלים מסמכים כלשהם? הבנתי שחייב להיות לנו שם. ואם לא יהיו לנו עדיין...? (מקווים שכן, אבל מנסה להבין מה קורה אם לא...)
2. יש איזה עניין עם ה-SSN, נכון? צריך לבקש במיוחד אחרת זה לא מונפק?
3. מה לגבי תעודת הלידה? נשלחת בדואר אחרי הלידה? אני מניחה שלא נותנים אותה כבר בבית החולים.
4. איך מוציאים לילדה דרכון אמריקאי? בקשה בדואר? אני מניחה שצריך את תעודת הלידה בשביל זה? אפשר מסמך אחר? (זה לא כזה בוער לנו כי אנחנו לא מתכננים נסיעה בזמן הקרוב, אבל סתם תוהה איזה מסמכים יספיקו)
5. יש עוד משהו שאני צריכה לדעת, כל מיני דברים שאני צריכה לבקש במיוחד (כמו ה-SSN למשל)?
ישראל:
אז התינוקת תהיה אזרחית ישראלית על פי חוק, ואין לנו כוונה לנסות "להסתיר" אותה מהרשויות בישראל (אני גם באמת לא רואה שום סיבה לעשות כזה דבר).
6. ראיתי שאנחנו צריכים להודיע בקונסוליה על הלידה תוך 30 ימים. כתוב ש"כדאי" למלא את הטופס יחד עם עובד הקונסוליה. זה בגדר המלצה בלבד? אפשר לעשות את זה גם בלי נוכחות אישית שלנו בקונסוליה?
7. הם דורשים בין היתר "תעודת לידה מקורית ומאומתת בחותמת אפוסטיל או הצגת תעודה מאומתת על ידי הרשויות הרלוונטיות במדינה". - אני מניחה שתעודת הלידה האמריקאית תספיק? נקבל אותה לפני שיעברו 30 יום?
ומה הכוונה "תעודת לידה מקורית" - זה אומר שכן חייבים נוכחות בקונסוליה? (מן הסתם לא אשלח להם תעודת לידה מקורית בדואר...). אנחנו צריכים אפוסטיל?
8. באיזה שלב אפשר יהיה להוציא דרכון ישראלי? אחרי הרישום הנ"ל? כבר בזמן הרישום הנ"ל? (זה אני יודעת שמחייב התייצבות בקונסוליה עבור קטינים)
9. מה לגבי עדכון הספח בתעודות הזהות שלנו (שהשארנו בארץ)? האם מקבלים ספח מעודכן בדואר לכתובת בארץ (אחרי שרישום התינוקת יעודכן במערכת), או שצריך לחכות שנהיה פיזית בארץ ולעשות את זה שם?

תודה רבה!

Midriff

New member
שיהיה במזל!

1. כן, תוך כדי האישפוז יבואו למלא אתכם את הפרטים לתעודת לידה שתגיע בדואר. בשביל תעודת הלידה צריך שם
2. כן מוציאים דרכון אמריקאי עם תעודת הלידה, תמונה ובדואר
3. לא חושבת שיש איזשהו סיפור עם להודיע תוך 30 יום דווקא לישראל. בשביל להוציא דרכון צריך לקחת את תעודת הלידה לאפוסטיל של המדינה שלכם ולהוציא עותק עם חתימת אפוסטיל. ואז צריך להגיע לשגרירות פיזית עם התינוקת ולהוציא את הדרכון.
לגבי הספח אין לי שום מושג...

JimmyGee

New member
Some answers

ארה"ב:
1. איך זה עובד כשיוצאים מבית החולים? מקבלים מסמכים כלשהם? הבנתי שחייב להיות לנו שם. ואם לא יהיו לנו עדיין...? (מקווים שכן, אבל מנסה להבין מה קורה אם לא...)
You don't get any official documents (for example SS card or Birth Certificate) when you leave the hospital.
2. יש איזה עניין עם ה-SSN, נכון? צריך לבקש במיוחד אחרת זה לא מונפק?
Like you said you need to give them a name or it's more complicated. If you give them a name at the hospital, the SS number / card and birth certificate will get processed.
3. מה לגבי תעודת הלידה? נשלחת בדואר אחרי הלידה? אני מניחה שלא נותנים אותה כבר בבית החולים.
I am not sure if they will mail the birth certificate to your home address but if they don't, you can always go get it from the county / city. You may need to wait a couple of weeks before the county / city has it.
4. איך מוציאים לילדה דרכון אמריקאי? בקשה בדואר? אני מניחה שצריך את תעודת הלידה בשביל זה? אפשר מסמך אחר? (זה לא כזה בוער לנו כי אנחנו לא מתכננים נסיעה בזמן הקרוב, אבל סתם תוהה איזה מסמכים יספיקו)
You make an appointment with the post office and go there (both parents with DLs) with the child, his/her birth certificate, the forms filled out and a passport photo.
5. יש עוד משהו שאני צריכה לדעת, כל מיני דברים שאני צריכה לבקש במיוחד (כמו ה-SSN למשל)?
ישראל:
אז התינוקת תהיה אזרחית ישראלית על פי חוק, ואין לנו כוונה לנסות "להסתיר" אותה מהרשויות בישראל (אני גם באמת לא רואה שום סיבה לעשות כזה דבר).
6. ראיתי שאנחנו צריכים להודיע בקונסוליה על הלידה תוך 30 ימים. כתוב ש"כדאי" למלא את הטופס יחד עם עובד הקונסוליה. זה בגדר המלצה בלבד? אפשר לעשות את זה גם בלי נוכחות אישית שלנו בקונסוליה?
No one will care about the 30 days
7. הם דורשים בין היתר "תעודת לידה מקורית ומאומתת בחותמת אפוסטיל או הצגת תעודה מאומתת על ידי הרשויות הרלוונטיות במדינה". - אני מניחה שתעודת הלידה האמריקאית תספיק? נקבל אותה לפני שיעברו 30 יום?
ומה הכוונה "תעודת לידה מקורית" - זה אומר שכן חייבים נוכחות בקונסוליה? (מן הסתם לא אשלח להם תעודת לידה מקורית בדואר...). אנחנו צריכים אפוסטיל?
you need the birth ceritifcate and an apostil on top of it and you need to be physically present at the consulate.
8. באיזה שלב אפשר יהיה להוציא דרכון ישראלי? אחרי הרישום הנ"ל? כבר בזמן הרישום הנ"ל? (זה אני יודעת שמחייב התייצבות בקונסוליה עבור קטינים)
When you register your child at the consulate you will apply for a passport at the same time
9. מה לגבי עדכון הספח בתעודות הזהות שלנו (שהשארנו בארץ)? האם מקבלים ספח מעודכן בדואר לכתובת בארץ (אחרי שרישום התינוקת יעודכן במערכת), או שצריך לחכות שנהיה פיזית בארץ ולעשות את זה שם?
That I don't know. I never cared enough to do so.

debby12

New member
מנהל
שיהיה בשעה טובה!

לא יודעת לגבי שאלות הבית חולים יען כי לא נכנסת לבתי חולים אלא אם כן אין ברירה (ולידת לואו ריסק לא נכנסת אצלי בקטיגוריה הזו)

לגבי ה-30 יום בשגרירות: זה ממש לא דחוף / משנה. את שתי בנותי שנולדו בארה"ב רשמתי בגיל חודשיים-שלושה. חייבים להגיע פיזית עם התינוק/ת. אם את והאב הטרי רשומים כנשואים במרשם האוכלוסין הישראלי אז הוא לא חייב לבוא איתכן. נדמה לי (מזכרון - תבדקי איתם) שהוא צריך לחתום נוטריונית על איזה טופס שתביאי איתך. מה שבטוח שהוא צריך לחתום על טופס כזה אם במעמד הרישום גם תבקשי דרכון לתינוק (מה שדי הגיוני לעשות כי יש סיכוי שתזדקקו לו ב-5 השנים הבאות). יש פרטים באתר של הקונסוליה.

אפשר להוציא את הדרכון הישראלי באותו ביקור שבו רושמים את התינוק

אף פעם לא טרחתי לעדכן את הספח בתעודה הזהות שלי. ואני לא הייתי לוקחת אותה איתך לשגרירות [לאבא שלי לקחו/החרימו את ת.ז הישראלית שלו בקונסוליה לפני שנים כי אמרו לו שת.ז. "זה רק לתושבי ישראל". מאז זה גורם לו לקשיים ובירוקרטיה קשים בישראל (ע"ע השנה עבודה קשה שהוא עבד כדי לקבל את כספי הפנסיה שלו. כקצבה אגב כי אסור לאמפ סם. אם כבר עונש אז עד הסוף).

תעודת הלידה המקורית הספיקה אצלנו. אני ממליצה לך להזמין כמה עותקים מתעודת הלידה ה"מקורית" חודש-חודשיים אחרי הלידה. ככה יהיו לך כמה עותקי "מקור". אפשר להזמין בדכ ב secretary of state של המדינה בה את גרה. חפשי vital records

מאחלת לידה טובה ומעצימה

תודה רבה לכולם על התשובות והברכות

טוב לדעת שעניין ה-30 יום לא באמת רלוונטי, כי ממש לא בא לי על התייצבות בקונסוליה זמן קצר כל כך אחרי לידה.

דבי, אני מודעת לעניין תעודת הזהות שעלולה להיות מוחרמת. אבל חשבתי שהעניין כאן הוא שאסור לכאורה להוציא את תעודת הזהות מחוץ לישראל.
בכל אופן, תעודות הזהות שלנו הושארו בארץ לכל מיני עניינים בירוקרטיים, אז בטוח לא יגיעו איתנו לקונסוליה...

שוב תודה רבה לכולם!

danakama10

New member
לגבי השם

עם הצעיר גם לי היו התלבטויות קשות בין 2 שמות, ולפני הלידה הרופאה המליצה לי להיות סגורה על שם כי אם משתחררים מבית החולים ללא שם, זה אחר כך פרוצדורה מעיקה מאוד. כך לטענתה.
בבי"ח מטפלים בנושא תעודת הלידה וה- SSN.
דרכון את צריכה להוציא לבד. נדמה לי שאת גרה בסיליקון וואלי? אם כן, זו צרה צרורה. את ובעלך צריכים להגיע עם התינוק ועם כל הטפסים והתמונות לבית דואר. יש כאלו שאי אפשר לקבוע בהם תור מראש, ולכן עומדים ומחכים שם שעות. באלו שכן אפשר לקבוע תורים - בדר"כ מחכים 3-4 חודשים עד לתור הבא.
העיצה שאנחנו קיבלנו וביצענו - קבענו תור באפטוס.
אופציה שניה, תרשמי כבר עכשיו לתור לדרכון, אפילו שהתינוק עדיין לא נולד...
נדמה לי שספח לתעודת הזהות מעדכנים רק בארץ.
ילד אחד רשמנו כישראלי + דרכון כשהגענו לביקור בארץ (הכניסו אותו לארץ עם אמריקאי), ולילד שני הוצאנו פה. אני לא זוכרת ב- 100%, אבל נדמה לי שרק לילד שהוצאנו לו פה היינו צריכים תעודת לידה עם חותמת אפוסטיל, אבל יכול להיות שאני טועה.

onetwothree1

New member
שיהיה בשעה טובה

1. לא חייב אבל יותר פשוט.. כשהקטן שלי נולד לא הייתי סגורה על שם ושאלתי את האחות מה יקרה אם אין עדיין שם, היא אמרה שאצטרך לחזור לבית חולים לאיזה מחלקה ולמלא טפסים, מה שממש לא בא לי לעשות עם ניו בורן אז החלטנו על שם...
לגבי 2+3 נראה לי שענו לך, אני כבר לא זוכרת...
4. כן, צריך ללכת עם תעודת הלידה וכל המסמכים ושני ההורים, יש את כל ההוראות אונליין. אפשר לקבוע פגישה ברוב סניפי הדואר.
לגבי כל השאלות על ישראל אין לי מושג כי עדיין לא עשינו את זה והגדולה שלי עברה את גיל 15.

שוב תודה רבה

אנחנו בקליפורניה, אבל לא בסיליקון ואלי. מקווה שכאן התהליך יהיה קצת יותר ידידותי...

למעלה