כמה שאלות לגבי פרעושים

כמה שאלות לגבי פרעושים

יש לי חתול בן 13 פלוס ובחצי שנה האחרונה אני לא מצליחה להיפתר מהפרעושים. החתול קטן יחסית.
בעיקרון אני משתמשת באדוונטג' פעם בחודש, אבל בקיץ האחרון גם אם הקפדתי כל 3 שבועות לשים לו טיפות, זה לא עובר. בחודש האחרון אני כבר שמה כל שבועיים ואפילו שבוע.
קטע מטריד נוסף זאת ההפרשה של הפרעושים, נקודות חוליות בצבע חום כתמתם שיוצאות מחתול בכמויות וללא הפסקה. כשאני מסתכלת על הפרווה היא נראית נקייה.
כבר חשבתי אולי לחפוף אותו, אבל מעולם לא עשיתי כזה דבר ואני חוששת עבורו.. ייאוש..
האם להחליף לסוג אחר של טיפות?
ראיתי באי. ביי. אדואנטג' ורוולושן במחירים טובים, מה דעתכם על רכישה משם?
אשמח לכל עיצה שתעזור לחתול שלי :)

Meirav Flum

New member
לא מספיק לשים לחתול אמפולה

צריך להקפיד לרסס את מקומות המרבץ של החתול, להרתיח מצעים ושמיכות ולאוורר. מחזור החיים של פרעוש הוא כשבועיים ויכול להיות שנשארו ביצים במקומות המרבץ. כמו כן, חשוב לבדוק המצאות של קרדית באוזניים של החתול- אם האוזן מלאה לכלוך חום והחתול מגרד אותה לעיתים קרובות. במידה וכן יש לטפל באוזן של החתול שלא יגרום לעצמו דלקת. יש חומר ניקוי מיוחד לאוזניים. לטיפול מונע למיטב ידיעתי אמפולות רבולושן דוחות גם קרדית וגם פרעושים, קצת יותר יקר אבל שווה את זה. בכל מקרה לא מומלץ לשים אמפולה לעיתים כלכך קרובות, את לא רוצה להרעיל את החתול.

תודה מירב

אני בהחלט לא רוצה להרעיל את החתול.
אנסה רוולושן בפעם הבאה.
לגבי קרדיות, בדקתי ויש לו ממש מעט. בעבר הייתי מנקה לו בעצמי, בזהירות רבה והוא דווקא אהב את זה, אנסה זאת גם.

השאלה המהותית כרגע היא לגבי ריסוס הבית - במה לרסס? יש K מתאים במיוחד?

Meirav Flum

New member
משהו שלא רעיל לחתולים

אם אלו משטחים שהחתולים שוהים עליהם לא לרסס חומר רעיל. יש לפרונטליין ריסוס ואפשר לבדוק גם עם מדביר לגבי הדברה ירוקה או משהו בסגנון. במקרה של מדביר צריך להוציא את החתולים מהבית ולא להחזירם עד אחרי השטיפה אבל כל התהליך קצר יותר מהדברה רגילה (בהדברה רגילה לא שוטפים 48 שעות אחרי הריסוס)

גורדיאן

New member
שאלות:

זה חתול עם שערות ארוכות? הוא בבית בלבד או יוצא?
בדקת את תאריך התפוגה של האמפולות שלך?
עם כמות כזאת של רעלים (הרבה יותר מידי) לא היו צריכים להיות לו פרעושים, אולי זאת מחלת עור?
יש מספרות לבעלי חיים שעושים חפיפה הכוללת חומרים נגד פרעושים.

היי גורדיאן, תודה

לחתול יש שיער רגיל, כ2-3 ס"מ אורך השיער.
הוא גם יוצא החוצה, יש לנו גינה גדולה.
לגבי האמפולות, אני מניחה שלא פג תוקפן אבל אתחיל לבדוק את זה - מעולם לא חשבתי לבדוק זאת.
העור נראה בהיר ונקי ולכן לא ברור לי איך אחרי כל מקום שהוא נמצא בו יש אחריו שאריות גרגריות כמו מלח/חול דק בגוון חום כהה.

גורדיאן

New member
חתול יפה.

אני באמת שואל את עצמי אם את ממש רואה פרעושים או רק את החול הזה?
אם זה רק משהו שנראה כמו חול אולי זה רק חול, חתולים אוהבים להתפלש בקרקע, כל החתולים שלי עושים את זה לפעמים.

בקשר לריסוס - נראה לי שגם ככה יש לחתול הזה יותר מידי רעלים בסביבה, וכל הריסוסים שאני מכיר רעילים ולא כדאי להשתמש בהם.
כאשר אני חושד שיש לי פרעושים בבית אני משתמש בפרונטליין בהתזה ומרסס את זה באזורים החשודים, זה אותו פרונטליין שנועד למריחה על החתול עצמו ולכן יש פחות סכנה שירעיל את החתול. יש כמובן עוד כמה מוצרים נגד פרעושים שבאים במיכל להתזה.

מעולה!!! תודה תודה

אם זה היה חול או אדמה נראה לי שהייתי מבינה את זה :)
ריסוס פרונטליין בפינות הבית נשמע טוב, תודה רבה על שלל הרעיונות!

באיזה חומר אתם ממליצים לרסס את הבית באופן עצמאי והיכן?

פעם ראשונה שאני נתקלת בכזה דבר ואני מגדלת חתולים כבר 20 שנה...
עכשיו יש לי אחד, אבל היו פעם בו זמנית כמה ולא היתה מגיפה כזאת.

(לזוג חברים שלי יש 2 חתולים בעלי פרווה ארוכה ובשנה וחצי פלוס האחרונות הם גם לא מבינים איך כל חומר הדברה, כלומר אמפולות, לא מפסיק את הפרעושים בבית, והם ניסו כל מיני, כולל תספורות, כולל חפיפה.)

למעלה