כמה שאלות לגבי ריפוי (שאלות בנושא טיפול במגע)

שובשוב2

New member
כמה שאלות לגבי ריפוי (שאלות בנושא טיפול במגע)

אני סובל מקרוהן בעיקר במעי הגס נקרא קרוהן קוליטיס)
קיבלתי הטבה משמעותית מאוד במעבר לתזונה שהתאימה לי (טבעונית טיפולית) ואימצתי אותה כדרך חיים. הפסקתי תרופות בניגוד ולא על דעת רופאי המערביים. המדדים בבדיקות דם כרגע בסדר אבל יש ימים שמרגישים חולי וחולשה.
עדין אני סובל, במיוחד בימים האחרונים. אני מבין את החשיבות המשמעותית מאוד של התזונה (בניגוד לדעת רפואה מערבית בה חלק מהרופאים טוענים שאין קשר בין דלקת לתזונה), אבל מבין שתזונה זה ממש לא הכל.
יש קטע מנטלי שאני מנסה לעבוד עליו אבל גם קטע פיזי של ניקוי מרעלים ועל כך רציתי לשאול כאן :
אשמח להמלצות (אפשר במסרים) על רפלקסולוג/ית מומלץ
אשמח לדעת היכן מחפשים ועל מה לשים לב כאשר מחפשים, איך בוחרים מטפל טוב כאשר אין לי המלצות ממכרים.
האם לימודים תלת שנתיים ולא דו שנתיים מעידים על מטפל יותר מקצועי ?

שאלה נוספת לגבי עיסוי : בקטע של ניקוי ופינוי רעלים מהגוף והרקמות אולי שחרור עצבי של רקמות (ואני לא בטוח שאני יודע מה זה, מכיוון שבחרתי בדרך טיפול עיקרית שהיא רפואה משלימה אני מקפיד לקרוא ברשת בארץ ובחו"ל והבנתי שזה חשוב) - איזה עיסוי או טיפול אתם ממליצים ? (ואשמח לקבל המלצות אם זה אפשרי בפורום, למקצועיים ביותר כיוון שיש מורכבות).

תודה לעונים !
וכמובן אני מברך כל אחד על כל תובנה. יקר לי (במובן שחוסך עלות) לשמוע.

0 אור 0

New member
בחירת מטפל

האמת היא שהדרך הכי נכונה לבחור מטפל זה להקשיב לאינטואיציה שלך,
אבל מכיוון שהרבה אנשים נופלים בדרך הזאת על אנשים מאד שיווקים ופחות מעמיקים , אז בכל זאת כמה טיפים:
לקרוהן הייתי משלבת גם הרבה מאד עבודה אנרגטית - חלקה ולפעמים כולה יכולה להיעשות כחלק מהטיפול הרפלקסולוגי,
יתכן, וזה תלוי בך, שיועיל לך עבודה שהיא יותר דרך המיינד - בדיבור ובחינה של הדברים. יש מטפלים רבים שעובדים בדרך הזו, לא בטוחה שמה שמאחד אותם זה דוקא שיטה טיפולית.
לשאלתך לגבי משך הלימוד: לדעתי ולפי מה שראיתי, דוקא לפעמים תוכניות של 3 או אפילו 4 שנים, הן תוכניות יותר שטחיות שבהן פשוט פרסו את תוכנית הלימודים ליותר שנים, לחלופין גם ראיתי מתכונת שבה אחרי השנתיים של הכיר בשנת המומחה לומדים כל מיני מבואות לנושאים אחרים - נושאים שאכן חשובים מאד ויכולים לתרום לעומק של מטפל ברפלקסולוגיה, אבל יש המווון מטפלים (כמוני למשל) שפשוט למדו נושאים כאלו בתוכניות נפרדות.
אני לגבי עצמי כמטפלת וגם כמטופלת, מאד אוהבת מטפלים רב תחומיים, שהתרחבו והעמיקו במהלך השנים. זה מאפשר להקיף את הטיפול מהבטים נוספים בתוך אותה אסטרטגיה טיפולית (לדוגמא למטופלים ברפלקסולוגיה אני לא פעם מוסיפה טיפול אנרגטי, צמחי מרפא, יעוץ תזונתי, ואף תרגילי יוגה מדויקים במקרים מסויימים - ולא כל מטפל בעיסוי שנותן יעוץ תזונתי באמת מבין בתזונה )
לגבי המלצות על מטפלים ספציפיים, אולי אם תכתוב כאן איזור מגורים, תקבל המלצות. רק תביא בחשבון שגם המלצות שמגיעות מהפורום לבדוק מיהו הממליץ
&nbsp

שובשוב2

New member
אזור המרכז

קרית אונו והסביבה חשוב לי מאוד איכות המטפל. בעיה מורכבת וחשוב שינסה למצוא את ה"סוד הכמוס" תחת אינספור הבדיקות והטיפולים.

שובשוב2

New member
ועוד שאלה

ולא כתחליף לטיפול אצל מומחה שאני מחפש אלא כתוספת.
אם אלמד רפלקסולוגיה בעצמי אוכל גם כתוספת לטפל בעצמי או שזה לא אפשרי ?
אשמח לדעת היכן מומלץ ללמוד באזור המרכז ולימודי ערב כיוון שאני עובד..
שוב תודה רבה על כל תשובה

0 אור 0

New member
התשובה היא כן ולא

מצד אחד עצם הלימוד של רפלקסולוגיה מזמן לך טיפולים בילט אין - תוך כדי הלימודים בתמיכת המורה, בהחלפת טיפולים, כשמתתף בסטאז' של בוגרים
מצד שני מנסיוני טיפול עצמי מוגבל לדברים בסיסיים . כשאני צריכה טיפול רציני ולא סתם להרגיע איזה כאב, או לשחרר משהו קטן, אז כדי לקבל טיפול כמו שצריך, עם תפיסה אחרת , עם מישהו שיכול להציף לי דברים שאני לא רואה , עם יכולת להתמסר לקבלה של הטיפול - אז צריך לקבל טיפול ממישהו אחר
&nbsp

שובשוב2

New member
ועוד שאלה על עלות

להערכתכם כמה עולה סדרת טיפולים, כמה טיפולים ידרש ועלות טיפול - רק הערכה כללית כי ברור שאינכם מכירים המקרה.

barakshiatsu

New member
נקודות נוספות

היי,

ציינת שיש קטע מנטלי ש"אני מנסה לעבוד עליו". מאחר ואין הפרדה בין הגוף והנפש,
חשוב מאוד לעבוד על ה"קטע" הנפשי-מנטלי לא פחות מהצד הפיזי/תזונתי,
בלעדי זה יהיה קשה לכל שיפור להחזיק לאורך זמן.
ברפואה משלימה יש הרבה ידע בחיבור בין גוף-נפש ומטפל/ת מתאימים יכולים לעזור לך בעבודה הזאת גם דרך הטיפול הפיזי עצמו, גם דרך התבוננות על דרך חיים וגם ב"תרגום" של סממנים פיזיים להתנהגות מנטלית/רגשית.
למשל, התפקיד המרכזי של מעי הגס, הוא לפנות פסולת מהגוף, להוציא מאיתנו את כל השאריות שאנו לא זקוקים להם והם לא טובים לנו, ולשחרר אותם לעולם החיצוני. כך למשל יש להתבונן ביכולת של המטופל לשחרר, האם הוא מחזיק "פסולת" רגשית וקשה לו להוציא אותה החוצה... (זאת כמובן רק דוגמא מאוד פשטנית, ועם כל מטופל יש לדייק).
ניתן כמובן לעבוד על הקטע המנטלי-רגשי עם מטפל נפרד מומחה לכך (פסיכולוג, קואצר...), אבל חשוב לטפל בו.

בנוסף, חשוב שתמצא עיסוי לא אינטנסיבי מדי, עקב מצב החולשה בו אתה מתאר שאתה נמצא. מאחר ועיסוי אינטנסיבי מדי יכול להתיש את הגוף. לדעתי כדאי להתרכז בטיפולים מחזקים: אנרגטיים (הילינג וכדומה), רפלקסולוגיה, שיאצ'ו...

הדרך הטובה ביותר להגיע למטפל/ת טובים הם דרך המלצות, ולעיתים יש צורך לעבור/לחוות מספר שיטות ו מטפלים עד שאתה מוצא את החיבור המתאים לך ביותר.

שיהיה בהצלחה.

יעל ND

New member
קרוהן

אין ספק שחשוב להקפיד על תזונה כבסיס לכל טיפול, וכל שכן בבעיות מערכת העיכול!
אני שמחה לשמוע שאתה שומר על דיאטת קרוהן ושזה עזר לך.
אם אתה נמשך לרפלקסולוגיה - זה טוב מאד, ואני מאחלת לך הצלחה בלימודים.
יחד עם כלזה, ובנוסף לדיאטת קרוהן שכמובן צריך להמשיך ולשמור עליה, הייתי ממליצה לך לפנות להומאופתיה או לצמחי מרפא לשם טיפול בבעיה. זה לא נוגד טיפולי מגע, כך שתוכל במקביל להנות גם מעיבוי או רפלקסולוגיה.

mazita

New member
לי מאוד עוזר דיקור וכמוסות כורכום

כמובן שזה בא בנוסף לשמירה על תזונה, אבל מצאתי שזה עוזר לי מאוד לשמור על מדדים תקינים. התוסף כורכום של סופהרב ידוע ככזה שמטפל בבעיות עיכול בכלל ובפרט בקרוהן, בכללי לכורכום יש תכונות אנטי דלקתיות ואם אפשר להוסיף אותו בבישול, אז מה טוב

Neta Hod

New member
קרוהן בזמן התקף

קרוהן זו מחלה שלומדים לחיות לצידה עם כל הקשיים, איו ספק שהעיסוק ביום יום הוא לשמור אותה בהפוגה ולמנוע את פעילות המחלה.
מבחינת טיפול משלים, אומרים שבזמן התפרצות מומלץ לעבור דיקור סיני,אומרים שיש למחטים יכולת להפחית את התהליך הדלקתי. לגבי עיסויים מיוחדים אני לא יודעת.
מבחינת תזונה, מסכימה עם מה שנרשם מעלי, כורכום הוא אנטי דלקתי, יש עליו אלפי מחקרים שרק מחזקים האחד את השני לא סתם הדביקו לו את הכינוי הזהב של הטבע, מלבדו כדאי לאכול דגים ממים קרים, ולשלב זרעי פשתן טריים וטחונים בסלטים על לחם וכו'.

למעלה