כמה שאלות לגבי רכישת מחשב נייח

• פותח הנושא ל13
  • פורסם בתאריך

ל13

New member
כמה שאלות לגבי רכישת מחשב נייח

שלום חברים,

מקוה שתוכלו לעזור לי...
אני מתכוון לרכוש מחשב נייח ברמה סבירה (לא מהזולים ולא מהיקרים) שישמש אותי לעבודה מהירה עם קבצים גדולים (בעיקר אקסל/VBA) ובכלל.
הכיוון הכללי הוא מעבד i5 וכונן SSD.
יש לי כמה שאלות/תהיות עקרוניות לפני הרכישה.

1) האם כדאי לקנות מחשב בהרכבה או מחשב מותג שכבר מורכב?
2) ולגבי חנויות, האם כדאי לקנות מ-KSP? מ-Ivory? מהם קיבלתי הצעות ב- 3,000 ש"ח למחשבים בהרכבה. שירות ואחריות אצלם כמובן.
או אולי מ-BUG? שם קיבלתי הצעות למחשבי מותג DELL, HP. מחיר קצת יותר גבוה. 3,200-3,400 ש"ח. שירות ואחריות עד הבית!
ויתרון אחד נוסף שנראה לי משמעותי: ב-HP יש כרטיס מסך GTX 1050 שיאפשר להבנתי לילדים לשחק במחשב פורטנייט או דומיו ברמה סבירה.
מבין שזה לא ברמה של גיימרים "מקצועיים" (אם הייתי מוסיף את הכרטיס הזה במחשבים שבהרכבה, להבנתי היה עולה לי יותר...).
3) והשאלה הקריטית ביותר: בהצעות של המחשבים בהרכבה המפרט כולל HDD 1TB + SSD 240/250GB.
בהצעות של מחשבי המותג המורכבים מראש המפרט כולל גם HDD 1TB אבל "רק" SSD 128GB. אין יותר מזה.
האם SSD 128GB יכול להספיק לביצועים מהירים של המחשב כנדרש מכונן SSD (בהנחה כמובן שאת רוב הקבצים שלי אני שומר על ה-HDD 1TB)?
או שרצוי שיהיה SSD 240/250GB?

אעלה לכאן את המפרטים המדוברים, אם צריך...
אשמח לתשובותיכם/הבהרותיכם המלומדות.

תודה מראש

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אוקיי אסביר...אך מראש חסר לי מסגרת תקציב

אוקיי אז לשאלות
1 תלוי אם אתה רוצה שירות לבית זה קיים במחשב מותג..אך הוא יקר יותר, אתה לא בוחר מארז ספק כח לוח אם חיבורים..קיצור קונה לפי הראש שלהם. המחשב מורכב אתה בוחר לוח אם מעבד ספק כוח מארז וכו'...והאחריות לא עד הבית. אישית אני קונה מורכב .
2 לגבי רשתות KSP זולים אך אומרים השירות לא משהו כנ"ל IVORY . ב BUG הם יקרנים. אישית אני קונה בחנות פרטית ותיקה וידועה באיכות שירות..וקצת יותר יקר ( לא ממש בהרבה)

3 תשמע מה שרצוי זה SSD NVME ולוח אם שתומך..פה תהיה לך מהירות על (המחיר דומה מאוד לSSD רגיל המהירות פי שלוש) 240 גיגה לפחות , כי צריך מקום למערכת הפעלה , תוכנות משחקים ,רק את זה מתקינים על דיסק זה..וגם מקום לעידכוני ווינדוס לעתיד. יותר מזה רצוי ש SSD מכל סוג ומין לא יהיה מלא..שליש ריק עד חצי אידיאלי שיעבוד יעיל ומהיר לאורך זמן.
בנוסף דיסק מגנטי רגיל בגודל שתבחר לפי הצרכים שלך...שם שומרים מידע.

תעלה את המפרטים בבקשה שנראה מה אתה מקבל בפועל...ושוב תקציב של כמה אתה יכול / רוצה להשקיע שאנו פה נבנה לך מפרט איכותי וטוב עם הסברים למה ומה יתן מארז עם פילטרי אבק למשל או ספק כוח 80+ וכו' ובלי שידחפו לך רכיבים לרווח או גמור מלאי מת :)

ל13

New member
תודה רבה על ההסברים... מצרף מפרטים

הי,

תודה רבה על ההסברים... כמה התייחסויות:

@ מבחינת תקציב, מכוון ל-3,000-3,500 ש"ח אבל לא נעול על השקל. כן חשוב לי לקנות מחשב איכותי עם שירות ואחריות של 3 שנים, ושהחלקים בו יהיו מספיק איכותיים, אבל גם לא ברמה גבוהה מידי ביחס לצרכים האמיתיים שלי. מיותר...

@ רק להבין את המינוח שלך, כשאתה אומר שאתה מעדיף/קונה מחשב "מורכב" אתה מתכוון למחשב שהורכב לפי מפרט שאתה בחרת? לא מחשב מותג שכבר מורכב מראש ללא יכולת בחירה של כל חלק במפרט שלו. נכון?

@ גם אני שמעתי שהשירות לא משהו ב-2 הרשתות הנ"ל, וממש לא שש לקנות מהן, אבל לסמוך על חנות פרטית שאני לא יודע אם תישאר או תיעלם מתישהו ואז לא יהיה עם מי לדבר? לקנות מרשת מרגיש לי בטוח יותר... ולקנות מחשב מותג - לי זה נראה לי יתרון מבחינת אחריות ושירות, אבל אני מבין שיש גם חסרונות...

@ SSD NVME (ולוח אם שתומך) - זה מוצר נפוץ? אוכל למצוא אותו בכל רשת/חנות? עולה יותר מה-SSD "הרגיל"? כמה יותר?

@ מעלה כאן 4 מפרטים:
2 מפרטים של מחשבים בהרכבה - מאייבורי ומ-KSP.
2 מפרטים של מחשבי מותג - HP ו-DELL - מ-BUG.

תודה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אוקיי הנה מה שאני חושב ומציע עם הסבר ...

HP אומנם דיסק קשיח קטן אבל אם אתה לא מעמיס תוכנות זה יספיק..( נסה לבדוק אם אפשר להגדיל מאצלם ישר..אני עדיין מעדיף 240 לפחות )
יש יתרון של כרטיס מסך ..דיספליי פורט וחיבור USB TYPE C .
והכי חשוב שירות טוב מאוד טלפוני ושירות לקחית המחשב מהבית והחזרתו שלוש שנים. זו הבחירה שלי ממה שהבאת .

לגבי המינוח כן...מחשב חברה קונים מה שם מציעים. מורכב אתה תופר אישית לפי צרכים ותקציב.
SSD NVME יש ב215 ש"ח 256 גיגה חברה טובה. פחות יקר מחלק מSSD רגיל ( שמתי בהצעה שלי)

עכשיו מפרט שלי יקר יותר אסביר קודם

ראשית מארז טוב יותר עם פילטרים נגד אבק שמזיק מאוד למחשב...פעם בשבוע שולפים מנקים מחזירים והבפנים נקי...פעם בחצי שנה לוודא שנקי וזהו. יתרון ענק!

ספק כוח קריטי למערכת 80+ זה איכות רכיבים גבוהה פלוס חיסכון ניכר בחשמל לאורך זמן וגם חזק מספק שמתי לכרטיס מסך.
זיכרון בסיסי שמתי במהירות טובה 2400 8 גיגה אמור לספק אותך...בעתיד תוכל לשדרג ל16 גיגה אם יהיה צורך.
דיסק קשיח מגנטי 1 טרה WD מוכר ואמין.
SSD NVME מהיר פי שלוש ..ו256 גיגה! חברה טובה.
לוח אם בסיסי אך עם כל מה שצריך בחינת יציאות ואיכות.
צורב בסיסי איכותי ואמין
מערכת הפעלה ריטייל זה אומר שאם בעתיד תקנה מחשב אחר..אתה מוחק את הווינדוס מהמחשב שעליו מותקן..מתקין על השני וחוסך לקנות ווינדוס חדש..והכל כמובן חוקי. בHP למשל הלך המחשב הלך הווינדוס..אי אפשר להעביר למחשב חדש קונים שוב ווינדוס.
העלות יותר יקרה ..וקונים מחנות רגילה או רשת...אבל האיכות וההגנה מאבק וספק כח יותר איכותי וחסכוני בחשמל...ווינודס שניתן להעביר יתרונות גדולים מאוד לאורך הזמן.
המפרט מKSP סתם כי נוח לי הממשק שם :)

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel
מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 8400 2.8Ghz 9MB Cache s1151v2 - Box 1
לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte H310M A LGA1151v2, Intel H310, DDR4, PCI-E, HDMI, DP 1
זכרונות: זכרון למחשב Kingston ValueRAM 8GB DDR4 2400Mhz CL17 1
כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX 1050 2GB GDDR5 DVI HDMI DP PCI-E 1
דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue 1TB Sata III WD10EZEX 1
כונני SSD: כונן קשיח Transcend 110S TS256GMTE110S SSD NVMe PCIe Gen3 x4 - נפח 256GB 1
צורבי DVD: צורב פנימי Asus DRW-24D5MT DVD±RW x24 Black Sata 1
ספקי כוח: ספק כח אקטיבי SeaSonic 500W 80+ Bronze SS-500ET 1
מארזים: מארז ללא ספק Antec P7 Silent Mid Tower 1
מע' הפעלה: מערכת הפעלה Microsoft Windows 10 Home Hebrew 32Bit / 64Bit Retail 1
הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי
מחיר החבילה: 4119 שקל
עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

הבחירה כולה שלך:)

ל13

New member
המון תודה על המידע המפורט, רק ש...

בכל זאת המפרט הזה הופך יקר מידי בשבילי... ואולי קצת "אובר" לצרכים שלי.
נכון, אמרתי שאני מחפש מחשב בטווח של 3000-3500 ש"ח ולא נעול על השקל, אבל יותר מ-600 ש"ח מעל הגבול העליון שלי זה כבר יותר מידי...
אני נוטה לשמוע בעצתך ולקנות מחשב *מורכב* עם המפרט עקרוני הזה שציינת (ולוותר על ה-HP עם ה-SSD 128GB שעשוי להיות גבולי, ואין אפשרות ל-256GB, ביררתי, אלה החבילות הקיימות).
השאלה היא האם לדעתך אפשר להרכיב את אותו מפרט עקרוני, בלי לגעת בחלקים הקריטיים, רק לבחור חלקים מסויימים פחות קריטיים, זולים יותר, שיחזירו את המחיר הכולל לטווח המבוקש, ועדיין שתהיה חבילה סבירה ומספיק איכותית בשביל הצרכים שלי? אילו חלקים הייתי בוחר לשנמך? אתה יכול להציע לי מפרט זול יותר?
ושאלה חוזרת, בכל זאת מאיזו רשת הכי כדאי לקנות מחשב מורכב, בהנחה שאין לי חנות פרטית באיזור שלי שאני יכול לסמוך עליה?

תודה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
מבחינתי להוזיל לא אי אפשר

כבר עשיתי אצלך פשרות..מראש מארז אפשר יותר טוב..למשל...

מעבד וכרטיס מסך לא כי אתה רוצה גם משחקים.. כנ"ל ספק כח..הלוח אם בסיסי..זיכרון בסיסי..צורב הכי זול..SSD מחיר טוב מאוד..דיסק קשיח מגנטי חייב גם מבחינה טכנית מעשית. ווינדוס חייב אין אופציה חינמית מספיק טובה.

אין מאיפה..אם אתה רוצה מחשב לכמה שנים שגם למשחקים...בלי המשחקים היה אפשר לוותר על כרטיס מסך...ולהוזיל עלויות.
זה המחירים היום וKSP יחסית זולים ..
רשת אני לא יכול להמליץ...אישית לא קניתי משם אני מדבר מנסיון של אחרים...אולי אם יש לך TMS לידך אז כן עליהם שמעתי דברים טובים.

ל13

New member
אוקיי... אז בהנחה שאני מוותר לגמרי על המשחקים?

להוריד רק את כרטיס המסך מהמפרט? וזהו? או שאפשר לוותר על עוד דברים שהם רק לצורך המשחקים?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שוב לא..

כרטיס המסך זה המקום היחיד להוריד עלויות....ועדיף שיהיה לך מעבד I5 בכל מקרה...מעבד לא משדרגים ב95% מהמקרים..וגם טכנית לוחות אם משתנים בתושבת אז צריך לקנות גם לוח אם תואם לפעמים גם ווינדוס אם לא קונים ריטייל . אז לאורך 3-5 שנות מחשב..זה משתלם..כי הצרכים של התוכנות והדרישות עולות עם הזמן...כל היתר זה די בסיסי חיוני והכי זול וסביר שמצאתי שם.

vortec

New member
תגובה

אין בעיה ,הרכבתי לך מפרט טוב יותר במחיר שאתה רוצה
כולל מערכת הפעלה:
https://ksp.co.il/t/n2SQb9
&nbsp
&nbsp
מפרט :

&nbsp
דגם מחשב: מחשב נייח Desktop AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz - AR4
&nbsp
מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 5 2600 3.4Ghz AM4 - Box 1
מאוורר למעבד: Original AMD CPU Cooler
לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Gigabyte B450M DS3H AM4, AMD B450, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI
זכרונות: זכרון למחשב HyperX Predator 8GB DDR4 2400Mhz CL12 1
כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX 1050 Ti 4GB DVI HDMI DP PCI-E 1
כונני SSD: כונן קשיח Transcend SSD220S TS480GSSD220S SSD SATA III - נפח 480GB 1
צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1
כרטיסי קול: On Board 7.1 Channel Audio
ציוד רשתות: On Board 10/100/1000
ספקי כוח: ספק כח Antec 450W BP450S
מארזים: מארז ללא ספק Antec VSK-4000B-U3 ATX Mid Tower Black 1
מע' הפעלה: מערכת הפעלה Microsoft Windows 10 Home Hebrew 64Bit OEM - לרכישה עם מחשב נייד / נייח חדש 1
הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע
&nbsp
מחיר החבילה: 3555 שקל
עמוד מוצר
&nbsp
&nbsp
קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
וואלה רייזן יותר זול? הייתי בטוח אותו דבר והסתייגויות ..

&nbsp
עדיף לשלם עוד 100 ש"ח על ווינדוס RETAIL ועדיף לאורך שנים...כי שוב אם מחליפים מחשב או רכיבים במחשב מעל המותר אצל מיקרוסופט צריכים לקנות שוב מערכת הפעלה..אם קונית OEM
&nbsp
בRETAIL זה אפשרי, אם מוחקים את הווינדוס מהמחשב הישן...מעבירים לחדש פשוט. והכל נשאר חוקי ..וחסכוני. במחשב ישן אפשר לשים לינוקס במקום ולהשתמש בו כמחשב מדיה למוזיקה סרטים יוטויוב..
&nbsp
עדיין עדיף SSD NVME מהיר פי שלוש ולדעתי 256 -240 .. מספיק גם אם מתקינים שני משחקים בכל פעם..המחיר כפי שנתתי מוזיל אפילו..קצת. מצד שני אם כבר יש כרטיס מסך...ומשחקים המהירות תשנה את החוויה ותשדרג ללא כל ספק..
&nbsp
וחשוב שגם אין פה דיסק מגנטי בהצעה זה עוד 240 ש"ח על המחיר בהצעה..וקריטי לשמירת מידע..אסור להתבסס על דיסק אחד..אם כל המידע שם וקרס מת..הלך כל המידע כולו ולשחזר מידע קריטי אם ישנו יעלה חצי מעלות המחשב לפחות . מה גם שעל SSD לא הכי בריא לשמור מידע מתחלף למחוק לרשום וחוזר חלילה שוחק אותו מהר בהרבה יותר מדיסק קשיח מגנטי.
&nbsp
רייזן גם עדיין קצת פחות חזק מI5 עדיין..בביצועי מעבד , בליבה גרפית כן אבל אם לוקחים כרטיס מסך זה ממילא לא משנה כבר.
&nbsp
עם השיפורים שינווים שלי 3850 בערך ..ירד קצת בSSD עלה קצת בדיסק מגנטי..ווינדוס משודרג.
&nbsp
אני מציע תחשוב קדימה קצת...ולא תתחרט שהשקעת עכשיו קצת יותר, מבטיח לך :)

vortec

New member
תגובה

-בנוגע למערכת הפעלה RETAIL מול OEM אני מחזק.

-בנוגע לדיסק קשיח NVME אני מחזק ,כיוון שמדובר בעבודה על קבצי נתונים
אין צורך בכונן איחסון בנפח גדול אפשר להסתפק
בכונן NVME בגודל 256 זה ישדרג את המערכת בביצועים
זה גם יוזיל את ההצעה.

-במקום דיסק מגנטי פנימי
הייתי רוכש או DOK או דיסק חיצוני לגיבוי נתונים חשובים
כך ניתן יהיה גם להעביר את המידע ממחשב למחשב אחר בקלות.

-רייזן 2600 הוא מעבד יותר חזק מה- I5 8400 במבחני בנצ'מרק

סה"כ הצעה כזאת + תוספת 600 שח על וינדוס 10 ריטייל
היא פחות או יותר המקסימום ברמה של תמורה למחיר.
https://ksp.co.il/t/85dSaW

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לא בטוח על רייזן ודיסק קשיח לא מסכים כלל

&nbsp
רייזן ממה שראיתי בביצועי אמת ..בפעילות מחשב רגילה פחות חזק ..גם המשחקים בביצועי אמת לא מבחנים סנתטיים..אבל זה אקדמי יותר שניהם יספקו בהחלט..
&nbsp
אגב נזכרתי AMD צריכים זיכרון הכי מהיר שאפשר אני בעד 3200 במהירות
&nbsp
דיסק קשיח במחשב חובה מבחינתי הסברתי למה..ועוד סיבה? אפשר גם עליו להתקין משחקים פחות כבדים ..ויהיה נפח נוסף לא למלא SSD. טרה 1 קשיח מגנטי זה המינימום היום..
&nbsp
תמיד ובכל מקרה צריך דיסק חיצוני וגיבוי בענן..ואנטי וירוס אם כבר ואנטי כופרה...זה כבר עלויות נוספות שלא קשורות כרגע...( כמו מקלדת מסך עכבר רמקולים שלא ביקש..המלצה עליהם..)
&nbsp
&nbsp

ל13

New member
תודה רבה לכם חברים על כל העזרה... רק צריך קצת הבהרות

אחרי כל ההסברים המלומדים שלכם, כן ברור לי שאני רוצה מחשב אמין וטוב לטווח ארוך והולך לפחות עם ההמלצות הבאות:
- SSD NVME 256GB
- HDD 1TB
- Windows 10 Retail

לגבי השאר יצאתי קצת מבולבל...
- לגבי מעבד אינטל או AMD, לא הצלחתי להבין מה עדיף כי גם הדיעות ביניכם קצת חלוקות. אני רואה שפער המחיר ביניהם באמת גדול לטובת AMD... רק שכעובד אינטל לשעבר לא חשבתי בכלל בכיוון... לא להישאר נאמן לאינטל??

- אם בכל זאת AMD, אז עדיף זיכרון במהירות 3200 ולא 2400Mhz? ואם כרטיס המסך הנוסף, אז לא משנה? לא צריך לשדרג מהירות זיכרון? לא הבנתי את כל העניין הזה...
- לגבי ההצעה שכוללת כרטיס מסך 1050Ti, אני מבין שנעשתה פה "התפשרות" ברוב החלקים של המחשב, לעומת ההצעה הקודמת, כדי לעמוד בטווח המחיר שביקשתי... השאלה היא אם ה"מאמץ" להכניס את כרטיס המסך במחיר הזה על חשבון מפרט זול יותר לא מוציאה מפרט הרבה פחות איכותי? מארז זול יותר, זיכרון זול יותר, ספק כוח, מאוורר...? האם כל אלה נשארו ברמה סבירה או כבר בסיסית?
אני שואל כי אין לי שום הבנה בזה כדי לקבוע מה רמת המפרט המשונמך לטובת הוספת הכרטיס...

בשורה התחתונה, אני מבין שאין מפרט מושלם, והכל תלוי מחיר, וצריך לעשות את השיקולים בהתאם לצרכים ולמגבלת המחיר...
לא רוצה להמשיך לחפור בזה ולהטריד אתכם עוד בעניין. אשמח אם תוכלו לתת לי איזושהי הבנה לתהיותיי ואיזשהו מפרט סופי, מספיק איכותי וברמה סבירה שאוכל לקנות אותו בלב שלם בלי להיות מוטרד שהתפשרתי בשביל ה"מאמץ" להוסיף את כרטיס המסך. מקסימום אוותר עליו כי משחקים מלכתחילה לא היו הייעוד המרכזי של המחשב הזה. רק nice to have בשביל ילדים מרוצים יותר...

ואם ההתפשרות במפרט בשביל הכרטיס היא עדיין סבירה והמחיר הכללי הסופי לא מאוד רחוק מהטווח הנדרש, אז אלך על זה...

תודה רבה.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שמע..

הנקודות שהבנת נכונות .

לגבי AMD וזיכרון...ידוע שאצלם צריך מהירות זיכרון גבוהה יותר לנצל את המערכת לכן אני אומר 3200 מהירות. 8 גיגה נפח לפחות.

אין לזה קשר לכרטיס מסך חיצוני. אלא יותר לכרטיס המובנה במעבד עצמו. וליכולת לנצל את המחשב באופן כללי. יוצא שכך או כך צריך מהירות גבוהה יחסית .

לגבי היתר..

מעבד זה או זה שניהם טובים מאוד גם לשימו רגיל גם למשחקים..הדיון היה אקדמי..יותר מעייניני לך..אני אישית מעדיף INTEL כוחו של הרגל אולי או בגלל שזכור לי שהיו בעיות בעבר הרחוק יותר עם היבואן של AMD זאת אומרת מעבד לוחות אם זיכרון מותאם..בכל מה שהייתה בעיה היה סיפור...אם זה נפתר והכל טוב היום באמת איני יודע..אישית לא הייתי בודק את זה..על עצמי :)

לוח אם מה שנתנו אחלה אין בעיה.

זיכרון 8 גיגה 3200 זה הסברתי כל החברות טובות אפשר לקנות מה שזול.

SSD הבנת

קשיח הבנת WD מוכרים אמינים.

ספק כח 80+ לפחות צריך ברונזה. עדיף בכל דבר ועיניין מספק ג'נרי..איכות צריכת חשמל אמינות..

מארז..פה חסכנו בשתי ההצעות..מארז טוב ואיכותי עם קירור טוב מאוד שאתה צריך ..ייקר ..מה ששמתי בסיסי עם קצת פילטרים לאבק...מארז איכותי עולה כ400-500 ש"ח..בפני עצמו...אגב אם תלוי בי הייתי קונה מארז מחו"ל..יותר זול ויש מארזים שKSP למשל לא מביאים אין לי שמץ מושג למה..ואז היה אחלה מארז..לוקח אותו לחנות שאני קונה בה ושיתקינו חומרה שם.. הייתי מחפש Fractal Design Meshify C מארז לשנים רבות מבחינת איכות לפחות שני דורות מחשבים אפשר לעבור איתו ואם שומרים ישאר יפה ושלם ושימושי. הוא עולה בארץ כ500 ש"ח..למה? איכות קירור איכות בניה הרכה פילטרי אבק..

הנה סקירה ( הם מראים עם חלון זכוכית יש בלי גם לקחתי בחשבון שיש ילדים בבית )
https://www.youtube.com/watch?v=2s32Nw6WoGo

זה שתבין מה זה איכות...לעומת ה"צעצוע" שבחרנו לך או HP נותנת..

כרטיס מסך בסיסי שמנו..יספיק למשחקים נניח 1080P בהגדרות גבוהות -בינוניות תלוי בדרישות המשחק ..( עולם של הגדרות בפני עצמו) ..פה זו בחירה שלך..איפה להשקיע..ואם להשקיע או לא..
הצעה אחת פה בצילום ( עוד מעט אעלה של אינטל גם )

הכל טוב המארז חרא בסיסי והכי זול 165 ש"ח עולה...קיזוז כרטיס מסך יוזיל 700 ש"ח

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הצעה 2

&nbsp
בצילום...שוב מארז זול כמו קודם..ללא כרטיס מסך פחות 700 ש"ח.

ל13

New member
כמו שאני מבין...

ההבדלים בהצעות הם:
- במעבד (אינטל <--> AMD)
- בלוח באם (אינטל <--> AMD)
- בזיכרון (2400 <--> 3200)
- בצורב (ASUS <--> LG)?? נראה לי לא במכוון?

כל השאר אותו הדבר בדיוק. נכון?

לגבי המארז, כדי לא להרגיש שקניתי משהו הכי בסיסי (וחרא לדבריך...?
), ובהנחה שאני רוצה ללכת על משהו ברמה קצת יותר סבירה, בלי להשתגע במחיר ובלי להזמין מחו"ל, משהו שכן זמין ב-KSP למשל, מה מומלץ?

ולגבי כרטיס המסך 1050. אם כבר קונה למשחקים אז נראה לי שעדיף ללכת על 1050 Ti... המותאם יותר לפורטנייט, כמו בהצעה הקודמת. לא על כרטיס גבולי משהו... לא?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אוקיי ככה

&nbsp
לשאלות כן כן כן ולא מכוון הצורב הבדל של 10 ש"ח אולי..
&nbsp
מארז KSP
&nbsp
https://ksp.co.il/?uin=24783&select=.1041..130..307..765.
&nbsp
ייקר את המחשב בכ 120 ש"ח . נקה קבוע פילטרים כל שבוע, תראה כמה אבק ובעיות יחסכו לך...פעם בחצי שנה לנקות בפנים עם לחץ אוויר ..קירור מעבד מאווררי כרטיס מסך לוח ובכלל..
כרטיס מסך..
עיניין של כסף ..מה שאתה מציע ישפר קצת כן..
:)

למעלה