כמה שאלות לגבי שממיות מנומרות

כמה שאלות לגבי שממיות מנומרות

שלום לכולם. אני רוצה לבנות טרריום מדברי עם שממיות מנומרות. השאלות שלי הן: א. מאיפה משיגים חול דיונה? הבנתי שחול מהים לא טוב בגלל המלחים וחול בניין גם לא טוב כי הוא מעורבב עם תוספים כימיים. ב. מה הדרך הכי מומלצת לחמם טרריום 60 ס"מ? האם לפרוש כבל חימום מתחת לחול בצד אחד שלו, או בכולו? ג. יש לי פלטת חימום של בערך 45W. האם היא טובה כדי לחמם חלק מהטרריום? האם לקבור אותה מתחת לחול? תודה לעונים!

אילון פ

New member
כמה תשובות:

א. בדיונות. החול בדיונות מקורו מהחופים אבל בגלל שהמלח כבד יחסית ולא עף ברוח חול מדיונות מלוח פחות מחול ים. חול מארגז חול של ילדים גם יתאים. חשוב לסנן ולעקר את החול לפני הכנסתו לטרריום (בלי קשר למקור שלו). ב. כבל חימום יתאים, גם מנורת חימום אדומה תתאים. כבל פורשים רק בכשליש עד חצי משטח הטרריום. אם תפרוש אותו בכל שטח הטרריום לא תהיה לשממיות אפשרות להתקרר כאשר חם להן מידיי. ג. 45W נשמע לי חזק מידיי, אבל צריך למדוד ולראות. יותר בטוח לשים אותה מתחת לטרריום ולא בתוכו.

omer356

New member
אני ממליץ....

אני ממליץ על חימום של אקזוטרה. זוהי מדבקה שאתה מדביק לטרריום באחד הצדדים. זה מחמם נהדר... ולגבי ה45 וואט.... זוהי לא אופציה.. בוא נגיד ש20 וואט זה הכיוון שלך15-20

תודה רבה. שאלה אחרונה...

איך שממית מנומרת, שנראית חיה די איטית ועצלנית (אולי אני טועה, אבל זה הרושם הראשוני שקיבלתי ממנה), תצליח לתפוס צרצר עם יכולת לקפוץ? או עש- שעווה שעף?

למעלה