כמה שאלות לגבי תאילנד

כמה שאלות לגבי תאילנד

ערב טוב

בחודש הבא נטוס לתאילנד ל-24 ימים (מתחילת אוקטובר עד תחילת נובמבר) התחלנו לתכנן את הטיול ויש לנו כמה שאלות למומחי הפורום:
1. אנחנו חושבים להתחיל ב"מרכז" תאילנד- קנצ'נבורי והסביבה ובנקוק. אחר כך להמשיך לצפון ולסיים במנוחה באיים. והשאלה היא כזאת- ראשית- האם כדאי לנסוע ברכבת או בטיסה? השיקול הוא לא כספי אלא יותר "חווייתי"- מה עדיף?
שנית, האם חייבים להזמין טיסות פנימיות כבר מעכשיו או שנוכל ללכת לסוכנות ולהזמין טיסה ליום המחרת?

2. עד כמה יש טלטלות בטיולי ג'יפים בצפון? האם מדובר במשהו חזק במיוחד או שזה בקטנה? אני שואלת משום שאני בהריון ופוחדת שקצת אסבול מזה. אם נגיע למסקנה שלא מתאים- האם יש אפשרות אחרת??

3. באותו עניין- שמתי לב שיש המון פרסומים לגבי טיולים מאורגנים כאלו ואחרים, ואנחנו קצת חוששים מזה. האם יש אפשרות לטייל באופן עצמאי בתאילנד או שזה מסובך מדיי? למשל בצפון?

תודה מראש לעונים

T o m c o

Member
מנהל
אנסה לענות
1. המעבר ברכבת או בטיסה הוא שונה, רכבת זו חוויה אחרת, זו נסיעה של כ-12 שעות, לרוב בלילה, וברכבת קרונות עם מיטות.
אני אישית מציע לנסות, אך לא מחייב, זו חוויה. באשר להזמנת טיסות מהיום למחר, באחד הטיולים שלי עשיתי הזמנות שכאלה - ללא כל בעיה, נסו בכל זאת להזמין מוקדם ככל האפשר, אך אין חובה כבר מעכשיו. (קחו בחשבון, העלות גבוהה יותר כאשר מועד הטיסה קרוב יותר, אך אם זה אינו שיקול - אין מניעה להזמין גם יום-יומיים מראש. צריך רק להיות מוכנים למצב ובו אין טיסה פנויה מה שיחייב מכם להיות גמישים יותר עם לוח הזמנים.)
&nbsp
2. לצערי לא אוכל לענות כי לא עשיתי טיול ג'יפים, אבל - חלופות יש! והרבה, טיולים רגליים, טיולים קצרים - חצי יום, הכל אפשרי.
&nbsp
3. כל טיול מאורגן בעיקרון יש אפשרות לעשות עצמאית, בכל עיר בתאילנד ישנן סוכניות טיולים בכל פינת רחוב או מלון, תוכלו למצוא כל טיול שתרצו באזור, כולל האפשרות להזמין רכב ונהג שיקח אתכם מהמלון לנקודה א' משם לנקודות ב' וג' וחזרה למלון בסוף היום. מעבר לכך אפשר לקחת טיולים קצרים בהתאם לרצונכם על פי עשרות (אם לא) מאות מסלולים אפשריים המוצעים בסוכניות הטיולים השונות.

תאילנד

אין בעיה לטייל בתאילנד באופן עצמאי
אפשר לסגור את הטיסות ובתי המלון לבד באינטרנט או אצל הסוכנים במקום
ולהתנייד עצמאית בכל יום יש מלא מרכזי מידע בכל מקום מרכזי
אני בטוח שתהנו

elishahar

New member
שאלות לגבי תאילנד

2 המלצות.
1.כדאי שתכנסי לפורום באתר של המטייל,תוכלי לקבל שם המון אינפורמציה
http://www.lametayel.co.il/
תיכנסי לקהילות מטיילים\טיפים.
2.לגבי טיולים בצפון הייתי מציע לך לקחת טיולים של "גל כוכב הצפון"
[email protected]
תפני אליו במייל והוא ישלח לך את מסלולי הטיולים שיש לו.
הטיולים הם לא המוניים כמו בטנא וברד בריק ,הטיפול אישי ומקצועי.

kogawa

New member
חבל שאתה מפנה לאחד הפורומים הגרועים

לכל השאלות שנשאלו כאן יש תשובה בפורום הזה. מי שלא רוצה לדפדף כמה דפים אחורה לא ממש שוה להשקיע בלענות לו
ולגבי גל, הוא כנראה טוב יותר וכנראה יקר בהרבה, אבל הקפיצות בג'יפ זהות.

elishahar

New member
פורומים גרועים

להגיד שאתר למטייל הוא פורום גרוע מעיד על בורות שאתה נמצא בה.
האתר גדול יותר ,נפוץ יותר ובעל משתמשים רבים.
לגבי גל כוכב הצפון...על תכפיש לפני שתבדוק לעומק..הוא לא יקר יותר
מאחרים,הוא בחור יסודי,מקצועי ומלווה את המשתתפים בקשר יום יומי.
מי שרוצה לצאת לטיול של הטנא או הרד בריק שיקח בחשבון שכל יציאה
מלווה ב-10 וואנים שזה אומר כ-50\70 ישראלים שזה אומר 500 דעות
בקשות ועצות...וכמובן במקום לשמוע את המדריך שומעים כל הדרך אייל גולן.

kogawa

New member
בורות? לא בטוח.

לגבי השוואה בין אתרי מטיילים, לאחר שניהלתי וערכתי את האתר המוביל בארץ חמש שנים בטיולים, מאמין שאני יכול להשוות בין אתרים. אתרים לא ערוכים מבחינתי אינם מקורות מידע, וראיתי את כמות השטויות שכתובות שם שלעיתים אפילו טועים בין מדינות. לגבי גל כתבתי "ולגבי גל, הוא כנראה טוב יותר " ולא רואה בכך השמצה. אני האחרון שימליץ על הישראליאדות של החברות שהזכרת, אך גם לא ממש ממליץ על "טיול ג'יפים" בצפון ומעדיף טיול רגלי בין כפרי השבטים

elishahar

New member
בורות

בשורה התחתונה האתרים האלה לא מיועדים לאנשים מקצועיים כמוך או לאנשים כמוני שחיו בתאילנד הרבה שנים.
אחוז מאוד גבוה של אנשים עוזרים לציבור במתן אינפורמציה על מלונות טובים,טיולים,מסעדות,מדריכים מומלצים
ועוד.
התפקיד שלנו לתקן שגיעות ולתת המלצות מאוד מדויקות...אני חושב שלדברייך שאתר למטייל לא ערוך נכון
זה לא רוולנטי,לדעתי הוא גדול יותר גדוש באינפורמציה ואחוז גדול של הציבור מכיר אתר זה מאתרים אחרים.
לגבי גל פוקס..גם אם הוא יקר יותר זה עדיף על השוק של החברות האחרות...בשורה התחתונה מה שזול בסוף יקר.
לגבי הצפון נגמרו הזמנים של הגיפים שאחרי יום נסיעה היית מגיע למלון מפורק...אני לא צריך לספר לך אתה בטוח
מכיר את הרכבים החדשים והוואנים הממוזגים שיש היום.

T o m c o

Member
מנהל
אני מסכים שהתפקיד שלנו הוא ליעץ ולתקן שגיאות
אבל אני חושב שאם כבר זה תפקידנו, עדיך שנכווין לאתרים בהם יש מידע יותר אינפורמטיבי ואקטואלי מאשר אתר למטייל שמכיל הרבה דברים לא מדויקים ולא רלוונטיים (ואני אומר את זה בתור אחד שהשתמש בפורום למטייל לשאול שאלות בעבר). אני לא אומר שאסור או לא כדאי להמליץ על פורום למטייל, דעתי בעניין היא שצריך לכתוב בנוסף הערה כי יתכן והמידע לא עדכני וכדאי לחזור ולהתייעץ שוב אחרי איסוף שברי המידע הנוספים.
&nbsp
באשר לטיולי הג'יפים וגל - אני די בטוח שכל "יושבי" הפורום מסכימים על זה שטיולי הג'יפים של טאנה ורד בריק הם אינם האופציה הטובה ביותר לטיול בצפון (אלא אם המטיילים מחפשים את הישראליאדה ואת המרוץ לסימון ה
הבא), לרוב גם מזכירים כי טיול רגלי יכול להיות אופציה מאתגרת מעט יותר ואיכותית הרבה יותר. באשר לגל - אני לא רואה במה שיובל כתב כהכפשה, ביחוד שהוא כתב שהוא איכותי הרבה יותר (מה שנכון), לעומת זאת, טיול ג'יפים זה טיול ג'יפים וכל עוד נוסעים בשטח (גם אם הדרך היא דרך עפר), קפיצות יהיו, טלטלות יהיו, ומזה אין איך להמנע.
&nbsp
(מעבר לזה אני רוצה להעיר על העניין שתפקידנו הוא לתקן שגיעות ולתת המלצות מאוד מדויקות (מילים שלך), כותבי הפורום המיעצים (ואני לא מוציא אותי מהרשימה) צריכים לדעת לקבל ביקורת ותגובות של המגיבים האחרים ותיקונים שלהם לטעויות שעשו (גם אנחנו טועים, כל אחד מאיתנו, זה מה שהופך אותנו לבני אדם ולא למכונות) ולא להתחיל להתנצח על זה בהודעות מכוערות ושורה של העלבות הדדיות)

אבשלום68

New member
רציתי להוסיף קצת מנסיוני

נסיעה בכרכת היא חוויה למי שאוהב את זה, נסעתי לצפון בנגקוק ציאנג מאי כמה פעמים בלילה ופעם אחת ביום.
נסיעת היום היתה טיול רכוב בחצר האחורית של תאילנד - נסיעה מאד כייפית.
נסיעות בקרון שינה - עבורי זו חוויה כי אני אוהב את צורת התחבורה הזו ומעדיף אותה על טיסה.
לגבי טיול הג'יפים , לדעתי זו בעיה רםואית וכדאי שתתיצעי עם הרופא שלך.
יש הרבה טילטולים, זו נסיעה בחלקה הלא גדול בדרכי עפר מצוקמקות.........
מנסיוני עם גל, הוא מעולה.

ani88

New member
נצל"ש - טיולי יום

באילו סוכנויות אתם ממליצים להזמין (צ'אנג מאי ופאי)
יש אפשות לעשות ממש טרקים של יום אחד בסביבה?
איפה כדאי לקחת מלון בצ'אנג מאי?

T o m c o

Member
מנהל
אני יכול להמליץ רק על המלון שבו הייתי.
Raming Lodge שמו, הוא ממוקם ברחוב LoiKroh במרחק של דקות הליכה מאזור שוק הלילה או העיר העתיקה של צ'יאנג מאי (בשני כיוונים שונים), המלון הוא לא מלון יוקרה הוא קטן יחסית ונוח.
לינק לאתר שלו: http://www.raminglodge.com/
&nbsp
באשר לסוכנות טיולים, אני בביקורי האחרון בצ'יאנג מאי פגשתי מספר סוכנויות טיולים, ולאחר בדיקה בחרתי באחד שנמצא באותו הרחוב של המלון, הסוכנות היא למעשה בתוך חנות ספרים באותו הרחוב באמצע הדרך בין המלון לבין שוק הלילה.
&nbsp
מסלולים רגליים - יש מסלולים רגליים, לדעתי רובם ארוכים יותר מיום בודד, אך יתכן מאוד ואני טועה. אני בטוח שכל סוכנות טיולים שתכנסו אליה תוכל להציע לכם המון מסלולים שונים חלקם ארוכים יותר חלקם ארוכים פחות.. בדקו מספר סוכנויות ומספר טיולים דומים ותחליטו על פי הפירוטים שלהם והמחיר מה המתאים לכם ביותר.
&nbsp
לגבי פאי, אין לי יכולת לענות על שאלות לגביה, טרם הספקתי לבקר בה - היא ברשימת היעדים לטיול הבא בתאילנד.

כמה תשובות

1. את הטיסות עדיף לך להזמין מראש במיוחד אם יש לך תכנון זמנים מדויק
את יכולה כמובן להזמין אותם גם יום לפני אך המחיר יהיה יקר יותר ולא בטוח גם שיהיה לך מקום בטיסה שתרצי
הזמנה מראש חוסכת בעיות ולחץ
&nbsp
2. לגבי ההריון אני לא יודע מה להגיד לך ולדעתי את צריכה להיוועץ עם רופא. הסיכון, לפחות בעיני, לא שווה את זה
אני בטוח כמובן שזה תלוי בעוד דברים ולא רק בקפיצות אבל כפי שאמרתי לדעתי עלייך להוועץ עם רופא
&nbsp
3. ניתן בהחלט ואף רצוי .יש לא מעט שרשורים בנושא הזה. חיפוש קטן יפתור את השאלה
&nbsp
בהצלחה
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

היי בארי

תודה על התשובות. כמובן שנועצתי ברופאה שלי שאמרה לי ש"הריון זה לא מחלה" וש"היא לא יכולה לקבל החלטה במקומי" אך בסופו של דבר ממה שקראתי אין מניעה רפואית לטוס במהלך הריון (במיוחד בהתחלה), צריך רק להיזהר כמו ביומיום, בדברי מאכל וכדו'. אני עושה כמובן ביטוח רפואי מקיף, ואין לי אלא לקוות שהכל יהיה בסדר

אגב, התכנון הראשוני היה לטוס לנפאל אבל בגלל ההריון החלטנו ללכת על יעד יותר "מערבי"

מבחינת ההריון אני התכוונתי

לטיולי הגיפים בתאילנד
מבחינת טיסה גם אני חושב שאין שום בעיה.
עם הג'יפים יש קפיצות ומגיעים למקומות רחוקים מהערים
אבל אם הרופאה שלך אישרה אז מי אני?
המון הצלחה ותהני, תאילנד מדהימה
לנפאל יש זמן אחרי הלידה יחד עם הקטנה או הקטן
שבת שלום

למעלה