כמה שאלות לגבי MMA (מתאמן מתחיל)

• פותח הנושא zoj
  • פורסם בתאריך

zoj

New member
כמה שאלות לגבי MMA (מתאמן מתחיל)

היי,
יש לי מספר שאלות לגבי MMA.
ברצוני להתחיל להתאמן, אך אין לי שום רצון להפוך למקצוען או להתחרות בזירה (היה יכול להיות נחמד, אבל אני כבר לא צעיר מידי [בן 23] ואין לי הרבה זמן פנוי לאימונים). המטרה שלי באימונים זה בניית בטחון עצמי והערכה עצמית. אשמח לדעתם האם ניתן להשיג את זה דרך אימוני MMA?

דבר שני, אני קצת מבולבל. אני מבין ש MMA זה שילוב של כל מיני דברים טובים מאומנויות לחימה אחרות. רק בשביל להיות בטוח: אני לא חייב ללמוד בנפרד BJJ, MUAY THAI, איגרוף וכודמה, נכון? מספיק ללכת לאימוני MMA בלי ידע מוקדם באומנויות לחימה שעליהם בנוי ה MMA, אני צודק?

דבר שלישי ואחרון, בהנחה שאני הולך רק ל MMA, זה שתי אימונים בשבוע של בערך שעה וקצת (כולל חימום). פרט לזה אני הולך 4 פעמים לחדר כושר לאימון משקולות (אימוני MMA וחדר כושר לא חופפים, ככה שיוצא ש 6 ימים בשבוע אני מתאמן, ויום אחד נח). רציתי לדעת האם זה בריא יחסית, או שאולי כדי להוריד מאימוני המשקולות? אני מבין שזה אידיבידואלי ויש אנשים שמסוגלים להתאמן כל יום ולהתושש מהר יחסית, אבל כמובן שאין לי כל אינטרס להרוג את עצמי. אשמח לדעת אם יש פה אנשים שעובדים בצורה דומה, ומה בכללי הממלצות (אולי כדי לשלב אימוני משקולות עם אימוני MMA ולעשות ברצף וכדומה)?

תודה רבה!

zoj

New member
נראה לי שנדמה לך.

אומנם כתבתי פה הודעה אבל היא הייתה לגבי פוטנציאל פציעות ב MMA.
אם אתה מדבר עם הודעה דומה לשלי, אבל של מישהוא אחר, אשמח אם תוכל להפנות אותי, כי לא מצאתי שום דבר דומה לזה. תודה רבה מראש! :)

AmitNHB

New member
השאלה שלך מתאימה יותר לפורום מקצועי בענייני

כושר או אפילו רפואת ספורט. תראה, אדם חכם אמר לי פעם, "להיות בכושר ולהיות בריא זה לא אותו הדבר." 4 אימוני כח בשבוע זה מעבר לאימונים לשם בריאות וכושר ברמה הכללית ובכלל למיטב ידיעתי, אימוני ככ יום אחר יום זה מאוד לא מומלץ (אלא אם כן, אתה מתאמן על קבוצות שרירים אחרות) אם כבר, היתי עושה הפוך. 4 אימונים אנאירוביים ו 2 אימוני כח, שזה בעצם מה שאני באמת גם משתדל לעשות בעצמי (שאני לא פצוע...
).

אם אתה שואל באופן יותר ממוקד על פציעות כתוצאה מאימוני MMA, זה כמובן משהו שעלול לקרות והייתה שאלה על זה בעבר כאן בפורום לא מזמן (חפש בארכיון) אבל פציעות זה חלק מספורט. בשביל זה מתאמנים עם מיגון ותחת פיקוח של מאמן.

YardenBu

New member
מוסיפה קצת

אתה יכול ללמוד mma בלי צורך בידע קודם.
אם אתה כבר עושה 4 אימונים שבועיים בחדר כושר, לא נראה לי שהוספה של שני אימוני mma של שעה בשבוע יעשו הבדל מטורף. למרות זאת קח בחשבון שיש מצב גדול שתפעיל שרירים חדשים באימונים האלה, קח את זה לאט.
אם לא עשית פעילות גופנית עד עכשיו ואתה רוצה להתחיל מ-6 אימונים שבועיים נראה לי שתשרוף את עצמך מהר, פיזית ומנטלית.
בכנות, את השאלות ששאלת פה כדאי לשאול מדריך בחדר כושר או מאמן שמכיר אותך, יודע מה שגרת האימונים שלך ויכול לבנות לך תוכנית שלפחות תהווה מסגרת כללית לאימונים.

זקס11

New member
זה לא עובד ככה

אי אפשר לעשות שעתיים MMA בשבוע.
זה כמו להגיד שאתה רוצה להתאמן בקרב עשר, ויש לך שעתיים בשבוע בשביל זה.

כרגע זה נראה כאילו אתה רוצה לסמן V על כמה שיותר דברים.

zoj

New member
תשובות לכולם..

AmitNHB
צודק זה בהחלט כנראה שאלה לאיש מקצוע או לפורום המתאים. פשוט בגלל שהשאלה כוללת גם התייחסות מסויימת ל MMA, לכן שאלתי פה.

YardenBu
תודה רבה להתייחסות לשאלה שלי! אימוני כושר הם לא חדשים בשבילי ואני עושה אותם כבר תקופה דיי ארוכה.

זקס11
לא הצלחתי להבין למה אתה חושב ככה ואני גם לא יודע מה זה קרב עשר.
את המטרות שלי ציינתי בפוסט הראשון ואני לי שום כוונה "לסמן V" על כמה שיותר דברים.

זקס11

New member
אז תקשיב

אימוני MMA זה כמו פירמידה.
כדי שתוכל לעשות MMA, אתה צריך קודם לשלוט ביסודות, שזה לחימה בעמידה, לחימה בקלינצ' (והטלות), ועבודה על הקרקע.
כל אחד מהמרכיבים הוא מורכב, והוא דורש חימום, גמישות, תרגילי טכניקה, תרגילי כח ועבודה אירובית.

שעתיים בשבוע מספיק לך בקושי להתאמן על עבודת עמידה או עבודת קרקע, וגם זה ברמה נמוכה.

BT24

New member
מה נסגר איתך, זקס? הוא לא רוצה להפוך למקצוען

הוא סה"כ רוצה להתאמן MMA, יש מלא מקומות שיכולים לתת לו את זה.

זקס11

New member
אז אתה אומר שרק מקצוענים מתאמנים יותר מזה?

דעתי חלוקה עליך.
ורק לשם השוואה, ספורטאי חובב בתריאטלון (גם מורכב משלושה מקצועות שונים- ריצה, רכיבה ושחייה), צריך להתאמן חמישה אימונים בשבוע כדי לעשות את המינימום שבמינימום.

izr

New member
אי אפשר להשוות תריאטלון ל-MMA בדיוק מהסיבה

שציינת. זה לא כמו ענפי ספורט אחרים שאפשר להשתתף בצורה לא מקצועית.

זקס11

New member
דווקא יש בסיס להשוואה:

מדובר בשני מקצועות מולטידיסיפלינרים, שכדי לעסוק בהם, אתה חייב בעצם לעסוק בשלושה מקצועות בסיס.

ברמה העקרונית, אולי אתה צודק. ומי שרוצה להתאמן חצי שעה בשבוע, ולהגיד שהוא עושה MMA, שיבושם לו.

BT24

New member
איפה ראית אותי אומר דבר כזה? נו באמת

אם הוא רוצה להתאמן כתחביב, מה הבעיה באימונים של שעה-שעתיים פעם-פעמיים בשבוע? איך זה לא מספיק?

ומה אם מישהו שרק רוצה לתרגל את מקצועות התריאטלון, בלי להתחרות? האם אתה אומר שמישהו כזה לא מסוגל לעשות אימנים של שעה וחצי בהם הוא שליש רוכב שליש רץ ושליש שוחה?

(ואל תתחיל לדבר על תחרויות, האיש נמצא בשלב ההתחלתי ביותר)

זקס11

New member
לא התכוונתי שאמרת את זה

התכוונתי לומר שאני לא מתכוון להמשיך את הוויכוח הזה. בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים.

זקס11

New member
ומילה לגבי תריאטלון...

רוב אימוני התריאטלון הם של מקצוע בסיס אחד.
חלקם של האימונים המשולבים הוא מאד מצומצם.

אם תלך למאמן תריאטלון, ותגיד לו שיש לך שלוש שעות שבועיות, הוא ימליץ לך לעשות מקצוע בסיס אחד.

ETZ301

New member
נכון להיום יש מועדונים שיכולים לספק לך מסגרת

אימונים של ארבעה-חימישה אימונים בשבוע.
במקומך הייתי מוותר בינתיים על אימוני המשקולות וחדר הכושר ונכנס ל-MMA עם כל הראש.

למעלה