כמה שאלות לכבוד הרב

uuuaaa

New member
כמה שאלות לכבוד הרב

שלום לכבוד הרב, 1. אני רוצה מאוד ללמוד על נושאים של עיבור/קידוש החודש והשנה וכל ענייני התקופות, וכל מה שקשור לנושאים הללו. אני מחפש ספרים שיעזרו לי גם להבין את ענייני העיבור המופיעים בגמרא של ראש-השנה וסנהדרין למשל. האם ישנם ספרים בני זמננו שמתאימים למתחילים שאין להם שום מושג ? אני מתכוון לספרים שיסבירו ה כ ל. כולל כל הנוסחאות והחישובים, ולא בצורה כוללנית. 2. וכמו כן, אני מעוניין ללמוד דקדוק עברי. מהם הספרים המומלצים בתחום, שנכתבו ע"י מאמינים ? (כמו למשל ספרי הרד"ק) 3. שאלה הלכתית: האם מותר לכתוב בעט או בעיפרון בצידי החומש ? למשל נושאים של פסוקים, או הערות שלי ? תודה ושלום.
 
על נושא עיבור החודש ודקדוק עברי

מאוד מומלץ שתתקשר לישיבת כסא רחמים בבני ברק הם מלמדים את שניהם מחוץ לסדרי הישיבה והם ימליצו לך על ספרים טובים ומתאימים ראש הישיבה הוא מומחה בעניין עיבור החודש וגם הוא עונה לשאלות ששולחים לו בדואר (בעיקר שאלות הלכתיות, אבי יש לו ידע רב בדקדוק ועיבור החודש) בהצלחה
 
בנתיים אומר לך......

א. לגבי קידוש החודש, בפירוש המשניות שהזכרת לבעל ה"תפארת ישראל", יש את כל חישובי קידוש החודש בשפה קלה. זכורני כילד שלמדתי זאת עם אבי שיחי'. ג. יש שמקילים ויש שמחמירים. ונהרא נהרא ופשטיה. ברכה והצלחה.
 
למעלה